Mondharmonica Workshop

datum :

28 maart 2011

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

20:30 uur

locatie :

cafe Ome Ko

entree :

€ 15

Cursus mondharmonica gestart.

Na de succesvolle workshop mondharmonica eerder deze maand startte op 28 maart 2011 de vervolgcursussen voor beginners en gevorderden. Maar liefst 40 bluesliefhebbers gaven zich hiervoor op. Elke 4 weken geeft “meester” Hans de Vries (Louisiana Men) hen een avondje les en moeten ze thuis veel oefenen. Tijdens de blueskroegentocht in november spelen alle cursisten een paar nummers samen met de band van Hans in een van de Wijkse kroegen.

cursus mondharmonica 280311 cursus mondharmonica 280311cursus mondharmonica 280311 

DE MONDHARMONICA WORKSHOP OP MAANDAG 28 FEBRUARI IN CAFE OME KO WAS EEN GROOT SUCCES.

 

Maar liefst 75 enthousiaste mondharmonica- en bluesliefhebbers uit Wijk en omgeving probeerden in het bomvolle cafe een deuntje allemaal tegelijk een deuntje te spelen. Wat aanvankelijk een kakafonie van geluid was veranderde al na enige oefeningen in een bijna synchroom klinkende bluesmuziek. De “massaband” onder leiding van Hans de Vries genoot kletterlijk en figuurlijk met volle teugen van de workshop. Na afloop gaf ongeveer de helft zich op voor een vervolgcursus.

Onderstaand enkele foto’s van Marien Stoel van ditiswijk.nl  en een filmpje van Leen Wander.

2802111 2802112 2802113 2802114 2802115

Wijks Nieuws 090311

wijksnieuws090311

 

DEELNAME 15 EURO INCL. GRATIS BLUESHARP

 

DAARNA MOGELIJKHEID TOT VERVOLGCURSUSSEN EN EEN ZINDEREND SLOTOPTREDEN OP 26 NOVEMBER TIJDENS DE BLOESKROEGENTOCHT MET LOUISIANA MEN

BLUESinWIJK leert Wijk mondharmonica te spelen.

Maandagavond 28 februari 2011, om 20.30 uur organiseert BLUESinWIJK een mondharmonica & bluesharp workshop bij  Café Ome Ko, Maleborduurstraat 9 Wijk bij Duurstede.

Deelnemers hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. Deze workshop ‘for absolute beginners’ neemt je mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers! Het is het enige instrument ter wereld dat je bespeelt door afwisselend te blazen én te zuigen. Je kunt zo’n kleine harmonica overal mee naar toe nemen en als je de smaak eenmaal te pakken hebt, gaat er echt een wereld aan speelplezier voor je open.

Hans de Vries, frontman van rhythm ‘n’ blues & zydecoband Louisiana Men (op 27 maart te zien in het Wijkse café ‘t Hoff) en zelf een zeer ervaren bluesharpspeler, zal deze workshop leiden. De echte liefhebbers kunnen daarna door met een vervolgcursus gedurende 4 of 5 avonden en uiteindelijk in het najaar een gezamenlijk optreden met de Louisiana Men. De prijs voor de vervolgcursus is afhankelijk van het aantal deelnemers.

De workshop op 28 februari kost slechts 15 euro en de bluesharp (twv 10 euro) krijg je er gratis bij!

“Geweldig, dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je “eigen” harmonica waar je ook echt  al wat op kunt spelen!”

Aanmelden voor de workshop via info@bluesinwijk.nl“>info@bluesinwijk.nl of kijk op www.bluesinwijk.nl.

  

Bekijk voor meer info ook de website van homesick-Hans de Vries en Louisiana Men.

workshop