Duketown Slim en Lightnin’ Guy koninginnedag

datum :

30 april 2011

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

Markt

entree :

BLUESAVOND OP KON.DAG GROOT SUCCES.

Samen met het Wijkse Oranjecomité en het jongerenwerk van Stichting Binding was het plein voor de Grote Kerk op de Markt zaterdagavond 30 april 2011 omgetoverd tot een bluespodium met Duketown Slim als support en Lightnin’ Guy & The Mighty Gators als hoofdact. Duketown Slim starte om 20.30 om de boel op te warmen. Wie deze jongeman al eens gezien heeft weet dat dit geen enkel probleem is. Met zijn rootsblues uit de Missisippi-Delta weet hij mening liefhebber te raken. Uiteraard komen zijn grote voorbeelden Robert Johnson en Muddy Waters langs. Net als bij deze heren komt het bij Imco Ceelen recht uit zijn blueshart en dat is precies wat het publiek herkent en zo waardeert. Daarbij presenteert Duketown Slim ‘zijn dingentje’ met plezier en humor. Zelfs onze politiebikers zijn onder de indruk. Een prima opwarmer voor het Belgische Lightnin’Guy en zijn Mighty Gators die in Nederland allang geen introductie meer nodig hebben. De heren spelen de laatste tijd zoveel in ons land dat je haast een kluizenaar moet zijn als je ze tenminste niet één keer gezien hebt. Bij de soundcheck rond 22.00 uur stond het plein al helemaal vol en wachtte iedereen geduldig tot alles in orde was om van start te gaan. De setlist zit vandaag iets anders in elkaar en bestaat weer eens een keer uit voornamelijk covers. De avond groeit dan ook uit tot het feest der herkenning en past perfect bij het feest van 30 april. Guy speelt in op de ingeschatte wensen van zijn publiek en improviseert er op los als nooit te voren. Even in overleg met zijn meesterlijke bandleden en dan gaan zijn Mighty Gators makkelijk mee in de muzikale hersenspinsels van Guy. Verschillende medleys doorboren de avond en het 400 tot 500 koppige publiek wordt meegenomen van de ene kraker naar de volgende. Kleine smet op de avond zijn de problemen met de geluidsmonitoren op het podium waardoor er soms toch enige irritatie bij de band is waar te nemen. Hoewel het geluid voor het podium prima op orde is duurt het toch even voor men zich over kan geven en mee laat voeren door het enthousiasme van de honderden bluesliefhebbers op het plein. Met een super lange medley met als middelpunt Bon Ton Roulet komt zo rond 00.30 uur ook aan deze prachtige bluesavond van BluesInWijk weer een einde.

DuketownSlim lighning guy

            Duketown Sim                                       Lightnin’Guy
Foto’s Geert de Vries www.ditiswijk.nl
Tekst Gerrit Harmsen www.bluesmagazine.nl
Filmpjes Leen Wander (klik op de foto’s)

Over de vraag van het Wijkse Oranjecomité aan BLUESinWIJK om dit jaar de afsluiting van Koninginnedag voor hun rekening te willen nemen hoefden de 3 Wijkse bluesmannen niet lang na te denken. Het past immers prima in de nieuwe opzet om maandelijks een bluesactiviteit in Wijk te programmeren. Voor april stond nog niets gepland, dus dat kwam mooi uit. De keus viel al snel op de geweldige Belgische band LIGHTNING GUY. Een vrolijke band die prima past op onze nationale feestdag. Ze spelen vanaf 22.00 uur. In 2010 waren ze ook al te gast bij JazzbyDuurstede/BLUESinWIJK op het bluesplein in de Muntstraat en maakten toen veel indruk. Menigeen vroeg ons wanneer de band weer eens terug zou komen naar Wijk. Ze spelen op elk bluesfestival de sterren van de hemel en raken je tot diep in je ziel, laten je dansen en luidkeels meezingen. Een band die je gewoon een keer gezien en gehoord moet hebben!

In het voorprogramma speelt om 20.30 uur DUKETOWN-SLIM. Het is Imco Ceelen uit Utrecht, een zanger/gitarist die de blues speelt zoals het ooit is begonnen. Kenners omschrijven Imco als het grootste bluesgeheim van de laatste jaren. Hij stampt en zingt vanuit zijn tenen en speelt gitaar zoals je nog weinig ziet. Eerlijke, pure bluessongs recht uit de Missisippi-Delta. Neem je stoeltje mee en kom genieten van oude USA-blues uit het begin van de vorige eeuw.