UITMARKT

datum :

6 september 2014

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

Veldpoort

entree :

€ 0

Zaterdag 6 september weer de jaarlijkse UITMARKT in de Wijkse binnenstad. We zijn er natuurlijk bij. Dit jaar niet op de Markt, maar op het terras van cafe de Veldpoort. Een prachtige locatie aan de ´hoofdingang´ van de Uitmarkt. Nieuw dit jaar is dat we daar een eigen bluespodium hebben, waar ’s middags en ’s avonds 8 bands spelen. Toegang is gratis.

Het BLUESPODIUM op de Wijkse Uitmarkt 2014 op het terras van cafe de Veldpoort bleek een schot in de roos. Veel regionale bluesbands maakten gebruik van de gelegenheid zich aan te melden en traden graag en belangeloos op. Door ziekte viel Wildcard Dukes Experience helaas uit, maar dat werd opgevangen door de twee andere ’s middags geprogameerde Caverns en Sinners’ Prayer. Frans van Montfoort speelde op een ontzettende leuke manier solo. De Hoodoo Monks stalen de show bij de aftrap van het avondgedeelte, gevolgd door de regionale bands Higgins Blues, Mojo’s Blues & rock band, de prima premiere van Firehouse Mama en Blues Treat sloot met een klinkende set het feest af. Het was lekker buitenweer, er was veel belangstelling, de sfeer was prima en de bands en vele honderden blueslovers genoten met volle teugen. Kortom we hadden een ontzettende gezellige en leuke bluesdag in Wijk. Onderstaand een paar foto’s, de rest staat op onze fotopagina en van elke band kun je een video bekijken op ons You-Tubekanaal.

   

  

 

BLUESPODIUM OP UITMARKT

Feest in de Wijkse binnenstad tijdens de jaarlijkse Uitmarkt. Ook dit jaar een spetterend festival met de hele dag swingende muzikale acts, een informatiemarkt, een multiculturele markt, heerlijke hapjes en drankjes en bovenal veel gezelligheid. Natuurlijk is BluesinWijk ook weer van de partij, dit keer met een bluespodium op het terras van café de Veldpoort.

Meerdere muziekpodia dit jaar is een nieuw idee van organisator Tom van Ginkel. Zo is er naast het bluespodium ook een poppodium in de Mazijk bij café ’t Hoff en een DJ-podium op het plein bij de RK-kerk. Wilfred Allers van de Veldpoort was blij verrast toen Tom hem voorstelde het bluespodium op zijn terras te plaatsen. Een mooie plek bij de “hoofdingang” van de Uitmarkt. Samen met de mannen van BluesinWijk is hij om tafel gaan zitten en kreeg het bluespodium gestalte. Wilfred zorgt voor een podium, hapjes en drankjes, van Ginkel Muziek voor licht & geluid en BluesinWijk voor de blues.

Frans Hoving van BluesinWijk: “Het uitgangspunt van de Uitmarkt is dat alle deelnemers laten zien aan de Wijkse gemeenschap wat ze te bieden hebben en dat iedereen daar belangeloos aan meewerkt. Binnen de blueswereld is het niet vanzelfsprekend dat bands gratis komen spelen. Op onze Facebook-oproep reageerden echter zo’n 15 bands, die het idee leuk vonden en graag mee wilden werken. Uiteindelijk bleven er negen over en die staan nu op het bluespodium. Echt ontzettend gaaf dat bands zomaar naar Wijk komen en meewerken om het festival tot een succes te maken.”

Het bluespodium start om 14.00 uur met the Caverns, een Utrechtse band met twee Wijkse muzikanten. Elk uur staat er een andere band en rond 23.30 uur sluit de Amerfoortse band Blues Treat het bluespodium af. Zaterdag kan iedereen dus lekker aanschuiven op het terras van de Veldpoort voor een bluesje, een biertje en een lekker hapje.

The CAVERNS (14.00 uur)

www.facebook.com/pages/The-Caverns/1427805557478561?fref=nf

The Caverns is een Utrechtse band, gestart in de zomer van 1963 op de lagere school. Ze hadden een van de grootste Fanclubs van Nederland & België in de sixties en hielden 1x per maand een Fanclubdag in de jazzkelder Persepolis aan de Oude Gracht in Utrecht. Een paar jaar geleden maakte de band een herstart en na wat heen en weer geschuif zijn ze nu weer operationeel met een harmonica speler en een toetsenist als toevoeging.  Ze spelen (oude) nummers van the Rolling Stones, John Mayall and soortgelijke artiesten. De band bestaat uit Theo Elbersen op  drum; Leo Slobbe en  Philip Huizer op gitaar;  Jos du Floo op de bas; Richard Quartel neemt de mondharmonica voor zijn rekening en Rob Zweistra bespeelt de toetsen. Richard en Jos komen uit Wijk.

SINNERS’ PRAYER (16.00 uur)

www.sinnersprayer.nl

Sinners’ Prayer is een Wageningse Bluesband, in februari 2011 ontstaan uit de Edese “Bluesdrivers” en de Wageningse “Phase II”. Na de eerste try-out in november 2011 werd de band gevraagd voor de Blues Kroegentocht in Wageningen, een jaar later nog eens. Begin 2013 deden ze mee aan aan de BBBlues Challenge 2013, contest voor bluesbands uit de regio midden Nederland en na de voorrondes en finale in Poppodium Escape in Veenendaal werden ze winnaar. Ook stonden ze in het voorprogramma van El Kroppo en Julian Sas gestaan. Hun repertoire bestaat uit blues eind jaren zestig en begin jaren zeventig met nummers als After Midnight, On the Road Again, Going up the Country, Mustang Sally. Arie van Dijk – Vocals & leadguitar; Bertus Blankestijn – Vocals & rhythmguitar;  Han Brookman – Vocals & drums; Ian Cunningham – Keyboards;  William Schühmacher – Bassguitar en gastspeler René Blankestijn op Bluesharp

 

FRANS van MONTFOORT (17.30 uur)

www.facebook.com/frans.vanmontfoort?fref=ts

Tijdens de bandwisselingen speelt de Utrechtse bluesman Frans van Montfoort  korte akoestische sets. Frans is “the blues”. Hij laat oude originele nummers horen, afgewisseld met oude folkmuziek. Zijn instrumentarium bestaat uit twee gitaren waar hij fisherman-elementen opschroeft, mondharmonica’s en incidenteel een voet-tamboerijn. Af en toe een praatje tussendoor en allemaal op een manier die een enorme vrolijkheid uitstraalt. Blues, ragtime, rock, ballad, van alles passeert de revue en met een luchtige aanstekelijke aanpak

The HOODOO MONKS (19.00 uur)

www.facebook.com/hoodoomonks

Het Eindhovense duo  Hoodoo Monks bestaat uit Boogaloo T en Benito Burnette. Ze staan met hun passie en beleving garant voor een heerlijk optreden met songs uit de late fifties Chicago-blues. Muddy Waters, Howlin’Wolf, junior Wells en Juke Boy Bonner komen in ‘n super eerlijke en pure blues versie voorbij. “Everything is gonna be allright”. stonden op Moulin Blues,  Cajun Moon, Culemborg Blues, Misty Fields en op de Maxwell-street-market van de Dutch Blues Foundation en dan nu in Wijk.

HIGGIN’S BLUES (20.30 uur)

www.higginsblues.nl

Higgins komt uit Vleuten eo en is gestart in 2013 met het samen brengen van 4 zeer geroutineerde muzikanten. Hun talent en passie ligt in de moderne blues/rock en men heeft de kwaliteit en sound van de band al op een aantal leuke podia te horen kunnen brengen. De achtergrond van de muzikanten Martin Rook (zang), Maurice van Wijk (Gitaar), Ed Fitsch (bas) en Pat de Wolf (drums) varieert van grotere festivals in binnen -en buitenland, kleinere en grotere zalen, Paradiso, kinkFM, aangemerkt als aanstormend talent in de MusicMaker, sessiewerk, positieve kritieken op eigen werk, maar vooral ook met het duidelijke bewustzijn dat je op elk optreden weer energie en overtuiging en kwaliteit moet brengen. “Let’s take the audience on a night out and face the blues!” Invloeden: Stevie Ray Vaughan, Joe Bonamassa, John Mayer, Eric Clapton, Jimmy Hendrix, Doyle Bramhall 2nd, BB King and many many others.

MOJO’S BLUES & ROCK BAND (21.30 uur)

www.facebook.com/pages/Mojos-Blues-Rockband/517544628263707

Mojo’s Blues & Rockband uit Veenendaal is ontstaan uit de gezamenlijke interesse in de blues muziek. De band bestaat uit John Cornelissen op drum, Christiaan Ehlert op bass, Bart de Vos op mondharp, Marco van Boggelen neemt de zang voor zijn rekening en speelt samen met Wim Roelofsen op gitaar. Op de jamsessies bij 21 bis en Escape werd er al met enige regelmaat samen muziek gemaakt, maar het idee om een Bluesband op te starten kwam eigenlijk van Marco. Een van de bijzonderheden van deze band is dat de leeftijden van de muzikanten sterk uiteen lopen wat een fanatische mix van invloeden oplevert en dus ook een breed publiek aanspreekt, en dat maakt het er zeker niet minder gezellig op! Wekelijks word er geoefend in de gezellige en geluidsdichte garage van John.

FIREHOUSE MAMA (22.30 uur)

www.firehousemama.nl

Firehouse Mama is een bluesrock band uit Leusden met jazzy en funky invloeden. De bandleden hebben jarenlang ervaring opgedaan in diverse bands en muziekprojecten!!! Deze zomer zijn ze in de huidige bezetting van start gegaan met Firehouse. Op het bluespodium in Wijk beleven ze hun premiere. Jelena Olijslager – Vocals; Hans Schalkwijk – Guitars; Henry Schreuders – Bass; Aldy Mulder – Hammond & Keys en Johan van Drunen – Drums

BLUES TREAT (23.30 uur)

www.bluestreat.nl

Blues Treat komt uit Amersfoort eo en heeft de afgelopen jaren een gedegen live-reputatie opgebouwd. Naast optredens in cafe’s en zalen is de band ook een gewilde act voor blues- en jazzfestivals in het hele land. Dit succes dankt de band aan haar veelzijdig en swingend repertoire en de ruime aandacht voor het showelement. Zoals ze zelf zeggen: “It’s party time”! Swing, blues, bop, boogie, swamp-rock, alles wat onder de bluesparaplu past wordt door deze geroutineerde muzikanten met grote vakkundigheid en een oneindig enthousiasme ten gehore gebracht. Monica Boelen – Vocals;  Arie Jan Folkerts – Guitar;  Paul van Alphen – Harmonica & Guitar;  Carlo Boelen – Hammond organ;  Roel Reinders – Bass;  Folkert Hildama – Drums