Vriendenavond Oktober

datum :

9 oktober 2009

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

cafe Ome Ko

entree :

Vriendenavond bij Ome Ko zeer succesvol

 

   vriendenavond 8   vriendenavond 9

Vrijdagavond 9 oktober 2009 vanaf een uur of 8 werd het steeds voller in cafe Ome Ko in Wijk. Naar schatting 150 Wijkse bluesliefhebbers en oude fans van de voormalige Wijkse bluesband PAUZE wachtten vol spanning tot uiteindelijk om half elf de oude band weer live begon te spelen. De voormalige fans moesten er ongeveer 20 jaar op wachten, maar nu was het dan toch zover. Al na een paar nummers was te merken dat de band het nog steeds kon. Ze kregen warenpel de zaal plat. Met name gitarist Frans van Oudbroekhuizen liet horen wat hij kon. Als een soort leerling Clapton maakte hij het helemaal waar. Tot in de late uurtjes was het feest. Het initiatief van de Wijkse bluesmannen om een vriendenavond te organiseren met een lokale band pakte goed uit.

               vriendenavond 5             vriendenavond 6

vriendenavond 7

 

De organisatie BLUESinWIJK startte begin 2009 met een droom (meer blues in Wijk) en al na enkele maanden is het een succes. Meer dan 200 mensen uit Wijk en omgeving steunen inmiddels het bluesproject met hulp, geld, raad en daad. Het volgende BLUESinWIJK-project is de organisatie van een prachtige bluesavond in theater Calypso met het 18 jarige Amerikaanse gitaarwonder Eric STECKEL. Samen die met de Nederlandse bluesrockgitarist Bas PAARDEKOOPER en zijn band komt hij op zaterddagavond 19 december 2009 naar Wijk. De kaartverkoop is inmiddels begonnen en de belangstelling is al groot. Als ook die bluesavond een succes wordt overwegen de bluesmannen in 2010 meer bluesavonden te organiseren. In 2010 starten ze ook met een BLUESinWIJK-ACADEMY. Doel is de geschiedenis van de blues meer bekend te maken dmv gastsprekers, muzikanten en films. Ook aan het bluespodium van JazzbyDuurstede op 5 juni 2010 wordt achter de schermen al gewerkt. Het thema voor 2010 is de NEDERBLUES,  blues dus van eigen bodem. Digitaal dagblad ditiswijk.nl publiceerde een mooi fotoalbum van de vriendenavond met foto’s van Silvia Bruinsslot. http://www.bruinsslotdigiphoto.nl/blues-in-wijk/

vriendenavond 4 vriendenavond 3 vriendenavond 2

Ons idee om topblues naar Wijk te halen is aangeslagen. Begin 2009 hadden we de eerste gesprekken met stichting Jazz bij Duurstede en in korte tijd was het bluespodium tijdens de 17e editie van JAZZbyDUURSTEDE geregeld. Honderden mensen genoten van de blues op het museumplein. Fantastisch dat bedrijven en ondernemers ondanks de economische crisis zich als sponsor melden met financiële en materiële hulp. En wat te denken van het enorme aantal vrienden. We zijn de 150 inmiddels gepasseerd en nog wekelijks melden zich nieuwe vrienden! De BLUES leeft in Wijk, dat is wel duidelijk geworden. Gelet op al deze positieve reacties hebben we besloten het niet bij dit eenmalige bluesfeestje te laten maar gaan we dit Bluessucces de komende tijd verder uitbouwen. Onze eerste activiteit was een BEDANKT-BLUES avond op vrijdag 9 oktober 2009 bij café Ome Ko.  Samen met eigenaar Tonny van Haarlem ontvingen wij vanaf 20.00 uur onze vrienden, sponsors en vrijwilligers met hun partners. De Bluesmannen wilden er een mooi Blues feestje van maken, waar ontmoeting en kennismaking centraal stonden. Als speciale attractie was de roemruchte bluesband PAUZE, die in de jaren 70 Wijk en omgeving met hun blues op z’n kop zette, voor een eenmalig optreden weer bij elkaar. Oude blues dus van Wijkse bodem.  

Bluesband PAUZE

vriendenavond 1

Krant Vriendenavond