NIEUWJAARSCONCERT BRADLEY’S CIRCUS

datum :

8 januari 2012

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 10

Locatie: Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede.
Aanvang: 16:00
Toegang: €10 (excl. servicekosten)
Tickets online te bestellen (zie tickets)

Bradley

Ook 2012 beginnen we weer met een spetterend Nieuwsjaarsconcert, dat we in samenwerking met de mensen van SwingHouse (voormalig JazzCafé WbD) organiseren.

Voor dit concert hebben we de Tilburgse band Bradley’s Circus kunnen contracteren. Hun onlangs uitgekomen CD (Bang Bang Wa Wee’s) is weer echt een juweeltje. Je ziet niet gauw een band met twee frontvrouwen: Lidewij Veenhuis die op mondharmonica méér dan haar mannetje staat en zangeres Mattanja Joy Bradley, die vrijwel alle toonaarden beheerst en je aandacht weet vast te houden. Voeg daarbij een gitarist als André van den Boogaart, die de fijnste twangy gitaargeluiden uit zijn instrument tovert en ook nog eens niet onaardig zingt, een stevige ritme-sectie met Beewee Nederkoorn op drums, het plukken aan de upright-bass van Joris Verbogt en het plaatje is compleet.  Het resultaat is zeer gevarieerde muziek, waarin bijna alle stijlen van Amerikaanse roots muziek te beluisteren zijn en de veelzijdigheid van de band optimaal naar voren komt. De manier waarop de band het publiek weet te raken en te betrekken geeft een bijna 100% garantie voor een spectaculair begin van 2012. Wíj hebben ze inmiddels al een keer horen spelen en ons enthousiasme is groot. We denken dat u er na het beluisteren ervan net zo over denkt.

Op zondagmiddag 8 januari is er ook weer een CULTUREEL RONDJE in de Wijks binnenstad. Begin van de middag lekker shoppen in de galeries en om 4 uur de zondagmiddag afsluiten met heerlijke muziek in een warm Calypso met lekkere hapjes en een champagnetoost op het nieuwe muziekjaar 2012.

Bradley2bradley3

 wijksecourantbradley2012

DITISWIJK.NL schreef: ´Een band die staat als een huis. Dat beloofden de organisatoren SwingHouse en BLUESinWIJK met Bradley’s Circus. Die belofte werd ruimschoots gestand gedaan. De Tilburgse band die gisteren het drukbezochte Nieuwjaarsconcert in Calypso verzorgde, zette het theater bijkans op z’n kop. Alle stijlen van de oorspronkelijke Amerikaanse muziek staan op het repertoire van de vijfkoppige band. Het publiek kon er nauwelijks genoeg van krijgen. Met name de frontvrouwen stalen de show. Lidewij Veenhuis liet de toeschouwers versteld staan met haar spel op mondharmonica en het stemgeluid van Mattanja Joy Bradley bezorgde menigeen kippenvel. De zangeres hanteerde ook met speels gemak diverse gitaren en de contrabas. Met zanger/gitarist André van den Boogaart, bassist Toine Stout en drummer Beewee Nederkoorn zette Bradley’s Circus een concert neer dat klonk als een swingende klok.Met het Nieuwjaarsconcert hebben SwingHouse, voorheen JazzCafé WbD, en de Wijkse Bluesmannen een prachtige nieuwe traditie op de Wijkse evenementenkalender gezet.Walter Blokker legde de verrichtingen van de band vast, zoals is te zien in het fotoalbum. Ook Tom Moerenhout maakte een album`.

Mattanja Bradley schreef op Facebook …. Het was me toch genieten vanavond!!! Geweldige sfeer en gewoon weg een top optreden. Super bedankt voor de goede zorgen en de heerlijke zondag!

Tom Moerenhout maakte een mooi fotoverslag (zie ook hieronder)

Walter Blokker maakte voor Ditiswijk.nl ook mooie foto’s

Ons filmteam (Kereltje Moggio) maakte een paar pakkende filmpjes, te zien op ons YouTube-channel

Bluesmagazine.nl: BRADLEY’s CIRCUS speelde theater Calypso vol ……………… met foto van Tom Moerenhout

080112 08 080112 080112 080112 080112