ROCK&BLUES NIGHT IN DORPSHUIS COTHEN

datum :

7 maart 2015

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

20:30 uur

locatie :

dorpshuis Cothen

entree :

€ 10

Met bijna 300 bezoekers werd de Rock&Blues Night in Cothen op 7 maart een enorm succes. Kijk ook op onze fotopagina en ons videokanaal.

Rock en Blues gaan hand in hand.

Cothen, 7 maart 2015.

Zaterdagavond is in het Dorpshuis te Cothen de Bluesrocknight gehouden. Deze was georganiseerd door de Cothense band Limit by Mass in samenwerking met Blues in Wijk. Deze samenwerking bleek een gouden greep, want het programma was om van te smullen.

Zippy Leaps
De avond werd afgetrapt door de bluesformatie Zippy Leaps. En de sfeer zat er gelijk goed in. Ondanks dat de band nog niet zolang bestaat kreeg men het gevoel dat zij allang meedraaien in de top van de blues-scene. De geweldige zang vol emotie van Klaske Bos, afgewisseld met de vele gitaarsolo’s van Brend Bakker maakte het optreden tot een eenheid dat staat als een huis. Brend Bakker is een van het soort gitaristen die een gitaar tot leven kan wekken.

Limit by Mass
Na deze binnenkomer was het tijd voor de Cothense 5-mans formatie Limit by Mass. Hier werd natuurlijk extra aandachtig door het publiek naar geluisterd vanwege de thuiswedstrijd die zij speelden. Vooralsnog spelen zij covers van grote namen uit de muziekwereld. Van Queen tot Bløf, het kwam allemaal voorbij. Maar de band, met frontman Thomas Voogt, weet het op goede manier te brengen zodat binnen de kortste keren het dak eraf gaat. Binnenkort gaat de band het wat rustiger aan doen zodat ze de komende tijd kunnen gaan gebruiken om eigen nummers te gaan schrijven.

Duo act
Het hoogtepunt van de avond was het optreden van Limit by Mass en Zippy Leaps samen. In deze finale set stonden er 12 muzikanten te spelen. Ze hebben slechts een paar keer kunnen oefenen, maar het verliep prima en de bijna 300 bezoekers vonden het een geweldige slotact. Het muziekminnend publiek was het er over eens dat een dergelijke avond een vervolg moet krijgen.

  

De rockers van Limit by Mass kennen elkaar al vanaf de basisschool in Cothen. Jaarlijks organiseren zij een rockavond, waar ze uiteraard zelf spelen en een andere band uitnodigen. Voor 2015 zochten ze de samenwerking met BluesinWijk en zo ontstond het idee voor een Rock&Bluesnight. Rock door Limit by Mass en Blues door Zippy Leaps. Zaterdagavond 7 maart 2015 is het zover. Entree 10,-. Tickets koop je hier of aan de deur. Zaal open 20.30 uur, aanvang 21.30 uur tot 01.00 uur.

Wijkse Courant 

ZIPPYLEAPS is een fonkelnieuwe band geformeerd, die al direct na de oprichting door wist te dringen tot de finale van de Dutch Blues Challenge. Geen wonder, want de helft van de band bestaat uit de zeer ervaren ritmesectie van de succesvolle bluesband the Veldman Brothers. Drummer Marco Overkamp en bassist Donald van der Goes wilden na jaren eens wat anders en kwamen in contact met gitarist Brend Bakker. Het klikte, ze zochten er een zangeres bij er Zippy Leaps was geboren. Zo snel kan het soms gaan. Zippy Leaps speelt niet alleen covers van hun idolen  Jimi Hendrix, SRV, Ida Cox, Etta James en Janis Joplin, maar ook eigen werk met een zeer herbaar geluid.  Zangeres Klaske Bos heeft op haar jonge leeftijd al een doorleefde stem die de band opstuwt tot indrukwekkende prestaties. Kortom een optreden van deze band is blues met een randje rock, een vleugje soul en een snufje funk.

LIMITBYMASS is een Cothense vriendenband en bestaat uit Thomas Voogt (zang), Niels vd Berg (drum), Tim van Dam (gitaar), Jorrit van Dam (bas) en Casper van Woudenberg (gitaar). Inmiddels een bekende naam in de gemeente Wijk bij Duurstede. De afgelopen jaren traden zij regelmatig op in Wijk en Cothen en slaagden er in van elk optreden een feest te maken. Van kroeg tot Kersenfestival, van Koningsdag tot bruiloftsfeest. Hun liefde voor rock (oud en nieuw) en blues heeft een zeer aanstekelijke werking op publiek van jong tot oud. Op 21 december 2014 knalden ze het dak van cafe Ome Ko er nog af en droegen hiermee bij aan een ruime verdubbeling van het streefbedrag voor Serious Request. Zaterdag 7 maart 2015 dus weer een thuiswedstrijd met Limit by Mass. Luisteren naar goede muziek, kijken naar een energieke show, dansen, voluit meezingen en genieten van een drankje… Het kan allemaal tegelijk bij een optreden van deze rockband.