BLUESPODIUM UITMARKT

datum :

5 september 2015

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

Veldpoort

entree :

Zaterdag 5 september 2015 weer KLEURRIJK UIT IN WIJK

met een bluespodium bij de Veldpoort eten & drinken.

zes bluesbands tussen 14.00 en 22.00 uur.

Feest in de Wijkse binnenstad tijdens de jaarlijkse Uitmarkt. Ook dit jaar een spetterend festival met de hele dag swingende muzikale acts, een informatiemarkt, een multiculturele markt, heerlijke hapjes en drankjes en bovenal veel gezelligheid. Natuurlijk is BluesinWijk ook weer van de partij, net als vorig jaar met een bluespodium bij café de Veldpoort.

Meerdere muziekpodia was vorig jaar een nieuw idee van organisator Tom van Ginkel. Zo is er naast het bluespodium ook een poppodium in de Mazijk bij café ’t Hoff. Wilfred Allers van de Veldpoort was blij verrast toen Tom hem voorstelde het bluespodium bij zijn café te plaatsen. Het werd in 2014 een groot succes. Dit jaar komt het podium niet pal voor het café, maar op het pleintje over de Veldpoortbrug. (hoek Singel-Zandweg/Veldpoortstraat). Een mooie plek bij de “hoofdingang” van de Uitmarkt. Wilfred zorgt voor een podium, een  gezellig terras, hapjes en drankjes, van Ginkel Muziek voor licht & geluid en BluesinWijk voor de blues.

Frans Hoving van BluesinWijk: “Het uitgangspunt van de Uitmarkt is dat alle deelnemers laten zien aan de Wijkse gemeenschap wat ze te bieden hebben en dat iedereen daar belangeloos aan meewerkt. Binnen de blueswereld is het niet vanzelfsprekend dat bands gratis komen spelen. Maar net als vorig jaar meldden zich ook nu weer meerdere bands aan, die het idee leuk vonden en graag mee wilden werken. Echt ontzettend gaaf dat bands zomaar naar Wijk komen en meewerken om het festival tot een succes te maken. Vanaf 14.00 uur staat er elk uur een andere band en rond 22.00 uur stoppen we ermee. De toegang is gratis. Dus iedereen kan lekker aanschuiven voor een bluesje, een biertje en een lekker hapje.

 

Bluespresentator Jos du Floo besteedt op zondag 30 augustus tussen 12.00 en 13.00 uur in het programma Highstreet Jazz & Blues volop aandacht aan het Bluespodium.  Jos laat daar met Ad Vlaar, die op 5 september samen met Jos de bands aankondigt, al nummers horen van de bands die op 5 september optreden. Gezien het gevarieerde aanbod zal ook  de uitzending van Highstreet Jazz & Blues absoluut de moeite waard zijn om te beluisteren. Naast nummers, die te horen zijn van de optredende bands, komen ook de artiesten en bluesmuziek aan bod waar je Ad midden in de nacht wakker voor kunt maken.  Highstreet Jazz & Blues is een programma van Radio90FM, te beluisteren via de kabel, via de ether op frequentie 91.7 FM en wereldwijd via www.radio90fm.nl. Jos verzorgt ook op 5 september lekkere bluesmuziek tijdens de pauzes. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

14.00-14.45 uur

JVT BluesBand

Jeroen van Tuijl, de zanger en gitarist, ontdekte zijn liefde voor de gitaar meer dan 23 jaar geleden. Na het spelen van een heleboel covers met diverse bands en na te zijn beïnvloed door zijn favoriete rock en blues muziek, werd Jeroen geïnspireerd om zijn eigen muziek te componeren. Daarnaast schrijft hij ook zijn eigen teksten. Dit alles resulteerde in de vorming van de JVT band. En dit zijn ze: CHARLES SCHWARZ op basgitaar,  RENÉ WIT op drums en JVT…JEROEN VAN TUIJL, de zanger en gitarist. Deze drie gepassioneerde muzikanten spelen Jeroens muziek rechtstreeks vanuit hun ziel. Inmiddels heeft de JVT drie Cd’s uitgebracht.

15.00-15.45 uur

The Caverns

Opgericht in Utrecht in de zomer van 1963. Al snel hadden zij een van de grootste Fanclubs van Nederland & België in de sixties. Een paar jaar geleden maakte de band een herstart en na wat wisselingen en aanvullingen is de band :“on the road again and going UP “. The Caverns maken er een feestje van met bluesnummers van Rolling Stones, John Mayall, Fleedwood Mac, Them, Pretty Things enz. En dit zijn ze: LEO SLOBBE, zang & gitaar; RICHARD QUARTEL, bluesharp (uit Wijk bij Duurstede); THEO ELBERSEN, drums; JOS DU FLOO, bas (uit Wijk bij Duurstede); PHILIP HUIZER, gitaar; ROBERT ZWEISTRA, keyboard/Hammond & sax en special guest Jos vd HOVEN, gitaar (uit Wijk bij Duurstede).

16.00-16.45 uur

Basic Station

De in 1993 opgerichte rock & bluesband Basic Station is inmiddels in Driebergen en wijde omgeving geen onbekende meer. De band zag het levenslicht in Studio Siskin te Driebergen, waar al 35 jaar lang muzikanten uit de regio samenkomen om te spelen, te oefenen en te jammen.Naast enkele covers van o.a. Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix speelt Basic Station vooral eigen repertoire, geënt op de rhythm & blues uit de jaren zestig , zeventig en tachtig. In die jaren liggen de muzikale roots van het merendeel van de band. En dat is goed te horen; Basic Station is swingende, snaarstrakke rock & blues, stevig en gevoelig, uitbundig en ingetogen. Kortom, muziek vanuit het hart. Basic Station wordt gevormd door vijf muzikanten en een geluidstechnicus: WILLEM SCHRIEKENBERG (gitaar en zang),  HENK HAAR (basgitaar), DICK VERBEEK (drums), BEN PETERSEN (toetsen) en RUUD WEGMAN (harmonica). Techniek en geluid zijn in handen van BERT BANNINK.

17.00-17.45 uur

Black Street Blues

Black Street Blues is een bluesrock coverband uit Amersfoort en omstreken. Na verschillende, succesvolle optredens en het behalen van de halve finales van bandcompetitie The Clash of the Coverbands zijn ze op de goede weg om een plekje te veroveren in de Nederlandse blueswereld. De band is in 2011 opgericht. Sindsdien hebben de mannen een afwisselend en origineel repertoire opgebouwd met de beste bluesrock nummers van o.a. Cream, Joe Bonamassa, Gary Moore, Eric Clapton, Jimi Hendrix en vele anderen. Met hun technisch verzorgde spel en energieke performance staat Black Street Blues als een huis op het podium. Gedreven door de liefde voor de blues maken ze van elk optreden een knallende bluesrock show. Arjan van den BRINK (gitaar en zang), Mark PUNT (gitaar), Dik KOLLEN (bas) en Robert POLHOUT (drums)

19.30-20.30 uur

Wilson Road

5 Boys Playing The Blues Out Loud! Wilson Road is opgericht in november 2013. Drie enthousiaste muzikanten vonden het tijd worden dat er weer eens wat meer bluesmuziek door en richting naar de jongere generatie. Van ouderwetse deltablues tot en met funky, dansbare nummertjes en van groovy stuff tot gevoelige ballads. Ook hebben ze een aantal nummers zelf geschreven. Inmiddels is Wilson Road al een veelgeziene gast, treedt met enige regelmaat succesvol op en is bekend in de verre omstreken. JIRI BENDA (giraar en zang), ERIC BLANKESTEIJN (gitaar en zang), RENÉ BLANKESTEIJN (bluesharp), STANLEY WESSELS (bas) en MEES PFEIFFER (drums)

20.45-21.45 uur

Wildcard Dukes Experience

De Wildcard Dukes Experience komt uit Zuid-Holland. Ze ontsonden uit= de band Wildcard Dukes. Het is  een dampend rock en blues trio met invloeden uit funk, jazz, soul en hip hop. ROCK & BLUES WITH A TWIST. Het repertoire bestaat uit eigen werk maar ook bewerkte covers van o.a. Jimi Hendrix, Rolling Stones, Alvin Lee, Chuck Berry, Muddy Waters, The Doors, Julian Sas en B.B. King. De drie muzikanten zijn al jarenlang samen en speelden door het hele land. Otto STOMP (gitaar en zang), Erik GARDIEN (drums) en Hans KWABEK (bas).