CHAMPIONSBLUES

datum :

10 maart 2012

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

dorpshuis Cothen

entree :

afgelast

GECANCELD

HELAAS TE GERINGE BELANGSTELLING

KAARTVERKOOP IS GESTOPT

BESTELDE TICKETS WORDEN TERUGGESTORT

Wijk bij Duurstede, 4 maart 2012.
We meenden met CHAMPIONSBLUES een concept te hebben dat stond als een huis: alle blueschallenge-winnaars van 2011 op een podium! Nog nooit eerder vertoond en uniek in zijn soort… tenminste dat dachten wij. We maakten afspraken met het grootste zalencentrum in de gemeente, zorgden dat alle Wijkse en Nederlandse blueslovers ervan hoorden en rekenden op een volle bak. Maar dat viel tegen. Nog een week te gaan en nog geen 15% van de tickets verkocht. Toegangsprijs omlaag dan maar. Hielp ook niet echt. Festival versoberen dan maar. Alle steun van de bands, dorpshuis en bands, maar de reserveringen …. ze bleven laag. Dat maakten we nog niet eerder mee en dat noopte tot bezinning. Zie je het voor je: een bluesavond met absolute toppers voor een kwart gevulde zaal! Dat wilden en konden we onszelf en de bands niet aandoen. Na 2 nachten slapen hakten we vanmiddag dan ook met enorm veel pijn in ons blueshart de knoop door. Helaas geen CHAMPIONSBLUES in Cothen. Ontzettend jammer, vooral voor de bands, geluid&licht, de mensen van het dorpshuis en de bluesliefhebbers die wel een kaartje hadden gekocht. Zwaar teleurgesteld, maar we konden volgens ons niet anders. We hebben jullie steun en meebewegen enorm gewaardeerd. Dank daarvoor, ook voor al jullie opbeurende en lieve reacties. We gaan ons uiterste best doen om de bands in de loop van 2012/2013 alsnog een plaats te geven bij een van onze bluesactiviteiten in Wijk bij Duurstede.

NEDERLANDSE, EUROPESE EN WERELD KAMPIOENEN BLUES OP 1 PODIUM.

BLUESinWIJK organiseert een meer dan uniek bluesevenement.

Wereldwijd was een dergelijke line-up nog niet eerder bij elkaar.

BLUESinWIJK noemt het CHAMPIONSBLUES.

Zaterdag 10 maart Dorpshuis Cothen.

BLUES VAN WERELDKLASSE.

  

                                                                                                                                       

  

 

 P R O G R A M M A

15.00-16.00 uur               The Vintage Brothers

16.00-17.00 uur                           The Mudbirds

17.00-18.30 uur                              Jennbblues

18.30-19.00 uur                    Herman Maartens

19.00-20.30 uur                John F. Klaver Band

20.30-21.15 uur                               The Pillars

21.15-22.45 uur            Schroeter & Breitfelder

22.30-23.30 uur                              Jennbblues

23.30-01.00 uur                                Howlin’Bill

We hebben de winnaars van de International Blues Challenge die in februari 2011 in Memphis werd gehouden. Uit de honderden bluesbands die hieraan jaarlijks meedoen koos de jury voor het eerst een band van buiten Amerika. Het werd het Duitse duo Georg SCHROETER & Marc BREITFELDER. Ze zijn werkelijk fenomenaal en waren nog niet eerder te zien in Nederland!

In maart 2011 won de Belgische band HOWLIN’BILL de Europese Blues Challenge in Berlijn. De jury koos hen als beste uit 16 andere Europese bands. We zagen ze al eerder in Wijk bij ons nieuwjaarsconcert 2011 in het Wijkhuis! In Cothen is het de eerste keer dat ze in nederland hun nieuwe 4e CD laten horen. 

In oktober 2011 koos de jury bij de Nederlandse Blues Challenge als beste duo the MUDBIRDS en als band de John F. KLAVERBAND. Ook die staan op 10 maart in Cothen. TOP-blues dus in Cothen.

Rond deze 4 topattracties spelen er nog 4 andere bands (JENNBBLUES, the VINTAGE BROTHERS, the PILLARS en Herman MAARTENS) en hebben we een bioscoopje met mooie oude bluesfragmenten. 

schroeterbreitfelder

GEORG SCHROETER & MARC BREITFELDER

winnaar (duo’s) International  Blues Challende Memphis februari 2011

Al 25 jaar spelen ze samen, de Kielse (D) bluesmannen Georg Schroeter en Marc Breitfelder. Georg op piano en Marc op de bluesharp. In 2009 wonnen ze de Duitse en Baltische Blues Challenge, in 2010 ontvingen ze de Duitse Blues Award en in 2011 wonnen ze als Europees duo de prestigieuze Internationale Blues Challenge in Memphis. Dat was in de 27-jarige historie van dit wereldwijze bluesfeest nog niet eerder vertoond. Het zegt wel iets over het enorm hoge niveau waarop deze beide mannen de blues laten horen. Schroeter & Breitfelder combineren blues, rock en roll, rhythm en blues, boogie woogie en country op een zeer aansprekende manier. Marc beheerst de bluesharp tot in de perfectie. Door een zelf ontwikkelde overblaastechniek bereikt hij toonhoogten die werkelijk fascinerend zijn. Hem aan het werk zien is een verbluffende belevenis. Georg bespeelt de piano met een enorme passie en neemt ook de zang voor zijn rekening. Luid, zacht, snel, langzaam … hij beheerst het allemaal. Het bluesduo produceerde inmiddels 14 CD’s, hun laatste –Sugar & Spice- verscheen in 2011 en is echt een pareltje. Als klap op de vuurplijl wonnen ze in december 2011 ook nog even 7 awards bij de Duitse Rock en Roll Awards en brachten het aantal prijzen hiermee in twee jaar tijd op 12 stuks!! Ze zijn binnen hun vakgebied nauwelijks te overtreffen en toeren met hun shows door heel Europa en de USA. Nederland dezen ze echter nog niet eerder aan. Klik hier voor een mooie opname. Cothen wordt dus hun Hollandse bluesprimeur.

Website Howlin' Bill

HOWLIN’BILL

winnaar European Blues Challenge Berlijn maart 2011  

Howlin’Bill is een 4 man sterke band uit Antwerpen. Onbetwist frontman is Howlin’Bill (Wim de Vos). Hij zingt met een heerlijk doorrookte stem en beheerst ook de bluesharp tot in de puntjes. De band draait al heel wat jaren mee en speelt veel eigen werk. Elk optreden is een groot feest als ze hun mix van blues, rock’n roll, boogie en rockablilly laten horen en daarbij volop het publiek betrekken. Naast zanger Howlin’Bill bestaat de band uit drummer Waylon Water, op bas Uncle T en op gitaar Little Jimmy. In januari 2011 openden ze in een zinderend Wijkhuis ons muziekjaar 2011 en in maart 2011 riep de jury van de European Blues Challenge in Berlijn ze uit tot de beste bluesband van Europa en dat gaf ze toegang tot gerenomeerde bluesfestivals in  landen als Noorwegen, Polen, Zwitserland en Frankrijk.    

       

johnfklaverband

 JOHN F.KLAVERBAND

winnaar (bands) Dutch Blues Challenge Nieuw-Vennep oktober 2011

Redelijk jonge en nieuwe Nederlandse bluesband uit Amsterdam onder aanvoering van John.F. Klaver (volgens de Engelse gitaarvirtuoos Matt Scofield is John  the most interesting guitarist he heard out of Holland for a while). John speelt al guitaar vanaf zijn 11e, speelde in een rockband, vertrok op z’n 17e naar de USA en leerde daar de fijne keepjes van het vak, ging daarna in Amsterdam naar het conservatorium en viel uiteindelijk voor de blues. In april 2011 verscheen de 2e CD van de band Coming Back For More en in oktober wonnen ze de Dutch Blues Challenge. Een uitstekende en veelbelovende band met John op guitaar en zang, Iris Sigtermans op bas, Martijn Klaver op drums en Bob Fridzema op Hammond. In februari 2012 vertegenwoordigden ze Nederland op de International Blues Challenge in Memphis en speelden oa in de legendarische BB-King’s Bluesclub. Met meer dan 100 andere bands in hun nek drongen door tot de kwart finales. Een geweldige prestatie. Op 16 en 17 maart doen ze mee aan de European Blues Challenge in Berlijn. De Dutch Blues Foundation maakte in Memphis een videopname van hun optreden bij de IBC. Klik hier…

the mudbirds

 THE MUDBIRDS

winnaar (duo’s) Dutch Blues Challenge Nieuw-Vennep oktober 2011

 

Alan Laws en René Tweehuysen uit het Friese Oude Bildtzijl vormen sinds 2007 het duo the Mudbirds. Alan op bluesharp en René als een van de weinigen in Nederland op een dobro-gitaar (hoge snaren, te bespelen op schoot met slidebar, fingerpics en metalen resonatoren in de klankkast). Alan begon in de jaren 70 als straatmuzikant in Londen en verwierf een reputatie als virtuoze mondharmonicaspeler. Hij verhuisde in 1990 naar Nederland. René is portretschilder, groeide op in zijn geboortestad Utrecht en vertrok naar het hoge Noorden. De stijl van het duo is een smaakvolle mengeling van blues en folk met hier en daar een sprankje country en gospel. Het repertoire bestaat uit zowel covers en traditionals als eigen liedjes. Inspiratie haalden The Mudbirds vooral uit de blues van voor de Tweede Wereldoorlog, zoals die van legendarische artiesten als Robert Johnson en Blind Willie Johnson. Originele basisblues gegoten in eigen arrangementen voor hun dobro en mondharmonica. Heerlijke pure luisterblues. In oktober waren zij het eerste bluesduo dat de Dutch Blues Challenge won. Vanwege stemproblemen bij Alan was het lang ongewis of ze ook mee konden naar de International Blues Challenge in Memphis, maar gelukkig kwam ook dat goed. Ze vielen daar niet in de prijzen, maar het was een fenomenale ervaring om er in Memphis bij te zijn. In 2010 maakten ze een prachtige CD –Slick Blues– en TV Friesland maakte begin dit jaar een mooie documentaire over hen. De Dutch Blues Foundation maakte in Memphis een videopname van hun optreden bij de IBC. Klik hier…

jennbblues

 JENNBBLUES

Onder aanvoering van Jennifer Bomert worden alle clichés over een bluesband overboord gegooid. De jonge zangeres klinkt als de ultieme kruising tussen Koko Taylor, Janis Joplin en Sass Jordan. Blues is niet alleen voor de oude garde, dankzij deze band kan iedereen er van genieten. Deze bluesband uit Twente is geformeerd rondom zangeres Jennifer, bekend om haar rauwe, luide stem waar je kippenvel van krijgt en die in je geheugen gegrift blijft staan. Ze staat al vermeld in het lijstje van beste blueszangeressen. Zo’n stem vergeet je niet! De band wordt versterkt door een geweldig gitaarduo. Gitarist Rob Wielens, ook wel bekend van The Marshalls, zorgt voor de stevige bluesrock, terwijl gitarist Egbert Knol weer de gevoelige bluessnaar laat horen. Bassist Erik Leuverink en drummer Marcel Engelbertink zorgen voor de strakke basis binnen de band. Vijf mensen die los van elkaar hun sporen al hebben achtergelaten in de scène van de blues en de rock. En al mogen de leeftijden misschien nogal uiteenlopen, ze hebben allemaal dezelfde passie, de blues! Ze staan bekend om hun opzwepende live-optredens en de ongekende muzikale talenten. De verwachtingen zijn daarom ook altijd zeer groot, maar daar weten ze elke keer weer aan te voldoen. “Er is niks mooiers dan op podium staan en een goed optreden weg te geven”. Oude bluesnummers geven ze een eigen draai, waardoor ze alle leeftijden over de drempel trekken naar de wereld van de blues.

THE PILLARS 

Een jonge 4-mans band uit de omgeving van Wijk. Ontstaan in de muziekkelder van scholengemeenschap Revius in Doorn en in 2010 deelnemer aan de Kunstbende. Mich van der Meulen zang en bas; Bram Jansen op drums; Patrick Swaen zang en rhythm gitaar, Jasper Lagemaat lead Gitaar. Ze spelen van bluesrock tot poprock met herkenbare invloeden van Guns ‘n Roses, Led Zeppelin, Warren Haynes, Eric Clapton en natuurlijk Jimi Hendrix. Bluesinwijk stimuleert graag jong lokaal  bluestalent en spelen op CHAMPIONSBLUES is natuurlijk een coole ervaring voor deze jonge gasten. 

  

THE VINTAGE BROTHERS

The Vintage Brothers zijn de broers Rinus en Jan van Rijn uit IJsselstein en Wijk bij Duurstede. Ze spelen samen al jaren blues in café’s, op festivals en zelfs in huiskamers. Oude bluesnummers hebben ze geschikt gemaakt voor gitaar en bluesharp. Ze speelden al vaker voor ons en dat beviel wederzijds erg goed.