BLUES NIGHT MET JOSH SMITH BAND (USA)

datum :

11 mei 2019

verkoop :

via Event Brite of van Ginkel Muziekwinkel, Achterstraat 1

online verkoop :

tijdstip :

20:00 uur

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 10

De Amerikaanse gitarist Josh Smith zal voor menig Nederlandse bluesliefhebber een relatief onbekende muzikant zijn. In de Amerikaanse gitaristenwereld is hij echter een absolute grootheid. Wie hem live heeft gezien is steevast onder de indruk van zijn zeer innovatieve en diverse gitaarspel. Niet het standaard blueswerk, maar een zeer eigen stijl en een waanzinnig hoog niveau kenmerken het spel. De in Florida geboren Josh verhuisde jaren geleden voor de muziek naar Los Angeles waar meer mogelijkheden zijn voor een muzikant. Hij werkt veel samen met blueslegende, vriend en leeftijdgenoot Joe Bonamassa en speelt ook regelmatig op diens Bluescruise. Een bluesrock gitaarvirtuoos die weet te imponeren met zijn sublieme gitaarwerk. Josh steekt zoveel gevoel in zijn snarenwerk, dat zijn gitaarspel veel meer zegt dan woorden. Zijn nieuwste cd ‘Burn to grow’ (2018) bevat soul-, jazz- en rockinvloeden, maar altijd met de blues als basis.
De mannen van Blues in Wijk keken al lang uit naar de kans om hem te boeken. Dat lukte in de 2019 april/mei toer als Josh met zijn trio (Nick Ornelas op bas en Jeffrey Anthony op drums) in Duitsland, Frankrijk en Nederland is. Een fantastische kans dus om deze geweldenaar live te zien in ons eigen Wijkse Calypso theater. Een kans die je niet mag missen!
Zaterdag 11 mei 2019 Theater Calypso, Markt 4 Wijk bij Duurstede.
Doors open 20.00 uur, show 21.00 uur.
Entree €10,- via Eventbrite of bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede T 0343-574422

ZATERDAG 11 MEI 2019 I THEATER CALYPSO WIJK BIJ DUURSTEDE I ENTREE €10,- I TICKETS KOOP JE VIA EVENTBRITE OF BIJ VAN GINKEL MUZIEK, ACHTERSTRAAT 1 IN WIJK BIJ DUURSTEDE T 0343-574222
Woensdag 22 november 2017 was de Amerikaanse gitarist en zanger Josh Smith te gast voor opnames bij Bluesmoose Radio in café ‘De Comm’ van Bluesmoose medewerker Gerrie Janssen in Groesbeek. (Lees hier de review van onze collega Joe Brookes op Rocktimes.de). Elke maand is daar op woensdag een live-optreden voor Bluesmoose Radio en de opnames worden op YouTube geplaatst. Blues Magazine was bij Josh Smith aanwezig om een interview te doen, wat met Josh bij zijn vorige show in Keulen was afgesproken. Een dubbel interview leek ons echter overbodig en Rob van Elst van Bluesmoose Radio bood ons aan, met instemming van Josh, zijn interview te publiceren. Daarvoor onze hartelijke dank! Het is een zeer prettig interview geworden in een ontspannen, vriendelijke sfeer. Het is te lang om volledig over te nemen dus heeft Blues Magazine de vrijheid genomen het wat in te korten en aangevuld met informatie uit gesprekken die Blues Magazine in Keulen met Josh had.