Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

27 November 2010 Duketown Slim

 

DUKETOWN SLIM - (IMCO CEELEN)

 in voorprogramma van Cuby and the Blizzards op 27 november 2010 theater Calypso.

imco ceelen 1 imco ceelen 2 imco ceelen 3

foto's Marcel Wolters Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

imco tekeningIn het voorprogramma van CUBY and the BLIZZARDS speelt op 27 november 2010 in theater Calypso te Wijk bij Duurstede vanaf 20.00 uur een van de best bewaarde geheimen in de Nederlandse blues. Het is DUKETOWN SLIM en hij speelt verfijnde, authentieke rootsblues. Zijn akoestische klanken lijken toe te behoren aan een Amerikaanse bluesman die goed bekend lijkt te zijn met de erfenis van Robert Johnson. Een  nadere kennismaking leert echter  dat het hier om een Nederlandse bluespurist gaat die "wereldberoemd" is in Den Bosch en omstreken. Zijn naam is Imco Ceelen en hij doet het allemaal alleen op zijn  fonkelnieuwe National Guitar. Hij begrijpt als geen ander  hoe de traditionals behandeld moeten worden. Met zijn linkerhand bespeelt hij zijn prachtige gitaar, met zijn rechtervoet geeft hij het ritme aan, met zijn mond speelt hij op harmonica en met zijn stem (zijn  absolute handelsmerk) bespeelt, vermaakt en betovert hij zijn publiek. 

wijks nieuws 171110

duketownslim 271110 WbDIvm plotselinge ziekte van Cuby vervielen  al zijn  optredens (waaronder die in Wijk bij Duurstede) van afgelopen weekeind. De bluesmannen van BLUESinWIJK en theater Calypso besloten de ca. 300 Wijkse Cubyfans echter niet teleur te stellen maar op zoek te gaan naar een vervangende bluesband en iedereen toch een leuke (gratis) bluesavond aan te bieden. Mariëlla Tirottp & the Blues Fedetion waren direct bereid de moeilijke taak om Cuby te vervangen op zich te nemen en dat deden ze op een voortreffelijke manier. Imco Ceelen a.k.a. Duketown Slim was gelukkig niet ziek en verwende in het voorprogramma de zaal met zijn prachtige eenmansblues uit de tijd van oa Robert Johnson. Zijn eerste echte optreden in een grotere zaal ging hem prima af, het publiek at uit zijn hand en genoot zichtbaar van zijn oude USA-blues. Als Cuby in 2011 alsnog naar Wijk komt staat Imco opnieuw op de planken in Wijk in zijn voorprogramma. Rond 1 uur in de nacht ging de hele zaal meer dan tevreden naar huis, jammer dat Cuby er niet was, maar zeker een meer dan geslaagde bluesavond met veel dank aan Imco, Mariëlla en haar band en onze eigen bluesDJ Marcel.

  duketownslim 271110 WbD  duketownslim 271110 WbD

27 November 2010 Mariella Totto

 

MARIELLA TIROTTO & THE BLUES FEDERATION VERVANGEN CUBY OP 27 NOVEMBER 2010110.

zie youtubekanaalbluesinwijk

Ivm een stevige griep heeft Cuby al zijn optredens voor het komende weekeinde (Cuijck, Wijk bij duurstede en Tilburg) af moeten zeggen. Dat was een grote teleurstelling, niet alleen voor Harry en de band, maar zeker ook voor zijn management en de Wijkse organisatoren, theater Calypso en Bluesinwijk. We balen er allemaal enorm van en veronderstellen dat menig Wijks Cuby-fan die zich had verheugd op zijn concert dat ook zal doen bij het lezen van dit bericht. Met Cuby is afgesproken dat hij in 2011 alsnog een keer naar Wijk komt. We vonden echter dat we de bijna 300 bluesliefhebbers die zich hadden verheugd op een mooie bluesavond niet in de kou konden laten staan en besloten ter compensatie een GRATIS toegankelijk bluesconcert aan te bieden. BLUESinWIJK was al geruime in gesprek met de steengoeie Nederlandse bluesband MARIëLLA TIROTTO & the BLUES FEDERATION. De band stond al gepland voor een optreden in Wijk in 2011 en was direct bereid ons uit de brand te helpen. 

mariellaq Tirotto & the blues federationMARIëLLA TIROTTO & the BLUES FEDERATION is een band met een eigen identiteit die avontuurlijke, zinderende blues van het nieuwe millennium laat horen. Ze weten bij elk concert nieuwe fans aan zich binden, die zeker niet alleen deel uit maken van het bluespubliek. De band heeft in haar ruim driejarige bestaan al vele succesvolle optredens achter de rug op festivals en in clubs en theaters in Nederland, Duitsland en België.Voor 2011/2012 zijn de eerste contacten gelegd in andere Europese landen en in oktober won de band zelfs de Dutch National Blues Award. Gezicht van de band is de explosieve half-Italiaanse zangeres Mariëlla Tirotto, die met haar soms zwoele, soms rauwe stem de ene keer haar emoties fluistert en dan weer uitschreeuwt. Hoewel haar stem regelmatig vergeleken wordt met die van met zangeressen als Etta James, Carmen McRae, Cassandra Wilson, Eartha Kitt, Diane Schuur, Grace Jones en Tina Turner heeft zij een onmiskenbaar karakteristiek geluid. Hun debuut CD Somewhere down the road met grotendeels eigen werk is eind 2008 uitgebracht, is op verschillende plaatsen CD van de maand geweest en heeft tal van uitstekende recensies gekregen uit binnen- en buitenland. In het voorjaar van 2011 komt hun tweede CD uit.

Op ons nieuwe YouTubekanaal staan 3 mooie opnames van deze prachtige bleusavond

 MT&tBF 271110 WbD MT&tBF 271110 WbD MT&tBF 271110 WbD MT&tBF 271110 WbD MT&tBF 271110 WbD MT&tBF 271110 WbD

Mariëlla Tirotto &  the Blues Federation vervangen Cuby op voortreffelijke wijze.  

De moeilijke taak voor Mariëlla en haar bluesmannen om Cuby te vervangen deden ze op een voortreffelijke manier. De band speelde tot groot genoegen van de ca. 200 alsnog toegestroomde bezoekers werkelijk de sterren van hemel. Maar liefst 3,5 uur namen ze de volle zaal op sleeptouw en vooral in de 2e set kwam de band helemaal los. Werkelijk prachtige blues die Mariëlla uit haar keel en de mannen uit hun instrumenten wisten te toveren. Prachtige gitaarsolo's van Harald Krol, fenomenaal bluesharpwerk van Michel de Kok,  bas en piano (soms zelf gelijktijdig) van Heins Greten en niet te vergeten het uitstekende drum- en percussie werk van John Kakiay en Onno Tuhumena. Vooral de percussie gaf een prachtige extra en exotische dimensie aan de band. Alles leek op zijn plek te vallen en dat was goed te merken aan het vrolijke en beweeglijke gedraai op het podium. Stuk voor stuk vakmensen met liefde voor de blues.  Op verzoek van BLUESinWIJK startte de band met hun prachtige, ingetogen en kippenvel uitvoering  van Cuby's  "Windows of my eyes"  en op speciaal verzoek vanuit de zaal sloten ze daar ook mee af. Zo was Cuby toch nog even in Wijk. De Blues Federation is de afgelopen jaren uitgegroeid tot wat we in Wijk de eredivisie van de Nederlandse blues noemen. Meer dan terecht wonnen ze  onlangs de Dutch National Blues Award. Imco Ceelen a.k.a. Duketown Slim was gelukkig niet ziek en verwende in het voorprogramma de zaal met zijn prachtige eenmansblues uit de tijd van oa Robert Johnson. Zijn eerste echte optreden in een grotere zaal ging hem prima af, het publiek at uit zijn hand en genoot zichtbaar van zijn oude USA-blues. Rond 1 uur in de nacht ging de hele zaal meer dan tevreden naar huis, jammer dat Cuby er niet was, maar zeker een meer dan geslaagde bluesavond met veel dank aan Imco, Mariëlla en haar band en onze eigen bluesDJ Marcel.

MT&tBF 271110 WbD

9 Oktober 2010 BX Bluesband

 

WIJK BIJ DUURSTEDE CAFE OME KO  

ZATERDAG 9 OKTOBER 2010 21.00 uur (gratis toegang)

BX BLUESBAND

bxbluesband

 bxbluesbandDe band bestaat al 16 jaar en vanaf ome kohet begin was het duidelijk: de BXBluesband had de blues! Al kort na hun start plaatsten ze zich als blúesband in de  Provinciale finale van de Grote Prijs van Nederland. Daarna gingen ze  Nederland in en inmiddels treden ze ca 30x per kaar op op  van Terschelling tot Tilburg en van IJmuiden tot Enschede.in cafés en clubs zoals de Duke (Leiden), Bourbonstreet (Amsterdam), Crossroads (Zaandam), en het Bluescafe in Apeldoorn. Ook staat de BX Bluesband op gerenommeerde festivals als Jazz in Duketown ('s Hertogenbosch), Oerol (Terschelling), Bluesroute (Utrecht), en het Dak (Leerdam).  De BXBluesband heeft  een  afwisselend en swingend repertoire van traditionele en moderne blues. Met veel improvisatie en variatie wisselen bekende en obscure nummers elkaar af, waarbij rock-, funk- en soulinvloeden niet geschuwd worden. Een zware whiskey-stem, een scheurende, melancholische sax of mondharminica en stevig en snel gitaarwerk op een gesmeerd lopende tandem van bas en drums zorgen voor een paar zinderende uren. Pers en publiek zijn lovend:  “… een prettig gestoord zootje dat fel te keer gaat… eigenzinnige jazzy blues…ondertussen verhit de BXBluesband de zaal…een koud kunstje…ik houd eigenlijk alleen van klassiek, maar ik ben in geen 10 jaar zo uit m’n dak gegaaneindelijk hebben ze hier eens een band die kan spélen… whenever you play in Sweden, call me and I’ll be there...” 

De BX-Bluesband bestaat  uit Henjo Hekman, zang en acc. Gitaar •  Mans Minekus, elec. Gitaar • Sebastiaan Scholten, bas •  Rob Puijk, drums .  Wouter Weiss, saxen . Dick Siersema, mondharp. 

Vooraf had de Wijkse motortoerclub een start en finish bij cafe Ome Ko, wat op zich al voor veel  enthousiaste bluesliefhebbers zorgde. Door enkele vaste Ome Ko-ers was een prima Surinaams diner voorbereid en daarna was het werkelijk feest met de BX-BLUESBAND. De soundcheck zorgde even voor 21.00 uur  al voor veel spontane reacties en dat ging maar door tot aan de laatste noot om 1 uur 's nachts. De 6 mannen van BX werkten zich letterlijk in het zweet, hadden de grootste lol met elkaar en de ca. 150 bezoekers in het afgeladen cafe amuseerden zich kostelijk. Een heerlijke bluezy swingavond die we ons nog lang zullen heugen, met als hoogtepunten een sax en een gitaar op een trapje midden in de zaal. GEWELDIG!

De BX-mannen vonden  het ook een heel leuke avond in Wijk. Het feestje staat wat hen betreft toch wel in de top vijf van leukste optredens van 2010. Dit is wat ze het liefste doen ........ lekker samen met een enthousiast blues-publiek uit het dak gaan.

 

gemeenteraad3 17051017 mei: ontvingen het college van B&W en de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede de 3 bluesmannen op het gemeentehuis. Daar werden zij door burgemeester Swillens toegesproken en reikte wethouder van cultuur Aukje Boer hen een mooie bos bloemen uit.

 

 

15 mei: Op zaterdag 15 mei, tijdens de prijsuitreiking van de Kei van Utrecht in Theater Kikker in Utrecht, zijn de drie winnaars van de gouden, zilverekei6n en bronzen kei bekendgemaakt. De jury, bestaande uit Machteld Smits (eindredacteur RTV Utrecht), Inge Walta-auf'm Keller (Statenlid van de Provinciale Staten) en Lianne Peters (directeur KF Hein Fonds), heeft deze winnaars gekozen na beoordeling van de documentaires die gemaakt zijn van de zes finalisten.De Kei van Utrecht is een provinciale prijs voor de amateurkunst. Het is kei adun170510(1)een prijs ter bevordering en waardering van de amateurkunst in de provincie Utrecht. De prijs wordt uitgereikt aan verenigingen of personen die iets bijzonders binnen de amateurkunst in de provincie Utrecht doen of hebben gedaan. De prijs wordt gefinancierd door de provincie Utrecht en georganiseerd door ZIMIHC huis voor amateurkunst. Meer informatie over de Kei van Utrecht is te vinden op www.keivanutrecht.nl.De winnaar van de hoofdprijs van 3.000 euro mag zich ook nog eens een jaar lang de Kei van Utrecht noemen. De gouden kei 2010 ging naar Arie Verheul, Frans Hoving en Anton Winkel van BLUESinWIJK uit Wijk bij Duurstede. Volgens de jury"winnen zij de Kei vanwege hun enthousiasme dat ze hebben weten over te brengen op het lokale publiek. Het culturele leven in Wijk bij Duurstede is beslist�bruisender geworden met hun activiteiten. Zij hebben zeer succesvol "de Vrienden van ..." systeem opgezet dat werkt als een olievlek. Daarnaast weten ze anderen te interesseren om later het stokje over te nemen zodat Blues in Wijk nog langer door kan groeien. Met het prijzengeld willen ze een Blues in Wijk Academy organiseren met lezingen, workshops en optredens om ook de jeugd, die grote belangstelling heeft voor dit soort muziek, te enthousiasmeren en te scholen."De 3 Wijkse Bluesmannen waren compleet verrast door deze 1e plaats, maar namen de prijs dolgelukkig in ontvangst en namen de KEI van Utrecht met de bluesbus mee naar Wijk. Zie filmpje. 

27 april: de 6 finalisten van de KEI van Utrecht presenteren zich bij de jury. Hun filmpje wordt vertoond en samen met jury bespreken ze hun nominatie. Op 15 mei is de bekendmaking van de prijzen in theater KIKKER in Utrecht.

10 april: RTV-Utrecht zendt vandaag tot 18.00 uur 5 minuten voor het hele uur (13.55 uur, 14.55 etc ) het filmpje uit wat ivm de Kei van Utrecht werd gemaakt van BLUESinWIJK.

filmopnamen 22031031 maart: (Wijks Nieuws) Vorige week maandagavond heeft RTV-Utrecht filmopnamen gemaakt van BLUESinWIJK, een van de zes finalisten van de Kei van Utrecht.�Hiervoor was in Cafe Ome Ko de nieuwe huisband "Little by Little" te horen tijdens hun wekelijkse oefenavond, die voor deze gelegenheid plaatsvond in het cafe aan de Maleborduurstraat. De winnaar van de Kei van Utrecht, een provinciale prijs ter bevordering en waarderuing van de amateurkunst in de provincie Utrecht, zal op 15 mei bekend gemaakt worden. De filmpjes die van de zes finalisten worden gemaakt, zullen op 27 april worden gepresenteerd aan de jury. Bluesband "Little by Little" zal op zaterdag 5 juni, tijdens Jazz by Duurstede, maar liefst vijf keer te horen en te zien zijn tijdens de pauzes op het bluesplein (AvV). zie fotos

wijksecourant170210wijksnieuws170210

17 maart: (Wijkse Courant) Groot was de verrassing bij de Wijkse Bluesmannen: Frans Hoving, Arie Verheul en Anton Winkel, toen zij hoorden dat ze waren genomineerd voor "De Kei van Utrecht". Een provinciale prijs ter bevordering en waardering van de amateurkunst in de provincie Utrecht. Blues in Wijk. Er zijn twaalf genomineerdenwaarop via een web poll tot25 februari 9.00 uur gestemd kan worden. De zes kandidaten die na sluiting van de poll het hoogst zijn geëindigd, gaan door naar de finaleronde. "Als het lukt de finale te halen dan krijgen we een mooie kans een groot publiek te laten weten wat wij graag in Wijk zouden willen," zegt Arie Verheul. "Wij hopen dat veel inwoners uit onze hele gemeente op ons zullen stemmen. Ons doel is de Bluesmuziek populair te maken en de eredivisie van de Blues naar Wijk te halen. Tevens willen we Wijkse en regionale bluesbands een podium bieden om voor publiek op te treden, zoals Radio Rental en Pauze. Op dit moment oefent er een nieuwe band, Little by Little. In het najaar gaan wij een project doen om de jeugd te interesseren voor de bluesmuziek. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een bluesacademie. Daarmee willen we dieper in de geschiedenis van de bluesmuziek duiken. Blues laten zien en horen." De Wijkse Blues Mannen organiseren zelf hun bluesevenementen met bijdragen van een heuse vriendenclub (inmiddels zijn dat er al 174) en sponsors. Ze mogen best trots zijnd at ze er in geslaagd zijn in een heel korte tijd de Blues in Wijk weer springlevend te maken. Veel meer informatie over ze is te vinden op www.bluesinwijk.nl. Van de finalisten voor de Kei van Utrecht wordt een korte documentaire gemaakt. Deze worden aan de jury en op RTVUtrecht vertoond. Tijdens de finaleshow, later dit jaar, kan het publiek deze documentaires ook zien en maakt de jury de drie winnaars bekend. Er is een eerste prijs van 3.000 euro en twee prijzen van 1.000 euro, uit te geven aan een amateurkunstproject of -initiatief waar de winnaar aan meewerkt. De prijs wordt gefinancierd door de provincie Utrecht en georganiseerd door ZIMIHC huis voor amateurkunst. De jury die de aanvragen beoordeeld heeft, bestaat deze editie uit: Inge Walta-Auf 'm Keller - statenlid van de Provinciale Staten provincie Utrecht (VVD) en Machteld Smits - eindredacteur RTV Utrecht (vast jurylid). Zij zullen na deze stemronde samen met Lianne Peeters (KF Hein Fonds) uit de zes finalisten de uiteindelijke winnaars kiezen. U kunt uw stem uitbrengen op Blues in Wijk door naar www.bluesinwijk.nl te gaan. Op deze site staat een vakje met de tekst "Jouw stem telt". Klik met uw muis op dit vakje en u komt op de stempagina van RTV-Utrecht terecht. Hier ziet u de genomineerden staan en kunt u een stem uitbrengen door het rondje aan te klikken dat voor de genomineerde van uw keuze staat. Vervolgens klikt u de button "verzenden" en brengt uw stem Blues in Wijk iets dichter bij de finale. Stemmen kan tot 25 februari 9.00 uur. U kunt maar één keer stemmen vanaf uw IP-adres. (Kees Broekman)

wijksnieuws 10021015 maart: (Wijks Nieuws) De Wijkse Bluesmannen Frans Hoving, Arie Verheul en Anton Winkel waren in januari blij verrast en vereerd toen zij hoorden dat ze waren genomineerd voor "De Kei van Utrecht". Een provinciale prijs ter bevordering en waardering van de amateurkunst in de provincie Utrecht. Zij waren toen een van de twaalf genomineerden waarop via een web poll tot 25 februari gestemd kon worden. Via hun bluesnetwerk, vrienden, sponsors, familie, collega's, bekenden en de lokale media riepen zij op tot stemmen. En dat werkte. Vorige week werd bekend dat ze met nog 5 andere clubs zijn doorgedrongen tot de finale. Het doet ze veel genoegen om te zien dat de Blues in Wijk leeft en dat mensen daar waardering voor hebben.Hun streven om nu toch eindelijk de Kei van Utrecht een keer naar Wijk te halen is weer een stap dichterbij gekomen. RTV-Utrecht gaat de komende weken van de 6 finalisten een kort filmpje maken. Die worden op 27 april gepresenteerd aan de jury en op 15 mei is de prijsuitreiking. De filmopnamen van BLUESinWIJK worden op maandagavond 22 maart door RTV-Utrecht opgenomen in café ome Ko te Wijk bij Duurstede. De nieuwe "huisband" Little by Little houdt daar dan de wekelijkse oefenavond. Belangstellenden zijn van harte welkom.

kei1 kei2 kei3 

 kei4 kei5 bus oorkonde

AD/UN 051010BLUESFOTO'S IN WIJKS GEMEENTEHUIS 4 - 28 OKTOBER 2010 

De hal van het Wijkse gemeentehuis is van 4 tot 28 oktober 2010 het decor van een keur aan zwart-witfoto's van bluesartiesten. Dit is weer een heel nieuwe activiteit van stichting BLUESinWIJK. De fototentoonstelling past uitstekend binnen haar doelstelling om op allerlei manieren Bluesmuziek te stimuleren en te promoten. De foto's zijn gemaakt door een van de BLUESinWIJK-vrienden en sponsor Willem van de Kraats uit Driebergen. Willem is een enorm bluesliefhebber, fotografeert graag en legde de afgelopen 20 jaar vele tientallen binnen- en buitenlandse bluesartiesten vast op de gevoelige plaat. Zijn prachtige bluesfoto's wil hij graag delen met anderen, reden waarom hij BLUESinWIJK het idee van een fototentoonstelling aan de hand deed. De gemeente werkte daar ook graag aan mee en zo is een mooie tentoonstelling ontstaan. Er zitten prachtige oude opnamen bij van oa. Cuby and the Blizzards. De opening van de tentoonstelling werd maandagmiddag 4 oktober 2010  verricht door burgemeester Swillens in de hal van het gemeentehuis. De Wijkse bluesbroers Jan en Rinus van Rijn (The Vintage Brothers)luisterden met live bluesmuziek de opening op. 

 opening opening opening vintage opening

 HIERONDER ALLE TENTOONGESTELDE BLUESFOTO'S

 

 

 

 

 

 UIT HET UITGEBREIDE FOTOALBUM VAN WILLEM VD KRAATS

 

kraats2  kraats3   

2

1

4

5

7

9

10

11

12

13

14

15

16

18

19

20

21

22

22

WIJK BIJ DUURSTEDE    ZATERDAG 18 SEPTEMBER: 

JIMI HENDRIX TRIBUTE met the Veldman Brothers in theater Calypso

veldmanbrothers

SPECIAL GUEST ...... DE 12 JARIGE FILIP SCHRIJVER............ !!!!

Filip Schrijver

 

DITISWIJK.NL: "Op de dag af veertig jaar nadat Jimmi Hendrix overleed,was theater Calypso tot de nok gevuld met bewonderaas. Gisteravond brachten de Veldman Brothers een welgemeend eertbetoon aan de slechts 27 jaar geworden virtuoze gitarist". Lees verder............... en bekijk de foto's.

BLUESMAGAZINE.NL: De 3 heren van BluesInwijk moeten heel alert zijn geweest na de aankondiging van The Veldman Brothers om een aantal Jimi Hendrix tribute's te doen. Precies 40 jaar na zijn overlijden staat de Nederlandse band op 18 september in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede. Lees verder............... en bekijk de foto's.

THEBLUESMAN.NL: De afgelopen jaren heb ik onder andere Popa Chubby en John Cambell gezien die in de huid van Jimi Hendrix waren gekropen. Zij bleven dicht bij het werk van de stratocaster grootheid. Vooral de Engelsman Campbell, die vanwege zijn Marshall boxen Hendrix geweldig kon imiteren. Hoe zou de aanpak van The Veldman Brothers zijn, vraag je dan af? Het is in elk geval een hele bijzondere avond, want het is vandaag (18 september 2010) precies 40 jaar geleden dat Hendrix in Londen overleed. Lees verder............... en bekijk de foto's.

VANECKBLUES: In Wijk volop kunnen genieten .... lees verder>>

FOTOREPORTAGES: Bruinsslotfotografie

you tube Moggio666: Red House, Burning of the midnight lamp, Hey Joe, Little Wing.

Gerritrockt: Red House,Foxy Lady

VanEckBlues: Rainy days dreams away (the day before in Enschede)

Onze huisfotografe Silvia Bruins Slot (http://www.bruinsslotdigiphoto.nl) maakte oa de volgende foto's.

theveldmanbrothers

   theveldmanbrothers theveldmanbrothers theveldmanbrothers theveldmanbrothers

theveldmanbrothers

 theveldmanbrothers theveldmanbrothers theveldmanbrothers

jimi13      jimi5       veldmanbrothers      poster180910

un hendrixOp 18 september 2010 is het exact 40 jaar geleden dat de toen 27-jarige Jimi Hendrix overleed. Jimi staat te boek als een virtuoze, flamboyante gitarist die in de jaren 60 een revolutie teweegbracht in het gitaarwerk. De blues was opeens niet meer wat het was. Na zijn doorbraak in 1967 met “Hey Joe” gevolgd door een fenomenaal optreden in Monterey verraste hij de muziekwereld met een hoeveelheid songs die zijn weerga niet kent. Legendarische titels als “Little Wing”, ”All along the watchtower”, “Voodoo child”, “Purple haze” en ga zo maar door zijn niet meer weg te denken uit de blueswereld. Tussen 1967 en 1970 prijkten maar liefst 9 singles van Jimi in de toenmalige Nederlandse top-40.

 veldmanbrothers

The Veldman Brothers is een 4-mansformatie onder aanvoering van de broers Bennie en Gerrit Veldman. Ze komen uit het Gelderse Oosterwolde. Gerrit op gitaar en Bennie op hammond en bluesharp. Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op bas. Hun eerste optreden was in 2004 en na inmiddels honderden optredens zijn ze uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in de Nederlandse bluesscene. Bijna alle gerenommeerde bluesclubs en festivals in Nederland zetten ze al eens op z'n kop. Vier getalenteerde muzikanten met een schat aan ervaring, beïnvloed door elkaar en beïnvloed door de "helden van weleer": The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin' Wolf, Jimmy Smith en the Fabulous Thunderbirds. De mensen die hen zagen en hoorden zijn unaniem lovend over ze. Ze zijn formidabel goed, hebben een enorme synergie en spelen met tomeloze energie, enthousiasme en zichtbaar plezier. In 2007 werd hun CD “Home” uitgeroepen tot beste bluesalbum, heeft hun nummer "One more Chance' een plek veroverd in de Blues top 50 allertijden van Arrow Classic Rock, werd hun 5th Anniversary Live Album door de luisteraars van Radio Bluezy verkozen tot beste cd van 2009 en op Youtube hebben ze sinds kort een eigen kanaal, klik hier.. Hun eerste Jimi HENDRIX optreden was op 6 september 2010 in Apeldoorn. Klik hier voor een artikel en video's. Een bluesband die je gezien moet hebben dus.

Wie kent ze niet, “Hey Joe”, “All along the watchtower”, Voodoo Child””, Little Wing””, “Purple Haze”, “Foxy Lady”, “The jimi5wind cries Mary”. Allemaal nummer van Jimi Hendrix die in de jaren 1966-1970 wereldwijd de hitlijsten bevolkten. De in Amerika geboren en getogen Hendrix speelde eigenlijk al zijn hele leven gitaar, maar viel niet echt op in Amerika. Chas Chandler van de Animals haalde hem in 1966 naar Engeland. Jimi vormde daar samen met drummer Mitch Mitchell en bassist Noel Redding ”the Jimi Hendrix Experience”. Engelse bands als de Rolling Stones en de Beatles waren helemaal ondersteboven van Jimi en de manier waarop hij met zijn gitaar omging. “Hey Joe” maakte Jimi in een klap beroemd in Engeland en al snel trok hij volle zalen in de rest van Europa. In 1967 ging hij weer terug naar Amerika en zijn optreden op het popfestival van Monterey sloeg in als een bom. De weg naar de grote Amerikaanse festivals en muziektempels lag opeens voor hem open. De keerzijde van het succes was het uiteenvallen van the Experience, maar in 1969 kwam Jimi “terug” met de Band of Gypsys op het legendarische Woodstock-festival. Hij gaf daar zijn beste live-optreden ooit. De wereld lag aan zijn voeten en overal wilden ze hem zien. Het ene succes na het andere was een feit, maar verstomde abrupt op 18 september 1970 toen hij op 27-jarige leeftijd overleed in Londen. Tussen 1967 en 1970 prijkten maar liefst 9 singles van Jimi in de toenmalige Nederlandse top-40. Zijn unieke gitaarspel inspireerde afgelopen 40 jaar heel veel grootheden als Queen, Prince, Stevie Ray Vaughan, Jeff Beck en Walter Trout. In 2003 riep muziekblad Rolling Stone hem uit beste gitarist aller tijden.

poster180910Een welgemeend eerbetoon van BLUESinWIJK aan deze virtuoze, flamboyante gitarist die in de jaren 60 een revolutie teweegbracht in het gitaarwerk en de blues stevig op zijn kop zette.

een hele avond JIMI HENDRIX, georganiseerd door BLUESinWIJK ism theater Calypso

op zaterdagavond 18 september 2010 vanaf 21.00 uur in het Wijkse Calypso-theater.

   15 euro

kaarten verkrijgbaar bij:

VVV (Markt 24, tel: 0343-575995, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.%29">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

van Ginkel Muziek (Achterstraat 1, tel: 0343-574522, e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

theater Calypso (Markt 4, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

wijksnieuws  wijksecourant  ditiswijk    bluesmagazine

 

jimi1  jimi4  jimi6

 jimi11 jimi8 jimi9

JbDflyer2010    89    JbDflyer2010

Zaterdag 5 juni was het feest in de Wijkse binnenstad. Maar liefst 28 bands op 10 podia waren door JAZZbyDUURSTEDE geprogrammeerd voor haar 18e edite. Op het plein naast het Museum in de Muntsraat nam  BLUESinWIJK het bluespodium voor haar rekening. Het was een enorm succes. Het weer was prachtig en de bands maakten er een schitterend bluesfeest van. Hieronder foto's en films.      

    youtube       ditiswijk            bluesmagazine          logo fotografie bruinsslot    youtube  PICTUREPUSH 

 25 7 109 44  lbl1 lb2

Huisband LITLLEbyLITTLE       kingmo2

45Onderstaand een artikel door Gerrit Harmsen van BLUESMAGAZINE.NL. Zaterdag 5 juni hadden we een concurrentieslag van jewelste. In ieder geval hadden we de keuze uit maar liefst 4 festivals! Het kan bijna niet anders dat de belangstelling ergens is tegengevallen. In Utrecht wonend lag het voor de hand om naar Highlands te vertrekken. Het programma van BluesInWijk had echter genoeg te bieden om te besluiten richting Wijk bij Duurstede te vertrekken. De winnaars van ‘De Kei van Utrecht' hadden alles tot in de puntjes geregeld. De geluidstechnici die ze hadden ingehuurd waren gelukkig van een hoog niveau. Wat een verademing om weer eens ergens te zijn waar de mensen WEL weten op welke manier ze het geluid moeten afstellen, m'n complimenten. Bradley's Circus had de eer om op deze bloedhete dag en de zon vol gericht op het podium de 2de editie van BluesInWijk te openen. Blues, jazzy, soul, funk, rock&billy en roots. Een mix die Bradley's Circus weet om te zetten in een zeer eigen sound. Soms erg swingend, soms heel mooi en ingetogen. Vanwege vertraging in de opbouw van het podium moest men de set iets in korten maar dit bleek genoeg om een prima indruk achter te laten. Al met al, een verassende en zeer verfrissende opener van de dag. Daarna volgde de Twelve Bar Blues Band Als eerste betreedt Kees Dusink het podium en laat een kleine minuut zijn slide gitaar het plein vullen. 47Daarna voegt J.J Sharp met tamboerijn zich erbij. Het blijkt dat de aandacht meteen getrokken wordt en het is dus een mooie manier om de rest van de band de credits te geven die ze verdienen. Wat de heren vervolgens laten zien is van aparte klasse in de Nederlandse bluesscene. Met een prima afwisseling tussen slowblues en mee stampers laat de band een geweldige indruk achter32. Hoewel een mooie uitvoering van Peter Green ‘Love That Burns' het gemis van ‘Key To Your Heart' niet helemaal goed maakt verschijnt er, ondanks de brandende zon, toch regelmatig het kippenvel op mijn armen. Kennelijk hebben ze meer mensen weten te raken met het optreden want na afloop worden er aardig wat CD's gekocht. Als er één band is die het verdient om op Ribs&Blues 2011 te spelen dan is het de Twelve Bar Blues Band. En dan graag midden op de dag, want dit is de absolute top in onze kleine landje. Rob Orlemans & Halfpast Midnight spelen rond etenstijd en dat  betekent veelal wat minder publiek. Dus aan Rob om de aanwezigen toch te geven waarvoor men gekomen is. Rob Orlemans is een gitarist die nooit teleurstelt. Met veel inzet, blues, zweet en tranen weet hij altijd de juiste snaar bij het publiek te raken. Ondanks de hitte wisten de heren een energieke show weg te geven waar naast eigen werk ook klassiekers als Morning Dew, Red House, en Hey Joe de revue passeerden. Rob Orlemans hebben we inmiddels diverse malen aan het werk gezien dus verrassend was de mix van covers en originelen niet voor ons. Toch, de bluesrock van Rob gaat er in als hapklare brokken en weet 59te boeien vanaf de eerste tot de laatste noot. Daarna staan Lightin’ Guy & The Mighty Gators opgesteld.  Deze Belgische band is inmiddels al geen onbekende meer in ons land. Het afgelopen jaar hebben ze al veel optredens in Nederland achter de rug. Het publiek, wat inmiddels weer is toegestroomd, krijgt te zien waarom deze band steeds populairder aan het worden is. Frontman Guy Verlinde is naast muzikant een groot entertainer en weet als geen ander het publiek aan zich te binkingmoden. De show die ze brengen zit prima in elkaar en neemt het publiek steeds een beetje meer mee op sleeptouw. Naar een akoestisch tussenstuk op de dobro wordt dan ook aandachtig geluisterd. Hierna barst het feest echt los en slaagt Lightin’ Guy & The Mighty Gators met ‘Do That Boogie’ en ‘Bon Ton Rouler’ het plein om te toveren tot een swingende massa. Rond december wordt de 2de Cd verwacht. We zijn dan ook benieuwd of de optredens met de nieuwe songs ook zo’n feest worden.  Met de beste wil van de wereld valt er in de bluesscene geen negatief geluid over King Mo te ontdekken. ‘Live at la Bonbonnière' was al eens CD van het jaar. En het zal mij niet verbazen als ook de nieuwste aanwinst ‘Sweet Devil' het zelfde lot staat te wachten. Want King Mo is erg hot in het blueswereldje. Ik heb de heren de afgelopen weken al 2x mogen zien en beide keren werd ik op een positieve manier van het podium geblazen. Ook in Wijk was hun optreden van hetzelfde kaliber. Rond 24.00 uur waren de band en het publiek zo enthousiast dat er nog vrolijk een half uurtje extra werd doorgespeeld en zagen de mannen van King Mo ook kans het Wijkse bluesplein in vuur en vlam te zetten. De mannen van BLUESinWIJK kijken terug op een enorm geslaagde bluesmiddag- en avond op een prachtig plein aan de rans van de kleine Wijkse binnenstad.

 54   29   39   45   9    8 

  3   10   14   6   1 

84 56 67 32

  3 7 6 

nog meer foto's? ... klik hier of http://picasaweb.google.nl/117007003580562319845

 98  fr  58 

Arie Verheul          Frans Hoving        Anton Winkel

JbDflyer2010ZATERDAG 5 JUNI IN DE BINNENSTAD VAN WIJK BIJ DUURSTEDE JbDflyer2010

met 28 BANDS OP 10 PODIA, GRATIS TOEGANKELIJK 

 11 UUR NON-STOP BLUES OP HET BLUESPPODIUM IN DE MUNTSTRAAT

Stichting JAZZbyDUURSTEDE organiseert op zaterdag 5 juni voor de 18e keer haar jazzfestival in de sfeerrijke binnenstad van Wijk bij Duurstede. Dit jaar maar liefst 28 bands op 10 podia. Stichting BLUESinWIJK neemt het bluespodium in de Muntstraat, naast museum Dorestad, voor haar rekening. Een unieke bluesmiddag- en avond op een prachtige lokatie bij het kasteelpark met 2 podia, heerlijke koffie, ijs, lekkere hapjes en natuurlijk een heerlijk biertje op een gezellig terras met maar liefst VIJF Nederland-Belgische top-bands met blues van hoge kwaliteit, origineel in hun presentatie en hoog genoteerd in polls en toptienlijstjes.

13.00 uur en in de pauzes huisband LittlebyLittle. 

14.00 uur Bradley’s Circus

16.00 uur Twelve Bar Blues Band

18.00 uur Rob Orlemans & Half Past Midnight

20.00 uur Lightnin’ Guy & the Mighty Gators

22.00 uur King Mo

logo BiW zw 

www.littlebylittle.nu

littlebylittleDe blues-rockformatie LittlebyLittle bestaat sinds begin 2010 en komt uit de regio Wijk bij Duurstede. BLUESinWIJK vroeg Jos van den Hoven een bluesband te formeren, die diende te bestaan uit ervaren regionale muzikale toppers met als doel op te treden tijdens het Wijkse Bluesfestival op 5 juni 2010. En dat is gelukt. Ze starten om 13.00 uur en spelen nog 4x tijdens de bandwisselingen. Susan Langeveld is de zangeres, Jos van den Hoven op gitaar, sax en bluesharp, Cor van der Waal op hammond en piano, Roel Reinders op bas en Remco de Boer op de drums. Ze spelen bekende covers van o.a. Gary Moore, ZZ Top, BB King, CCR, Stevie Ray Vaughan, Robben Ford en Jimi Hendrix en ook vooral de meer soulachtige nummers van Shemekia Copeland en Susan Tedeschi. 

www.bradleyscircus.com

circusIn haar nog maar korte bestaan heeft Bradley’s Circus inmiddels de harten van vele muziekliefhebbers gestolen. Bradley’s Circus is een band die zowel in vorm als sound een eigen invulling geeft aan een muzieksoort die ze zelf typeren als eigentijdse roots muziek. Eigentijds, jong, wild en met twee buitengewoon getalenteerde dames. De band bestaat uit zangeres Matanja Joy Bradley, bluesharpiste Lidewij Veenhuis, gitarist/zanger Jimmy The Lounge, contrabas Toine Stout en op drums BeeWee Nederkoorn. Mattanje heeft een prachtige krachtige hese stem en is een lust voor het oog. Als zij zingt doe je eerst een stapje achteruit om je vervolgens mee te laten slepen in haar verhaal. Lidewij Veenhuis is een van de weinig female bluesharpistes van Nederland en misschien wel Europa en bezit de kunst om zowel snerpende soli als ronkende rhythms te blazen. Samen met Mattanja vormt zij het double female front van het circus. Een optreden van Bradley’s Circus is een belevenis. Soms wordt je meegezogen in een klein liedje soms vlieg je mee uit de bocht in een uitbundige rootsgroove met spetterende gitaar, bluesharp en een wilde Mattanja Bradley.

www.twelvebarbluesband.nl

12bbbDe Twelve Bar Blues Band speelt voornamelijk eigen werk en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues en weet bij ieder optreden publiek en organisatoren versteld doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten. Iedereen die de band heeft gezien en gehoord rekent deze tot de absolute top van Nederland. Ook de smaakmakers in de Nederlandse en Belgische bluesscenenieuw CD 12BBB komen woorden tekort om de band met complimenten te overladen.  Bluesjournalisten schreven: "pure klasse ... verpletterend ... imponerend ... retestrak ... weergaloos … Nederland heeft weer een band die doet denken aan het beste wat de eerste generatie blanke blues bands destijds voor het voetlicht bracht, ... een klasseband ... wat een power ... Nederblues van het allerhoogste niveau ... de beste bluesband van Nederland." In 2006 en in 2008 werden hun CD’s uitgeroepen tot beste bluesCD’s van het jaar.  De band bestaat uit Jan J. Scherpenzeel, zang en mondharmonica, Kees Dusink op slidegitaar, bassist Patrick Obrist, drummer Marcel Bakker en rhythmgitarist Randy Pears. Alle traditionele bluesstijlen hebben zij volledig in de vingers op een manier waarvan je kan smullen. Dit is dan ook precies waar de liefhebber voor komt. De bandleden weten met elkaar een magische synergie te creëren, waarbij het van tijd tot tijd lijkt alsof men de aarde ontstijgt. Heftige passages worden afgewisseld met fluisterstille momenten, waar je een speld kan horen vallen. Deze synergie is niet echt vreemd natuurlijk, want wat de bandleden gemeen hebben is hun onvoorwaardelijke liefde voor de blues. De mannen maakten onlangs een nieuwe CD, "Key To Your Heart", lees hier de recensie.

www.halfpastmidnight.nl

orlemansDe Nederlandse bluesrock formatie Rob Orlemans & Half Past Midnight behoort tot de top van het blues en rock genre. Het power trio is met grote regelmaat te vinden op diverse nationale en internationale podia o.a. in België, Duitsland en USA. De band krijgt niet alleen keer op keer lovende kritieken van zowel de Nederlandse als buitenlandse media, maar laat ook het publiek laaiend enthousiast achter. De line up van de band bestaat uit Piet Tromp op bas, Ernst van Ee op drums  en Rob Orlemans op gitaar en zang. Rob Orlemans is zondermeer het "gezicht" van de band. Met zijn wapperende zwarte haardos en kenmerkende stijl wordt hij een van de beste blues-rock gitaristen genoemd. Zijn ietwat doorleefd stemgeluid en enerverend gitaarwerk is bij ieder optreden weer een ware happening. Het is een band die vanaf de eerste minuut vol energie uit de startblokken schiet en garant staat voor een spetterend rauw en stevig optreden afgewisseld met prachtige bluesy nummers. Een heel sympathieke bluesrockband met veel origineel werk en een eigen herkenbare sound. 

www.myspace.com/lightninguythemightygators 

http://lightninguy.com/index.html

lightning guyLightnin' Guy & The Mighty Gators komen uit België. Op festivals zijn ze vaak de grootste publiekslokkers. Mensen die hen eerder zagen willen de band steevast terugzien. Na hun show begrijp je waarom. Hun show is volstrekt origineel, met zowel eigen nummers als bewerkte songs. Frontman is Lightnin' Guy Verlinde, die elk optreden vanaf de eerste minuut begeestert. De andere bandleden zijn bassist Dominiek Buyse en drummer Thierry Stievenart. Ze spelen passionele en opzwepende blues in de stijl van Louisiana swamp & Chicago slide traditie. Door hun authentieke stijl en echtheid tijdens een optreden, hebben de optredens van Lightnin’ Guy altijd een zeer hoog energie gehalte. Gitaar en harp stijl zijn uniek en emotioneel geladen en de Belgische publiekslieveling Guy is een echte crowd pleaser. Hij slaagt er in om het publiek altijd aan het dansen en zingen te brengen op zijn strakke, grooving and eerlijke riffs and licks. Lightnin’ Guy is dus naast een uitstekend muzikant en zanger een rasechte entertainer. Een optreden is altijd een feest.

 

www.kingmo99.com

kingmoraalteKing Mo werd in januari 2010 door de lezers van bluesforum.nl (meest gelezen blueswebsite van Nederland en België) genoemd tot de beste bluesband van Nederland. De in 2008 opgerichte band is een echte ‚superformatie’. De 5 bandleden hebben een indrukwekkende lijst van bands waar ze in het verleden mee speelden. Opgeteld hebben deze mannen meer als een dozijn maal op festivals als North Sea Jazz, Noorderslag, BRBF Peer, Moulin Blues of Kwadendamme gestaan, tevens in prestigieuze zalen als de Melkweg in Amsterdam en Vorst Nationaal in Brussel en op festivals als Bluesfestival Giethoorn, Grolsch Bluesnight Enschede, Asten en Culemborg. Ze verbazen keer op keerde de inmiddels vele duizenden muziek- en bluesliefhebbers. De band bestaat uit gitarist Sjors Nederlof, zanger Phil Bee, hammond Colly Franssen, bassist Jules van Bussel  en drummer Henk Punter. Ze spelen een mix van vette Texas en Chicago blues, ‘powerblues with skills’, als goede omschrijving, voornamelijk eigen werk afgewisseld met bewerkingen van nummers van oa. Ian Siegal of Freddie King. Hun CD „Live at la Bonbonnière” werd door de lezers van bluesforum verkozen tot CD van het jaar 2009. 

ZATERDAGAVOND 17 APRIL

 CAFE OME KO

 BLUESinWIJK VRIENDENAVOND

  GRATIS TOEGANG

MET BLUESDJ-HANS

EN

BXbluesband

ditiswijkblues

           youtube youtube youtube

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.