DUKETOWN SLIM en MARIELLA TIROTTO

datum :

27 november 2010

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

27 November 2010 Duketown Slim en Mariella Tirotto

DUKETOWN SLIM – (IMCO CEELEN)

 in voorprogramma van Cuby and the Blizzards op 27 november 2010 theater Calypso.

imco ceelen 1 imco ceelen 2 imco ceelen 3

foto’s Marcel Wolters info@metrique.nl“>info@metrique.nl

imco tekeningIn het voorprogramma van CUBY and the BLIZZARDS speelt op 27 november 2010 in theater Calypso te Wijk bij Duurstede vanaf 20.00 uur een van de best bewaarde geheimen in de Nederlandse blues. Het is DUKETOWN SLIM en hij speelt verfijnde, authentieke rootsblues. Zijn akoestische klanken lijken toe te behoren aan een Amerikaanse bluesman die goed bekend lijkt te zijn met de erfenis van Robert Johnson. Een  nadere kennismaking leert echter  dat het hier om een Nederlandse bluespurist gaat die “wereldberoemd” is in Den Bosch en omstreken. Zijn naam is Imco Ceelen en hij doet het allemaal alleen op zijn  fonkelnieuwe National Guitar. Hij begrijpt als geen ander  hoe de traditionals behandeld moeten worden. Met zijn linkerhand bespeelt hij zijn prachtige gitaar, met zijn rechtervoet geeft hij het ritme aan, met zijn mond speelt hij op harmonica en met zijn stem (zijn  absolute handelsmerk) bespeelt, vermaakt en betovert hij zijn publiek. 

wijks nieuws 171110

duketownslim 271110 WbDIvm plotselinge ziekte van Cuby vervielen  al zijn  optredens (waaronder die in Wijk bij Duurstede) van afgelopen weekeind. De bluesmannen van BLUESinWIJK en theater Calypso besloten de ca. 300 Wijkse Cubyfans echter niet teleur te stellen maar op zoek te gaan naar een vervangende bluesband en iedereen toch een leuke (gratis) bluesavond aan te bieden. Mariëlla Tirottp & the Blues Fedetion waren direct bereid de moeilijke taak om Cuby te vervangen op zich te nemen en dat deden ze op een voortreffelijke manier. Imco Ceelen a.k.a. Duketown Slim was gelukkig niet ziek en verwende in het voorprogramma de zaal met zijn prachtige eenmansblues uit de tijd van oa Robert Johnson. Zijn eerste echte optreden in een grotere zaal ging hem prima af, het publiek at uit zijn hand en genoot zichtbaar van zijn oude USA-blues. Als Cuby in 2011 alsnog naar Wijk komt staat Imco opnieuw op de planken in Wijk in zijn voorprogramma. Rond 1 uur in de nacht ging de hele zaal meer dan tevreden naar huis, jammer dat Cuby er niet was, maar zeker een meer dan geslaagde bluesavond met veel dank aan Imco, Mariëlla en haar band en onze eigen bluesDJ Marcel.

  duketownslim 271110 WbD  duketownslim 271110 WbD

Mariella Tirotto

MARIELLA TIROTTO & THE BLUES FEDERATION VERVANGEN CUBY OP 27 NOVEMBER 2010110.

zie youtubekanaalbluesinwijk

Ivm een stevige griep heeft Cuby al zijn optredens voor het komende weekeinde (Cuijck, Wijk bij duurstede en Tilburg) af moeten zeggen. Dat was een grote teleurstelling, niet alleen voor Harry en de band, maar zeker ook voor zijn management en de Wijkse organisatoren, theater Calypso en Bluesinwijk. We balen er allemaal enorm van en veronderstellen dat menig Wijks Cuby-fan die zich had verheugd op zijn concert dat ook zal doen bij het lezen van dit bericht. Met Cuby is afgesproken dat hij in 2011 alsnog een keer naar Wijk komt. We vonden echter dat we de bijna 300 bluesliefhebbers die zich hadden verheugd op een mooie bluesavond niet in de kou konden laten staan en besloten ter compensatie een GRATIS toegankelijk bluesconcert aan te bieden. BLUESinWIJK was al geruime in gesprek met de steengoeie Nederlandse bluesband MARIëLLA TIROTTO & the BLUES FEDERATION. De band stond al gepland voor een optreden in Wijk in 2011 en was direct bereid ons uit de brand te helpen. 

 

mariellaq Tirotto & the blues federationMARIëLLA TIROTTO & the BLUES FEDERATION is een band met een eigen identiteit die avontuurlijke, zinderende blues van het nieuwe millennium laat horen. Ze weten bij elk concert nieuwe fans aan zich binden, die zeker niet alleen deel uit maken van het bluespubliek. De band heeft in haar ruim driejarige bestaan al vele succesvolle optredens achter de rug op festivals en in clubs en theaters in Nederland, Duitsland en België.Voor 2011/2012 zijn de eerste contacten gelegd in andere Europese landen en in oktober won de band zelfs de Dutch National Blues Award. Gezicht van de band is de explosieve half-Italiaanse zangeres Mariëlla Tirotto, die met haar soms zwoele, soms rauwe stem de ene keer haar emoties fluistert en dan weer uitschreeuwt. Hoewel haar stem regelmatig vergeleken wordt met die van met zangeressen als Etta James, Carmen McRae, Cassandra Wilson, Eartha Kitt, Diane Schuur, Grace Jones en Tina Turner heeft zij een onmiskenbaar karakteristiek geluid. Hun debuut CD Somewhere down the road met grotendeels eigen werk is eind 2008 uitgebracht, is op verschillende plaatsen CD van de maand geweest en heeft tal van uitstekende recensies gekregen uit binnen- en buitenland. In het voorjaar van 2011 komt hun tweede CD uit.

Op ons nieuwe YouTubekanaal staan 3 mooie opnames van deze prachtige bleusavond

 MT&tBF 271110 WbD MT&tBF 271110 WbD MT&tBF 271110 WbD MT&tBF 271110 WbD MT&tBF 271110 WbD MT&tBF 271110 WbD

Mariëlla Tirotto &  the Blues Federation vervangen Cuby op voortreffelijke wijze.  

De moeilijke taak voor Mariëlla en haar bluesmannen om Cuby te vervangen deden ze op een voortreffelijke manier. De band speelde tot groot genoegen van de ca. 200 alsnog toegestroomde bezoekers werkelijk de sterren van hemel. Maar liefst 3,5 uur namen ze de volle zaal op sleeptouw en vooral in de 2e set kwam de band helemaal los. Werkelijk prachtige blues die Mariëlla uit haar keel en de mannen uit hun instrumenten wisten te toveren. Prachtige gitaarsolo’s van Harald Krol, fenomenaal bluesharpwerk van Michel de Kok,  bas en piano (soms zelf gelijktijdig) van Heins Greten en niet te vergeten het uitstekende drum- en percussie werk van John Kakiay en Onno Tuhumena. Vooral de percussie gaf een prachtige extra en exotische dimensie aan de band. Alles leek op zijn plek te vallen en dat was goed te merken aan het vrolijke en beweeglijke gedraai op het podium. Stuk voor stuk vakmensen met liefde voor de blues.  Op verzoek van BLUESinWIJK startte de band met hun prachtige, ingetogen en kippenvel uitvoering  van Cuby’s  “Windows of my eyes”  en op speciaal verzoek vanuit de zaal sloten ze daar ook mee af. Zo was Cuby toch nog even in Wijk. De Blues Federation is de afgelopen jaren uitgegroeid tot wat we in Wijk de eredivisie van de Nederlandse blues noemen. Meer dan terecht wonnen ze  onlangs de Dutch National Blues Award. Imco Ceelen a.k.a. Duketown Slim was gelukkig niet ziek en verwende in het voorprogramma de zaal met zijn prachtige eenmansblues uit de tijd van oa Robert Johnson. Zijn eerste echte optreden in een grotere zaal ging hem prima af, het publiek at uit zijn hand en genoot zichtbaar van zijn oude USA-blues. Rond 1 uur in de nacht ging de hele zaal meer dan tevreden naar huis, jammer dat Cuby er niet was, maar zeker een meer dan geslaagde bluesavond met veel dank aan Imco, Mariëlla en haar band en onze eigen bluesDJ Marcel.

MT&tBF 271110 WbD