BLUESCRUISE

datum :

30 oktober 2011

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

Salvinia

entree :

uitverkocht

BLUESCRUISE op de Lek groot succes.

veel mooie filmpjes op ons You-Tube kanaal en het videokanaal van Peter Vroon 

en ook mooie foto’s van Harry Velders van Culemborg

wijksnieuws 021111b

wijkse courant 021111lues

ditiswijk

Wijk bij Duurstede, 30 oktober 2011. Ook voor vertrek probeerden mensen nog kaarten te bemachtigen voor de BluesCruise. Tevergeefs, bleek al snel. Maximaal 300 koppen mocht de bemanning vandaag tellen. En dat aantal kaarten was al binnen mum van tijd verkocht door de initiatiefnemers: Blues in Wijk en Bluesclub Culemborg. Al voor vertrek heerste er aan boord van de Salvina een prima sfeer. Livemuziek wordt verzorgd door bluesband Oberg en bluesartiest Ralph de Jongh. Vanavond om 19.00 uur meert het schip weer aan in de Wijkse haven, waarna nog passagiers naar Culemborg worden gebracht. De bluesgangers genieten met volle teugen van deze eerste BluesCruise op de Lek. Weer een succesvol initiatief van de Wijkse bluesmannen!

ditiswijk 301011 ditiswijk 301011 ditiswijk 301011 ditiswijk 301011

bluesmagazine

BLUESCRUISE ENORM SUCCES!

Eind 2010 ontstond bij de mannen van BluesinWijk het idee een bluescruise op de Lek te organiseren toen riviercruiseschip Salvinia in de Wijkse haven ivm een open dag. Het idee werd samen met Culemborg blues, de rederij en het Wijkse reisburo Ad Bos omgezet tot een concreet plan en was al snel een succes. Binnen 14 dagen waren alle 300 kaarten uitverkocht. Arie Verheul van BLUESinWIJK: “Normaliter proberen we onze bluesactiviteiten onder de 25 euro te houden, maar het huren van een compleet cruiseschip is natuurlijk iets anders dan een café of een zaal. Dus toen we uiteindelijk voor de cruise uitkwamen op een bedrag van 40 euro moest ik wel even slikken. Ik vroeg me echt af of dit niet te duur zou zijn. Maar nee hoor …. de mensen waren echt dol- en dolenthousiast toen we met onze plannen naar buiten kwamen. De belangstelling was zo enorm, dat we wel 2 boten hadden kunnen laten varen.”  Na maanden voorbereiding was het zondagmiddag 30 oktober eindelijk zover. De  Salvinia lag in opnieuw in Wijkse haven, maar nu om daar bluesliefhebbers aan boord te nemen. Ook in Culemborg werd een stop gemaakt en was het hele 300 passagiers tellende bluescruisegezelschap compleet.  Blues-DJ Marcel verwelkomde ze met mooie blues. Bluesband OBERG trapte af. Wat een geweldige band is dit toch. Jammer dat Ted gaat stoppen met optredens. Hij licht zijn keus toe: “Ik heb het enorm druk met lesgeven en andere zaken. De combinatie met de band is me op dit moment echt teveel. Vanmiddag is mijn laatste optreden.”  Aansluitend  is het de beurt aan ons Nederlandse bluestalent Ralph de JONGH. Met zijn enorme passie, gedrevenheid en bijna volmaakte beheersing van de oude bluesmeesters maakt hij enorme indruk. De koks hebben intussen een uitgebreid buffet in orde gemaakt, dat erin gaat als koek.  Inmiddels is OBERG gestart met hun voorlopig echt laatste set gevolgd door opnieuw een set van de JONGH. Oude bluesstampers klinken over de Lek, de dorpen en de prachtige uiterwaarden. Intussen is de schemer ingevallen (wintertijd) en gaan de lampjes aan. De sfeer aan boord wordt steeds uitbundiger en gezelliger. Als Ralph afrond met een ode aan zijn oude on. Bands, personeel en bluescruisers hadden een geweldige middag en de bluesclubs uit Culemborg en Wijk bij Duurstede kunnen terugkijken op een meer dan geslaagde bluescruise. Dankbaar nemen de bluesmannen op de loopplank de vele complimenten en knuffels in ontvangst. Wat een succes.

bluesmagazine301011 bluesmagazine301011 bluesmagazine301011 bluesmagazine301011

bluesmagazine301011 bluesmagazine301011 bluesmagazine301011 bluesmagazine301011

 BLUESCRUISE UITVERKOCHT bluescruise flyer achterzijde

wijksecourant 261011

De bluescruise die Culemborg Blues en BluesinWijk op 30 oktober organiseren is nu al een daverend succes. De 300 kaarten waren binnen no-time uitverkocht. Er is inmiddels zelfs een wachtlijst. Arie Verheul van Bluesinwijk: “We hadden wel verwacht dat we uiteindelijk de boot vol zouden krijgen. Maar binnen 2 weken compleet uitverkocht, daar zijn we zelf ook nogal door verrast. Blues is weer helemaal terug in de de harten en hoofden van mensen. Als het nou op 30 oktober ook nog lekker weer is, kan de cruise helemaal niet meer stuk.” De gereserveerde kaarten worden binnenkort door Reisburo Ad Bos uitgeleverd.

Bluesclubs Culemborg en Wijk bij Duurstede verbinden beide gemeenten op zondag 30 oktober met water en blues.

flyer voorzijdeWat pakweg zo’n 50 jaar geleden nog onmogelijk was (als het even kan sloeg je elkaar de tent uit) gebeurt nu wel: Culemborg Blues en Bluesinwijk organiseren een bluescruise met liveblues op riviercruiseschip Salvinia. Bluesliefhebbers kunnen onder het genot van een prachtig uitzicht vanaf de Lek genieten van bluesband OBERG en bluesartiest RALPH de JONGH. Het idee voor deze bluescruise ontstond eind 2010 bij de mannen van BluesinWijk toen het riviercruiseschip Salvinia van rederij Feenstra een dag in de Wijkse haven lag. Reisburo Ad Bos hield een open dag op het schip. Schipper Koudenburg was direct enthousiast toen het idee werd gelanceerd. John van Empel, voorzitter van Stichting Culemborg Blues: “Toen de Wijkse bluesmannen dit idee voorlegden was ons bestuur direct verkocht. Vooral de gedachte om SAMEN meer met blues te doen sprak ons enorm aan. Stel je toch eens voor …. een hele boot vol Wijkse en Culemborgse bluesliefhebbers varend op de prachtige Lek met blues en lekker eten. Voor veel mensen ook een mooie kans om hun woonomgeving eens een keer vanaf het water te zien. We hebben de plannen verder met elkaar uitgewerkt en op 30 oktober gaat het dan echt gebeuren. Fantastisch dat dit mogelijk is.” Anja Bos van het Wijkse Reisburo Ad Bos was ook direct “in de blues” toen ze het plan hoorde. Anja: “Mijn vader Ad en ik zijn grote muziekliefhebbers en dit idee was te mooi om te laten lopen. We hebben met rederij Feenstra, schippersechtpaar Koudenburg, Culemborgblues en BluesinWijk enkele malen om tafel gezeten en besloten het er samen op te wagen. De Salvinia is prima toegerust voor dit unieke bluesexperiment. Er kunnen 300 mensen aan boord en als het mooi weer is kan men ook nog lekker naar buiten op het achterdek. De bluescruise kost 40 euro en de kaartverkoop loopt via ons reisburo. Voor dit bedrag krijgt men een prachtige vaartrip, een heerlijk dinerbuffet en kan men genieten van schitterende live blues. We hopen natuurlijk op een uitverkocht schip.”

ralphdejongh

RALPH de JONGH is 36 jaar jong, komt uit Baarn, studeerde Chinese Wijsbegeerte en is naast parttime loodgieter een sensatie in de hedendaagse Nederlandse muziekscène. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien. Zijn lijf en leden worden de blues als hij ze speelt en zijn armen en benen lijken ineens een eigen leven te leiden. Hij speelt geen muziek maar wordt muziek en het publiek is getuige van een niet aflatende, verbazingwekkende energie die uit al zijn poriën stroomt als hij optreedt. En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn. Eentje die wij Hollanders van de koude grond bijna niet meer kennen. Hij werd in 2004 bij toeval “ontdekt” door Cuby/Harry Muskee, die hem zo indrukwekkend vond spelen dat hij hem uitnodigde om 2 jaar lang mee te gaan toeren. Ralph werd begin 2011 door de Dutch Blues Foundation uitgezonden naar de International Blues Challenge in Memphis en in maart van dit jaar won hij op overtuigende wijze de Best Dutch Blues Vocalist Award. Geen kleine jongen dus, GENIETEN met hoofdletters.

ObergOBERG Ted OBERG is de oprichter en dé smaakmaker van een van de beste Nederlandse bluesbands de legendarische Haagse formatie Livin’ Blues. De band was een begrip in de zestiger en zeventiger jaren met een sound die stond als een huis. Hun grootste hits waren Black Spider Woman, Wang Dang Doodle en LB Boogie. De band werd ooit ontbonden en Ted ging verder aan de studie en werkte als gitaardocent. Hij was, is en blijft echter een gitaarman van de eerste orde en in 2009 formeerde hij opnieuw een band OBERG en haalde er al snel zangeres Liane Hoogeveen bij en zo ontstond een dijk van een bluesband. Liane heeft een werkelijk fenomenale stem, die af toe doet denken aan Tineke Schoenmaker maar ook aan Dana Fuchs en zelfs Anouk, dus veelzijdig. De rest van de band mag er ook wezen, prima gitaarwerk van Mick Hup, Nico Heiligers die de boel zorgvuldig bij elkaar bast en Paul Damen op drums.

Opstapplaatsen voor de bluescruise zijn in Wijk bij Duurstede om 13.30 uur en in Culemborg om 14.30 uur. Begin van de avond wordt in beide plaatsen weer afgemeerd (ca 19.00uur in Wijk en ca 20.00 uur in Culemborg). Kaartverkoop (40 euro) uitsluitend via Reisburo Ad Bos, Veldpoortstraat 15 te Wijk bij Duurstede, telefoon: 0343-575043, e-mail: wijkbijduurstede@adbos.nl“>wijkbijduurstede@adbos.nl (kaarten niet op de boot te koop).

logo2011zw/wit reisburo ad bos feestra rijnlijn culemborgblues

ditiswijk bluesmagazine wijksecourant wijksnieuws