BX Bluesband

datum :

9 oktober 2010

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

cafe Ome Ko

entree :

9 Oktober 2010 BX Bluesband

WIJK BIJ DUURSTEDE CAFE OME KO 

ZATERDAG 9 OKTOBER 2010 21.00 uur (gratis toegang)

BX BLUESBAND

bxbluesband

 bxbluesbandDe band bestaat al 16 jaar en vanaf ome kohet begin was het duidelijk: de BXBluesband had de blues! Al kort na hun start plaatsten ze zich als blúesband in de  Provinciale finale van de Grote Prijs van Nederland. Daarna gingen ze  Nederland in en inmiddels treden ze ca 30x per kaar op op  van Terschelling tot Tilburg en van IJmuiden tot Enschede.in cafés en clubs zoals de Duke (Leiden), Bourbonstreet (Amsterdam), Crossroads (Zaandam), en het Bluescafe in Apeldoorn. Ook staat de BX Bluesband op gerenommeerde festivals als Jazz in Duketown (’s Hertogenbosch), Oerol (Terschelling), Bluesroute (Utrecht), en het Dak (Leerdam).  De BXBluesband heeft  een  afwisselend en swingend repertoire van traditionele en moderne blues. Met veel improvisatie en variatie wisselen bekende en obscure nummers elkaar af, waarbij rock-, funk- en soulinvloeden niet geschuwd worden. Een zware whiskey-stem, een scheurende, melancholische sax of mondharminica en stevig en snel gitaarwerk op een gesmeerd lopende tandem van bas en drums zorgen voor een paar zinderende uren. Pers en publiek zijn lovend:  “… een prettig gestoord zootje dat fel te keer gaat… eigenzinnige jazzy blues…ondertussen verhit de BXBluesband de zaal…een koud kunstje…ik houd eigenlijk alleen van klassiek, maar ik ben in geen 10 jaar zo uit m’n dak gegaaneindelijk hebben ze hier eens een band die kan spélen… whenever you play in Sweden, call me and I’ll be there…” 

De BX-Bluesband bestaat  uit Henjo Hekman, zang en acc. Gitaar •  Mans Minekus, elec. Gitaar • Sebastiaan Scholten, bas •  Rob Puijk, drums .  Wouter Weiss, saxen . Dick Siersema, mondharp.

Vooraf had de Wijkse motortoerclub een start en finish bij cafe Ome Ko, wat op zich al voor veel  enthousiaste bluesliefhebbers zorgde. Door enkele vaste Ome Ko-ers was een prima Surinaams diner voorbereid en daarna was het werkelijk feest met de BX-BLUESBAND. De soundcheck zorgde even voor 21.00 uur  al voor veel spontane reacties en dat ging maar door tot aan de laatste noot om 1 uur ’s nachts. De 6 mannen van BX werkten zich letterlijk in het zweet, hadden de grootste lol met elkaar en de ca. 150 bezoekers in het afgeladen cafe amuseerden zich kostelijk. Een heerlijke bluezy swingavond die we ons nog lang zullen heugen, met als hoogtepunten een sax en een gitaar op een trapje midden in de zaal. GEWELDIG!

De BX-mannen vonden  het ook een heel leuke avond in Wijk. Het feestje staat wat hen betreft toch wel in de top vijf van leukste optredens van 2010. Dit is wat ze het liefste doen …….. lekker samen met een enthousiast blues-publiek uit het dak gaan.