Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

Financieel gezien wordt 2020 een bluesjaar met geringe kosten, die Blues in Wijk zonder al te veel kleerscheuren denkt te kunnen overleven. Van het incasseren van de jaarlijkse vrienden- en sponsorbijdragen zien wij dan ook af. Calypso, ons ‘thuisbasis’, heeft het echter wél erg moeilijk om deze zomer te overleven. Je moet er toch niet aan denken als dit schitterende Theater aan de Corona-crisis ten onder zou gaan. Dat zou een ongelooflijk groot gat slaan in het culturele hart van onze mooie stad. Het bestuur van Stichting Blues in Wijk heeft haar vrienden en sponsors de suggestie gedaan de bluesbijdragen die dit jaar niet geïnd gaan worden op vrijwillige basis over te maken naar de bankrekening van Theater Calypso. (NL41 RABO 0120 5524 69). Tom en Catharina van Ginkel kunnen elke Euro knetterhard gebruiken. Steun ze!

Door de maatregelen ten gevolge van het coronavirus heeft het ook Calypso Theater het zwaar om overeind te blijven. Afgelopen januari hebben wij daar een fantastische show gespeeld en het zou echt pijn doen als dat niet meer mogelijk zou zijn. Daarnaast heeft de organisatie ons geholpen bij het verzamelen van donaties voor onze reis naar Memphis! Daarom hebben wij besloten om hen een hart onder de riem te steken en 50% van de opbrengst van de concertregistratie van onze show in Calypso te doneren aan het theater! DOWNLOADEN doe je via https://groovetown.nl/product/200110-calypso/

Dutch Bluesband Route61 bestaat uit vier ervaren muzikanten met een jarenlange ervaring  en hebben zich in korte tijd  opgewerkt tot een veelgevraagde bluesband voor zowel kleine als grote podia. Deze Nederlandse bluesband bestaat uit Steven de Bruijn (gitaar en zang), Rinus Vink (bas), Wim van Hamersveld (drums) en Carolus van Kuilenburg (harmonica).  Zij spelen na al die tijd  hun voorliefde voor de blues nog steeds met veel plezier en passie.  Zij laten een afwisselend repertoire van traditionele en moderne blues aangevuld met eigen werk horen, zoals alleen Dutch Bluesband Route61 dit kan. Hun enthousiasme  voor de blues en ervaring op festivals tot in de kleinste kroeg voel je, wanneer Dutch Bluesband Route61 de “The Blues Experience” voorbij laat komen tijdens hun optreden en zorgen daardoor voor een sfeervolle gig. Na het uitkomen van hun cd “Old Friends New Friends ”, welke zeer positief is ontvangen, is deze band regelmatig te horen op de radio met live optredens en op diverse podia. Dutch Bluesband Route 61 is een graag geziene band in het bluescircuit.Het meemaken en beleven van een optreden van Dutch Bluesband Route61 laat je een stuk bluesgeschiedenis beleven. Blueslegendes zoals, BB king, John Lee Hooker, Moose Allison ,Sonnyboy Williams, Willy Dixon Pat Ramsey , Ford Brothers e.t.c  worden op eigen wijze vertolkt tijdens hun optreden. De o.a. traditionele Chigaco blues- en de Jazzy klinkende WestCoast blues klanken kunnen je gewoon niet onberoerd laten.

Al vanaf 2009 promoten we met veel succes blues in Wijk bij Duurstede. Afgelopen jaren speelden meer dan 150 bluesbands in theater Calypso, op Kasteel Duurstede en in de café’s en daar komen er dit jaar nog eens 35 bij. Voor de jeugd was er een blues in school-project op het Revius, er ontstond een mondharmonicagroep en tal van workshops en bluesfilms werden aangeboden. Een van de promotiekanalen daarvoor was Facebook  waar BluesinWijk ruim 4000 volgers had, waaronder vele 100-en uit Wijk en omgeving.  Eind juni stelde Facebook echter beperkingen in op die Facebook-pagina en was Bluesinwijk niet meer zichtbaar voor haar volgers. Waarom dit gebeurde was volstrekt onduidelijk. Meerdere bezwaren en vragen aan Facebook leverden helaas geen bruikbare antwoorden en/of oplossingen op.  We besloten deze week niet langer te wachten en maakten een nieuwe facebook-pagina aan. Via deze oproep  hopen we weer snel onze oude likers/volgers terug te krijgen en hen te kunnen voorzien van de laatste Wijkse bluesnieuwtjes. Klik op het scherm hieronder om ons te liken.

Henri Grootenhuis uit Dalfsen (Cigarbox Henri) is niet alleen bluesmuzikant, maar bouwt ook gitaren van sigaarkisten.

Bij voldoende belangstelling komt hij 23 oktober 2016 naar BLUESbijdeBUREN en kun je onder zijn leiding zelf een akoestische slide cigar-box gitaar bouwen. Als je de gitaar klaar hebt leert Henri je er ook op te spelen en na afloop neem je het instrument, de authentieke bottleneck en cursus materiaal mee naar huis.

Geschikt voor mannen en vrouwen (weer eens iets anders dan de zoveelste workshop bloemschikken). Kosten slechts €60,- p/p. Maximaal 8 deelnemers.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Meer info over Henri en zijn cigarboxen vindt je op

http://dutchinstruments4u.nl en https://www.facebook.com/cigarbox.henri 

BLUESinWIJK werkt met veel partners samen om de blues in Wijk voor elkaar te krijgen. Onderstaand ziet U wie dat allemaal zijn:

Theater Calypso

Wijkse horeca:

Wijkse media:

Regionale media:

Rederij Feenstra 

Cultuurcafe:

Radio 90-FM

MyBlues is de bluesagenda van de Dutch Blues Foundation.  Alle bluesbands, bluesclubs, bluesfestivals en optredens staan hierin verwerkt.  Klik op het logo en zoek op naam, band, plaatsnaam, datum en kies het bluesoptreden van je eigen keuze. Onderstaand zie je de geplande en bevestigde concerten van BLUESinWIJK. 

{source}
<script src="http://www.dutchbluesfoundation.com/mijn_agenda.php?partner=748"></script>
{/source}

 

{source}

<iframe style="margin:0; padding:0" frameborder="0" height="700" width="100%" scrolling="auto" src="http://www.dutchbluesfoundation.com/scripts/blues_agenda.php?s=zwart&partner=748"></iframe>

{/source}

{source}

<script src="http://www.dutchbluesfoundation.com/mijn_agenda.php?partner=748"></script>

{/source}

Subcategorieën

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.