Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

Overzicht 2009

 

blew crue 191209

 

BLUESin WIJKs CALYPSO-THEATER

 

zaterdagavond 19 DECEMBER 2009

 

BLUESROCK OP Z'N BEST

 

flyer 191209 2  erick en bas flyer 191209 1

 

www.kingbeemusic.nl   www.baspaardekooper.com      www.ericsteckel.com   

 

GUITAR HEROES TRIBUTE TOUR DECEMBER 2009

 

logo bluesman

 

bluesmanbertlekBert Lek schreef in The BLUESMAN.NL: "Vooraf zijn er nogal bedenkingen geweest over het bluesproject Steckel (19) en Paardooper (28). Twee gitaristen met dezelfde stijl en beide frontmannen. Kunnen ze een stapje terug doen als de ander aan het soleren is? Maar zaterdagavond is daar allemaal niets van te merken. Het enthousiasme spettert van het optreden af en ze hebben respect voor elkaar, zonder onderdanig te zijn. Bas Paardekooper op gitaar opent gelijk al stevig met “Gypsy Man”, gesteund door drummer Roel van Leeuwen en bassist René Mijnten, die af en toe de achtergrond vocalen voor zijn rekening neemt. Hij valt direct op. Mijnten is twee keer zo oud als de rest en ziet alles rustig en af en toe glimlachend aan. Tijdens deze acht daagse tournee door Nederland, België en Duitsland heeft Mijnten een vaderrol op zich genomen om de jonkies in het gareel te houden als dat nodig zou zijn. Na “Between de Lines” is het pad geëffend voor de jongste van het stel Eric Steckel. Om alles nog geluidstechnisch af te regelen begint men met Freddie King’s “Hide Away” Daarna volgen in hoog tempo “The Thrill Is Gone”, met afwisselende solo’s van Bas en Eric, waardoor het nummer opgerekt wordt tot bijna 15 weergaloze minuten en “Come into My Kitchen” Maar ook gevoelige nummers passeren voor de lange pauze. “Empty Promises” van Michael Burke’s (cd Iron Man) leent zich daar perfect voor. Eric zet dat geweldig neer en leeft zich helemaal uit. Na de wijn, bier en heel veel fris, (Geen Bacardi of whisky, daar heeft men helaas geen vergunning voor), krijgt de “Guitar Heros Tribute Tour” gestalte. Het geluidsniveau gaat omhoog, wat helaas tot gevolg heeft dat aan het einde van het concert het gitaargeluid van Bas een brei wordt. Eric opent met “Feels Like Home” van de gelijknamige  cd, gevolgd door Jimi Hendrix’s eerst hit “Hey Joe”. Hiermee gaat de zaal helemaal uit zijn dak en geeft iedereen zich definitief gewonnen. In dit nummer haalt Bas alles uit de kast om Eric te overtreffen. Daarna “Bridge To Better Days” van Joe Bonamasa. Weer een Hendrix nummer “Red House” in een bloedstollende uitvoering, waarin Eric op subtiele wijze Bas terugpakt en voor de toegift “You Need A Helping Hand “ van Walter Trout, waar Bas helemaal gek van is. Ook "the Ghetto" klinkt als een klok. Maar we vergeten bijna “Little Wing” dat zo wonderschoon wordt gebracht. Als toegift “Goin’ Down” van Don Nix. Hiermee nemen de beide youngsters om en om afscheid van het enthousiaste publiek. Het is het eerste indoor concert, dat Frans Hoving, Anton Winkel en Arie Verheul, de mannen van “Blues In Wijk”, organiseren, is meer dan geslaagd. Een paar honderd mensen, die gelukkig de kerstdagen ingaan."   

 

bluesman4  bluesman1  bluesman3  bluesman2  

 

ditiswijk

 

Steckel speelt sterren van de hemel

 

zondag, 20 december 2009 21:42 Nynke

 

ditiswijksteckelWIJK BIJ DUURSTEDE - Het ontbreekt Wijk bij Duurstede niet aan liefhebbers van bluesmuziek. De heren van 'Blues by Duurstede' hebben het afgelopen jaar al heel wat van de grond gekregen. Zo was er een blues podium tijdens het festival Jazz bij Duurstede en richtten zij een grote vriendengroep op. Ook organiseerden zij muziekoptredens, waarvan er gisterenavond ook een plaatsvond. In een goed gevuld theater Calypso speelde de 17 jarige Eric Steckel de sterren van de hemel. Morgen vliegt de jonge muzikant weer terug naar de Verenigde Staten, waar hij weer gewoon in de schoolbanken plaatsneemt. Steckel speelde samen met de Nederlandse bluesformatie van Bas Paardekooper en zijn Blew Crue. Het werk van Paardekooper en Steckel is onder andere geïnspireerd op Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Freddie King en laat zich het beste omschrijven als stevige Amerikaanse Bluesrock. Ook tijdens Jazz by Duurstede 2010 is er weer een bluespodium op het museumplein. "Op het podium spelen dit jaar uitsluitend Nederlandse bands", vertelt Arie Verheul van Blues by Duurstede. "Er komen zo'n acht of negen bands uit eigen land. Nederland kent nu eenmaal goede bluesbands, dus het is niet altijd nodig om over de grens te kijken." Kijk voor meer foto's van het spetterende optreden in het fotoalbum

 

 

bluesmagazine

 

Gerrit Harmsen schreef in BLUESMAGZINE: “Op uitnodiging van de Wijkse BLUESmannen richting Wijk bij Duurstede getogen. Aangekomen kregen we een erg prettig en vooral warm welkom. We werden netjes langs de kassa geleid en ook onze jassen en dergelijke kregen een apart plaatsje. Onze complimenten voor deze geweldige ontvangst. Na wat te hebben bij gekletst was het dan wachten op de start van Bas Paardekooper met zijn Blew Crue & speciale gast Eric Steckel. In een uitverkocht Calypso theater beet Bas met de eerste 2 nummers de spits af om vervolgens de kline man Eric Steckel aan zijn zijde te vragen. In het kader van deze “Guitar Heroes Tribute” tour werden onze oren verwend met aan aantal grote klassiekers van aantal zeer grote gitaristen. Enkele die er voorbij kwamen: Stevie Ray Vaughan, Jimmy Hendrix, Robert Johnson, Walter Trout, Joe Bonamassa en als verrassing Michael Burks. De grootste helden deze avond waren echter Bas en Eric zelf! Met heerlijke solo’s en gitaarduels lieten deze talenten zien het instrument aardig te beheersen. Neem daarbij de prima wisselwerking tussen gast Eric Steckel en drummer Roel van Leeuwen en de stuwende bas van Rene van Mijnten en we kunnen niet anders dan over een succesvolle samenwerking spreken. Indien deze samenwerking gaat leiden tot meerdere optredens in de toekomst zorg dan dat je het niet gaat missen (waarschijnlijk mei 2010!). Na deze geweldige avond toch nog enkele kanttekeningen: Het geluid kan beter en de pauze korter. Voor BluesInWijk rest weinig meer dan de conclusie te trekken dat het nemen van dit initiatief op een geweldige manier is beloond. Echter ook dat een avond als deze dus een vervolg dient te krijgen. Adel verplicht! “  Kijk, luister en geniet van Bas en Eric met "Red House" .  

 

  bm3 bm4 bm5 bm6 bm7 bm8 bm9 bm10 bm2

 

  nog meer foto's zien? ......... “Guitar Heroes Tribute Tour” FOTO ALBUM  en FOTOALBUM BLUESINWIJK

 

bluesmagazine

 

Video Bas Pardekooper : "Say goodbye to the blues"

 

ERIC7

 

John C. Bel schreef een voorbeschouwing in BLUESMAGAZINE: "Gerekend vanaf juni 2005 en destijds pas 14 jaar oud (!) wordt de aanstaande tour in december 2009 alweer Eric Steckel’s 6e Europese tour, die grotendeels op Nederlandse podia zal plaatsvinden. Voor fans van het eerste uur en early believers behoeft snarenwonder Eric Steckel inmiddels geen nadere introductie meer. Zijn muzikale kwaliteiten, onnavolgbare virtuositeit en vakmanschap staan voor hen buiten kijf. Voor diegenen echter die zijn naam wel eens gehoord hebben, dan wel nog volslagen onbekend zijn met dit authentieke natuurtalent, en van echt goede, stevige bluesgeoriënteerde gitaarmuziek houden, past maar één welgemeend advies: GA HEM ZIEN!!! Je zult niet de eerste zijn waarbij aanvankelijke scepsis – een jongen met een gitaar – plaats maakt voor stijgende verbazing en diepe bewondering. Even leek het erop dat er dit jaar geen tour zoukomen. Door Eric’s muzikale bezigheden in combinatie met een volle agenda als collegestudent in St. Augustine, Florida, blijft er momenteel alleen in de zomer en kerstperiode nog voldoende tijd over om een Europese tour te kunnen organiseren. Gelukkig is Rob Koning van King Bee Music Agency er in geslaagd een bijzonder creatieve oplossing te vinden door Eric Steckel een welverdiende “vakantie” aan te bieden, en hem te koppelen aan aanstormend Hollands gitaartalent Bas Paardekooper en zijn band. Hij zou zich eens gaan vervelen … De komende tour staat geheel in het teken van “zijn helden”, de gitaristen die Eric Steckel in sterke mate beïnvloed en gevormd hebben tot wellicht de meest originele en talentvolle gitarist van zijn generatie. Eigenlijk is het beter te spreken van “hun gitaarhelden”, want Bas Paardekooper blijkt grotendeels dezelfde invloeden en muzikale voorkeuren te hebben. Denk daarbij met name aan: Robert Johnson, Elmore James, de drie Kings, Hendrix, Clapton en natuurlijk Stevie Ray Vaughan. Welk muzikaal menu wordt ons van vrijdag 11 t/m zondag 20 december 2009 geserveerd? Het illustere gitaarduo zal ons zonder enige twijfel trakteren op spetterende avondjes blues(rock), waarbij sfeervolle, dubbele gitaarharmonieën worden afgemaakt met een flinke scheut pittige gitaarduels. Kortom, voor iedere rechtgeaarde gitaarliefhebber een niet te missen kans te ervaren hoe ook zijn helden op een superieure wijze geëerd behoren te worden. Wie riep daar “Little Wing” …?!   

 

block         

 

"Aanstormend Nederlands talent Bas Paardekooper met zijn band The Blew Crue speelt bluesrock, doet dat vol overgave, steekt veel energie in zijn spel en presentatie en weet een overtuigende set neer te zetten.Naast Bas (guitaar en zang) bestaat de band uit Wouter Hoek (toetsen), Roel van Leeuwen (drums) en Rene Mijnten (basguitaar). Dit clubje jonge honden blijkt goed op elkaar te zijn ingespeeld. Het plezier straalt er vanaf."

 

logo bluesrockpagina

Liveclub Woetsjtok had op zondagavond 13 december niet een maar twee talenten op het podium staan, het Amerikaanse supertalent Eric Steckel en de topper uit de Nederlandse bluesscene Bas Paardekooper. Voor de fans van het eerste uur, waaronder wij onszelf rekenen behoeft zowel Eric Steckel als Bas Paardekooper eigenlijk geen introductie meer. Onze eerste kennismaking met Eric Steckel was in juni 2005 in de Bosuil te Weert. De toen 14 jarige Steckel liet ons indertijd versteld staan en gaf een indrukwekkend optreden waarbij de toeschouwers met open mond van verbazing en vol ongeloof naar stonden te kijken. Met zijn Amerikaanse begeleidingsband ontsteeg de amper vier turven hoge Steckel met zijn Fender Stratocaster zijn lengte in de Bosuil. Vanaf die tijd zijn we hem nauwlettend gaan volgen. Ook Bas Paardekooper & The Blew Crue volgen we nu al ruim anderhalf jaar en we hebben ondertussen al heel wat optredens van deze band gezien. De Voorburgse gitarist verbaast ons keer op keer met zijn no-nonsense en swingende powerblues. We waren dan ook aangenaam verrast dat Rob Koning, van http://www.kingbeemusic.nl/" target="_blank">King Bee Music Agency zijn beide pupillen had weten te strikken voor de “Guitar Heroes Tribute Tour”, die naast twee optredens in Belgie en Duitsland voor het grootste gedeelte op de Nederlandse podia gaat plaatsvinden. Natuurlijk mag je als bluesliefhebber zo’n optreden niet missen. Als we even voor zevenen Woetsjtok binnen stappen is het er behoorlijk druk en begeven we ons richting podium om maar vooral niets van deze twee gitaartalenten te hoeven missen. Maar voordat Eric Steckel het podium in Woetsjtok betreedt mogen Bas Paardekooper & The Blew Crue het publiek alvast een beetje opwarmen. Ze doen dat met twee zelf geschreven nummers “Confusion” en “Between The Lines”. Halverwege het derde nummer, de Freddie King cover “Hideway” voegt Eric Steckel zich bij de band en kan het feest in Brunssum echt beginnen. Gedurende twee sets die tesamen twee uur duurden komen er naast enkele eigen nummers van Eric, waaronder “Just Walk Away” en “Feels Like Home” voornamelijk werkstukjes van hun grote helden voorbij. Zowel Steckel als Paardekooper halen hun inspiratie voornamelijk bij Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix vandaan. We hoorden o.a. uitstekende gespeelde covers van BB King “The Thrill Is Gone”, Robert Johnson “C’mon In My Kitchen”, Elmore James “Dust My Broom”, Stevie Ray Vaughan “Pride & Joy” en Joe Bonamassa's “Bridge To Better Days” voorbij komen. Ook Jimi Hendrix wordt door beide gitaristen geëerd middels het schitterende “Little Wing”, “Purple Haze”, “Hey Joe” en “Red House”. Tijdens “Hey Joe” kwam Patrick, de eigenaar van Woetsjtok de gelederen vocaal versterken en deed dat met verve. Wat gedurende het gehele optreden opvalt is het goede samenspel van beide gitaristen. Ze geven elkaar ruimschoots de tijd om te soleren en vullen en voelen elkaar feilloos aan. Muzikaal zit het allemaal perfekt in elkaar. Ook nemen beide heren ieder een gedeelte van de zang voor hun rekening. Na de reguliere speeltijd halen Eric en Bas in de toegift nog eenmaal alles uit de kast middels de Don Nix cover “Goin’ Down”, en doen dat zeer overtuigend. Zowel de muzikanten op het podium, het publiek, en uw verslaggever hebben met volle teugen genoten!

ERIC STECKEL ERIC BRUNSSUM 131209   BAS BRUNSSUM 131209 BAS PAARDEKOOPER

 

Bluesmagazine: BLUESinWIJK en theater Calypso organiseren op 19 december 2009 een spectaculaire bluesavond met ERIC STECKEL en BAS PAARDEKOOPER

 

Ditiswijk: Blues in Theater Calypso

 

wijksnieuws1   wijks nieuws 161209     wijkse courant  9 dec 09  AD-UN bluesinbloed    

 

de BLUESMANNEN koken voor  Steckel & Paardekooper 

 

koken  koken3  koken arie    

 

ZOETERMEER 16 DECEMBER 2009

 

 ERUIC EN BAS ZOETERMEER          ERIC EN BAS ZOETERMEER1

 

BLUESINWIJK 19 december 2009   

 

 191209 kraats1     191209kraats2

 

  arie 191209

 

DANK!!!

 

Vriendenavond bij Ome Kop zeer succesvol

 

 

   vriendenavond 8   vriendenavond 9

Vrijdagavond 9 oktober 2009 vanaf een uur of 8 werd het steeds voller in cafe Ome Ko in Wijk. Naar schatting 150 Wijkse bluesliefhebbers en oude fans van de voormalige Wijkse bluesband PAUZE wachtten vol spanning tot uiteindelijk om half elf de oude band weer live begon te spelen. De voormalige fans moesten er ongeveer 20 jaar op wachten, maar nu was het dan toch zover. Al na een paar nummers was te merken dat de band het nog steeds kon. Ze kregen warenpel de zaal plat. Met name gitarist Frans van Oudbroekhuizen liet horen wat hij kon. Als een soort leerling Clapton maakte hij het helemaal waar. Tot in de late uurtjes was het feest. Het initiatief van de Wijkse bluesmannen om een vriendenavond te organiseren met een lokale band pakte goed uit.

                            

               vriendenavond 5             vriendenavond 6

vriendenavond 7

 

De organisatie BLUESinWIJK startte begin 2009 met een droom (meer blues in Wijk) en al na enkele maanden is het een succes. Meer dan 200 mensen uit Wijk en omgeving steunen inmiddels het bluesproject met hulp, geld, raad en daad. Het volgende BLUESinWIJK-project is de organisatie van een prachtige bluesavond in theater Calypso met het 18 jarige Amerikaanse gitaarwonder Eric STECKEL. Samen die met de Nederlandse bluesrockgitarist Bas PAARDEKOOPER en zijn band komt hij op zaterddagavond 19 december 2009 naar Wijk. De kaartverkoop is inmiddels begonnen en de belangstelling is al groot. Als ook die bluesavond een succes wordt overwegen de bluesmannen in 2010 meer bluesavonden te organiseren. In 2010 starten ze ook met een BLUESinWIJK-ACADEMY. Doel is de geschiedenis van de blues meer bekend te maken dmv gastsprekers, muzikanten en films. Ook aan het bluespodium van JazzbyDuurstede op 5 juni 2010 wordt achter de schermen al gewerkt. Het thema voor 2010 is de NEDERBLUES,  blues dus van eigen bodem. Digitaal dagblad ditiswijk.nl publiceerde een mooi fotoalbum van de vriendenavond met foto's van Silvia Bruinsslot. http://www.bruinsslotdigiphoto.nl/blues-in-wijk/

vriendenavond 4 vriendenavond 3 vriendenavond 2

 

Ons idee om topblues naar Wijk te halen is aangeslagen. Begin 2009 hadden we de eerste gesprekken met stichting Jazz bij Duurstede en in korte tijd was het bluespodium tijdens de 17e editie van JAZZbyDUURSTEDE geregeld. Honderden mensen genoten van de blues op het museumplein. Fantastisch dat bedrijven en ondernemers ondanks de economische crisis zich als sponsor melden met financiële en materiële hulp. En wat te denken van het enorme aantal vrienden. We zijn de 150 inmiddels gepasseerd en nog wekelijks melden zich nieuwe vrienden! De BLUES leeft in Wijk, dat is wel duidelijk geworden. Gelet op al deze positieve reacties hebben we besloten het niet bij dit eenmalige bluesfeestje te laten maar gaan we dit Bluessucces de komende tijd verder uitbouwen. Onze eerste activiteit was een BEDANKT-BLUES avond op vrijdag 9 oktober 2009 bij café Ome KoSamen met eigenaar Tonny van Haarlem ontvingen wij vanaf 20.00 uur onze vrienden, sponsors en vrijwilligers met hun partners. De Bluesmannen wilden er een mooi Blues feestje van maken, waar ontmoeting en kennismaking centraal stonden. Als speciale attractie was de roemruchte bluesband PAUZE, die in de jaren 70 Wijk en omgeving met hun blues op z'n kop zette, voor een eenmalig optreden weer bij elkaar. Oude blues dus van Wijkse bodem.  

 

Bluesband PAUZE

vriendenavond 1

Krant Vriendenavond

 

Jazz by Duurstede Bluespodium 6 juni 2009

 

flyer jbd

 

FOTO'S BLUESPODIUM 2009

 

Zaterdag 6 juni 2009 was het zover en ging de lang gekoesterde droom van de 3 bluesmannen in vervulling. Een eigen bluespodium bij de 17e editie van JazzbyDuurstede op het plein naast het plaatselijke museum Dorestad in de fraaie Wijkse binnenstad. Het Museumplein was omgetoverd tot een gezellig bluesplein met terras, horeca en espressobar. Het weer was prima, het geluid was uitstekend en de locatie aan de rand van het prachtige kasteelpark was prachtig. De bluesmannen en JazzbyDuurstede pakten flink uit met bluesgiganten als Danny Bryant, Sugar Ray Norcia en Buddy Whittington.  Honderden Wijkse bluesliefhebbers genoten van de prachtige blues die deze muzikanten en hun bands lieten horen. Bryant zorgde weer voor de vurige en snoeiharde blues zoals we dat inmiddels van hem gewend zijn. Muzikaal enorm gewaardeerd werd het optreden van  de uit Amerika overgevlogen mondharmonica"goeroe" Sugar Ray Norcia.  Samen met de NERVOUS FELLAS liet hij in prima combinatie met deze Rotterdamse band zien en horen hoe je dat kleine handinstrument kunt laten klinken en knallen. Buddy Whittington sloot af met zijn nieuwe Engelse band. Het was zijn 2e eigen optreden in Nederland nadat hij eind 2008 na  15 jaar John Mayall en de Bluesbreakers solo ging. Hij speelde verschillende nummers van zijn nieuwe CD en het klonk allemaal als een klok.  Heel bijzonder was de ontmoeting tussen Norcia en Whittington in de foyer van het museum tijdens het diner. Je zou verwachten dat beide mannen, die al tientallen jaren meedraaien in de bluesscene elkaar eens eerder hadden gezien, maar dat was niet het geval. BluesinWijk bracht ze met elkaar in contact en zo leerden ze elkaar wat beter kennen. Toen bleek dat ze heel veel gemeenschappelijke muzikale vrienden hadden. Kort voor Whittington  het podium betrad vroeg hij Norcia of hij zin had enkele nummers met hem mee te spelen. Norcia stond op het punt van vertrek, maar maakte graag gebruik van deze uitnodiging en zo ontstond een uniek muzikaal optreden van de beide mannen. Ze speelden met elkaar alsof ze al jaren niet anders deden. Prachtig om te zien.  Tussen de giganten door speelde de 2 jaar  geleden opgerichte bluesband Radio Rental. Een band om in de gaten te houden. Stevige eigen nummers en een mooie sound. Het bluesterras werd tijdens de pauzes voorzien van prettig in het gehoord liggende blues ballads van de Wijkse 2-mansformatie The Vintage Brothers. Wijk bij Duurstede kan terugzien op een fenomenale eerste bluesdag. De eerste zaterdag van juni 2010 is BluesinWijk van plan dit kunstje opnieuw uit te halen.  

 

3 op een rij

 

19 16 15

 

FOTO's JAZZbyDUURSTEDE van Henny Demoed

 

foto's (Geert de Vries ditiswijk.nl)

 

video Danny BRYANT 

 

video Sugar Ray NORCIA

 

video Sugar Ray NORCIA

 

video WHITTINGTON en NORCIA samen (uniek materiaal)

 

video Buddy WHITTINGTON 

 

video Buddy WHITTINGTON

 

video Buddy WHITTINGTON

 

verslag van DITisWIJK.NL

 

ook oplichters houden van muziek 

 

Buddy WHITTINGTON twee dagen eerder Zoetermeer

 

verslag BLUESMAGAZINE 

 

verslag WIJKONLINE

 

verslag WIJKS NIEUWS

 

Hangjongeren helpen Wijkse Bluesmannen

 

ad

 

vintage   vintage

 

The Vintage Brothers

 

Op het bluesterras speelt vanaf 13.00 uur en tijdens de pauzes van de grote bands ons eigen Wijks/IJsselsteinse bluesduo THE VINTAGE BROTHERS. Het unieke bluesduo bestaat sinds 2004. De opzet van de broers Jan (53) en Rinus (62) van Rijn, was om oude bluesnummers te bewerken naar een bezetting van slechts een gitaar en de mondharp en het maken van eigen nummers. Daarbij wordt druk gestoeid met andere slagritmes en toonsoorten, omdat beiden niet alleen wilden kopiëren, maar de nummers een eigen vertaling wilden geven. De solopartijen werden vanaf het begin geïmproviseerd, waarin je het jazzy karakter terugvindt van de Vintage Brothers. Mede daarom is ieder optreden weer anders en levend, van slepend, huilend, emotioneel, naar energiek en drijvend. Hun stijl moet je zoeken in de Chicago blues stijl, met een scheut rock en jazz. Muziek om naar te luisteren, te meimeren, om bij te eten en te drinken en zeker ook om op te dansen. Ga terug naar de tijd van de juke joints, de sfeer van het blueoorprogramma. 

 

logodanny

 

Om 15.30 uur openenDANNY BRYANT en zijn Redeyeband het bluespodium.In het begin speelde de band zo'n 200 avonden per jaar in pubs en dan vaak ook maar liefst 3 à 4 uur. Met dit soort optredens vergrootte en perfectioneerde de band zijn vaardigheden en wist daarbij ook nog eens een schare fans aan zich te binden. Na drie jaar was de band klaar voor het grote werk: grotere clubs, concertzalen en podia in Groot-Brittannië. En nog steeds groeide het aantal fans. De naam van de band groeide en al snel stond Danny Bryant's RedEyeBand op belangrijke Britse Bluesfestivals. In 2006 trad de band o.a. op in Tegelen op het Blues/Rock Festival, in 2007 op Moulin Blues in Ospel en in 2008 op Bospop. In maart 2008 verscheen hun meeste recente CD "Black & White". Deze zorgde naast stapels goede recensies in de bladen ook voor meer dan 100 optredens in 12 verschillende landen. Hij speelde zich suf tijdens meer dan 2000 (!) optredens. Met zijn forse spel (en voorkomen) belandde hij in het voorprogramma van Joe Cocker, Carlos Santana, Greg Allman, blues legende Walter Trout, Buddy Guy en Peter Green. Niet de minsten. Met zijn RedEyeBand produceerde hij zes albums en werd gecontracteerd onder het prestigieuze Rounder Records blueslabel. "color: #888888;">Zijn RedEyeBand bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt gevierd met een heuse "10th anniversary tour". De nadruk ligt bij de huidige tournee op een selectie van songs uit alle uitgebrachte albums van de "Redeyeband". Hij is gewend zich op een podium in het zweet te werken en zijn bezoekers een aangenaam optreden te bezorgen. Met zijn gepasioneerde bluesrock weet hij diverse podia in vuur en vlam te zetten.  Danny Bryant wordt gerekend tot de betere bluesgitaristen van Europa. Een reputatie die hij te danken heeft aan het grote aantal spetterende liveshows gedurende hun tienjarig bestaan. Danny word zoals altijd bijgestaan door zijn vader Ken Bryant op basgitaar en Trevor Bar op drums. Danny Bryant speelt en heeft de blues en is een absolute kei in zijn vak. Hij heeft de blues in de vingers en elke noot die hij speelt is raak. In haar tienjarig bestaan heeft de band een veelzijdig en breed repertoire opgebouwd variërend van ballads tot krachtige bluesrock songs. Muzikaal zit het allemaal perfekt in elkaar. De interactie tussen Danny en het publiek is vaak spontaan en dat creëert een geweldige sfeer.Danny Bryant mag je eenvoudig niet missen!

 

bluesmagazine

 

dannybryant

 

video optreden Danny BRYANT BLUESinWIJK 060609 

 

vader en zoon bryant 21 17

 

DANNY1DANNY2DANNY3

 

radiorental

 

Om 18.00 uur betreedt RADIO RENTAL het podium. Radio Rental is een bluesrockband, die onlangs hun eerste CD opnamen. In de band spelen 3 Wijkenaren, de broers Jeroen en Peter Doppen en Appie Folgerts. Radio Rental is "the next generation blues-rock sensation." De band schrijft haar eigen werk en heeft onlangs haar debuutalbum "RaRe" uitgebracht.  Bestaande uit vijf muzikanten, schrijft en speelt Radio Rental songs vanuit de bluesrock traditie van de jaren 60/70. Hoorbaar zijn de invloeden van bands als Led Zeppelin, The Who, The Jimi Hendrix Experience, The Doors, Cream, The Black Crowes en vele anderen. Op de site www.radiorental.nl zijn vier songs te beluisteren van het debuutalbum.  Radio Rental bestaat uit Ray Allen Lesly -vocals, Aram Raken - bluesharp, Jeroen Doppen -gitaar, Peter Doppen -drums en Appie Folgerts op bas. De band behoeft geen nadere introductie. De muziek spreekt voor zich. Het is simpelweg een must see voor degene die van echte muziek houdt. 

 

fotorental

 

RADIO1RADIO2RADIO3

 

Radio Rental

 

 mondharmonica norcia 

 

Om 20.15 uur zien we SUGAR RAY NORCIA. Hij is een van de beste Amerikaanse zangers/mondharmonicaspelers, die al drie decennia meedraait in de bluesscene. De eigenzinnige Sugar Ray ondersteunde aanvankelijk grote namen en vormde later Sugar Ray and the Bluetones met gitarist Ronnie Earl. Zijn stijl is behoorlijk traditioneel, maar toch sweet & swinging. Hij produceerde enkele albums als Don't Stand in My Way uit 1991, waaruit zijn muzikale daadkracht spreekt. Daarna tourde hij met band Roomful of Blues over de hele wereld. Hun album Turn It On! Turn It Up! werd in 1996 genomineerd voor een Grammy Award. Zijn volgende samenwerking ‘Super Harps’ leverde hem wederom een Grammy nominatie op.  In 2001 vond de langverwachte reünie met zijn oude band The Bluetones plaats en produceerde hij het album Rockin’ Sugar Daddy. Zijn harmonica en karakteristieke stem smelten samen tot een onmiskenbare eigen sound.Met de Nederlandse back-up band The Nervous Fellas reist hij nu door Europa en zet hij een vette set neer tijdens Jazz by Duurstede. The Nervous Fellas zijn vier muzikaal-neurotische veertigers, voorheen bekend als de Groovetones. Geïnspireerd door oude én hedendaagse Amerikaanse Rhythm & Blues, coveren ze grote namen en supporten ze meerdere bands. Maar ze produceren ook eigen werk. Waaronder albums met klinkende namen als ‘Drunk’ en “Nervous Breakdown.” Ze spelen overal waar ze maar kunnen en doen zelfs trouwerijen!   The Nervous Felllas zijn: Vocalist en saxofonist Johan de Roos, basgitarist André Prins, gitarist Arie Verhoef en drummer René Klein.Sugra Ray  is een van de beste  Amerikaanse  zangers/mondharmonicaspelers.  

 

bluesmagazine

 

artikel norcia

 

Een artikel over Sugar Ray Norcia in Blues Revue Magazine- Feb/March 2006

 

sugar 5

 

Sugar Ray Norcia

 

  nervousfellas

 

NORCIA2NORCIA3NORCIA

 

The Nervouw Fellas

 

video's optreden  Sugar Ray NORCIA BLUESinWIJK 060609

 

video Sugar Ray NORCIA

 

video optreden WHITTINGTON en NORCIA samen (uniek materiaal) op BL:UESinWIJK 060609

 

buddy en ray

 

buddy

 

Om 22.30 uur sluiten BUDDY WHITTINGTON en zijn band af. Whittington werd door zijn leermeester John Mayall 'waarschijnlijk de beste van allemaal genoemd'. Als blijkt dat onder 'allemaal' namen horen als Eric Clapton, Peter Green, Mick Taylor, Walter Trout en Coco Montaya dan is dit niet zomaar een compliment. Van 1993 tot 2008 speelde Buddy bij John Mayall's Bluesbreakers maar nu is de tijd voor hem aangebroken om solo te toeren met zijn net uitgekomen cd Buddy Whittington. In zijn jaren bij de Bluesbreakers verzamelde hij echter al een enorme fanschare en stond de Texaan bekend als 'de koning van de toon'.  Zijn jaren bij de Bluesbreakers bleven niet onopgemerkt. Tijdens zijn laatste optreden met John Mayall en de Bluesbreakers in Nederland in Carré vorig jaar bespeelde hij het publiek en werd al snel duidelijk dat zijn eigen tijd nu aangebroken was. Een reden voor Jazz by Duurste de om deze artiest te boeken, nu met zijn eigen band en Buddy als stralend middelpunt.

 

Een mooi interview met Buddy op onderstaande website 

 

rockinterviews

 

ington">bluesmagazine

 

 

BUDDY2BUDDY3BUDDY5

 

video's optreden Buddy WHITTINGTON BLUESinWIJK 060609  

 

video Buddy WHITTINGTON

 

video Buddy WHITTINGTON

 

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.