TAIL DRAGGER (USA) met de FOSSEN & STRUIJK band

datum :

4 april 2014

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 15

TAIL DRAGGER (74) is an Legendary Chicago Blues Singer. His concerts give you an unique opportunity to see one of the last real deal Chicago Bluesmen. He will be backed up by the International Blues Challenge Finalists (Memphis 2013) and Dutch Blues Challenge Winners (2012)  Robbert FOSSEN & Peter STRUIJK with their band. Entree 15,- (excl. servicekosten) . Zaal open 19.30 uur. Showtime 20.00-22.30 uur. E-tickets bestel je hier. Kaarten ook te koop bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1 te Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522.

vlnr: Tail Dragger, Robbert Fossen, Jan Markus en Peter Struijk.

De vermaarde 74-jarige Chicago-bluesman James Yancy Jones, beter bekend als Tail Dragger, is een grootheid binnen de huidige Chicago-blues scène. Geweldig om zo’n authentieke blueszanger in huis te hebben. Als hij ook nog eens wordt begeleid door de Fossen & Struijk Band dan is de avond al snel compleet. Tail Dragger is geen man, die de hele avond stil op het podium staat. Lopend en swingend in de zaal weet hij het volle theater met zijn soms huilende rauwe stem, fragiele slanke lijf en charismatische uitstraling een meer dan plezierige avond te bezorgen. Bekende oude bluesnummers komen aan de lopende band voorbij en zorgen voor een feest van herkenning. Ook de band is prima op dreef en laat onafgebroken zien dat ze tot de top van Nederlandse blues behoren. Ook de duo-optredens van Robert Fossen en Peter Struijk maken grote indruk, ze wonnen niet voor niets de Dutch Blues Challenge in 2012. Aan het eind van hun optreden wist de band van geen ophouden en speelden ze de ene toegift na de andere. Op onze facebookpagina staat een mooi fotoalbum van deze heerlijke bluesavond en op ons You-tubekanaal een leuk filmpje.

Tail Dragger

(Chicago, USA)
with the

Fossen & Struijk Band

KIJK OP YOUTUBE

AUTHENTIEKE CHICAGO-BLUES IN THEATER CALYPSO.

Vrijdagavond 4 april wordt het Wijkse theater Calypso omgetoverd tot een bluesclub uit het Chicago van de jaren 60/70. De 74-jarige Amerikaanse bluesveteraan TAIL DRAGGER laat je horen en beleven hoe de oude blues van legendes als Muddy Waters, Sonny Boy Williamson en Howlin’Wolf toen klonk in de bluescafés van West en South Chicago.

Tail Dragger.

James Yancy Jones is zijn echte naam. Hij was min of meer een discipel van de beroemde bluesman Howlin’Wolf, volgde hem overal en nam het stokje na Wolf’s overlijden in 1976 min of meer over. Inmiddels is hij een van de laatste nog levende oude bluesmannen, die trouw zijn gebleven aan de authentieke Chicagoblues. Hij is te zien en horen op zo’n 18 CD’s en DVD’s en in Amerika is hij nog regelmatig met zijn eigen band te vinden in de bluesclubs. Een live-optreden met hem is een echte belevenis. Met zijn charisma en prachtige doorleefde stem bezorgt hij je een onvergetelijke avond.

Fossen & Struijk band.

Op tour in Europa speelt hij samen met de Nederlandse band van zijn goede vrienden Robbert Fossen en Peter Struijk. We zagen ze in oktober 2012 ook al in Calypso met een daverend succesvolle show. Peter en Robbert wonnen samen in 2012 de Dutch Blues Challenge en vertegenwoordigden zij Nederland bij de International Blues Challenge in Memphis, het grootste bluesfestival ter wereld. Zij maakten daar dusdanig veel indruk op de juryleden dat ze uiteindelijk in de finale terechtkwamen. Een prestatie van formaat, dat was Nederlandse bluesmuzikanten nog niet eerder gelukt! De Fossen & Struijk band is het beste wat Nederland te bieden heeft als het gaat om Chicagoblues. Een bluesavond van topniveau dus, zoals je die zelden beleeft.

Tickets.

Entree 15,- (excl. servicekosten). Zaal open 19.30 uur. Showtime 20.00-22.30 uur. Tickets koop je via www.bluesinwijk.nl of bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1 te Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522.

www.bluesinwijk.nl
www.taildraggerbluesband.com
www.chicagoblues.nl