RYAN MCGARVEY Kasteel Duurstede

datum :

24 augustus 2014

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

kasteel Duurstede

entree :

€ 10

Het is ons gelukt……… RYAN MCGARVEY terug in Wijk met een uniek akoestisch concert op het kasteel in het kader van zijn Europese toer 2014.

De kans om het Amerikaanse bluestalent weer eens naar Wijk te halen deed zich opeens voor en dat lieten we ons natuurlijk niet ontglippen. Samen met Kasteel Duurstede konden we snel een extra concert regelen in de muziektent voor zondagmiddag 24 augustus. Ook Ryan zelf was enthousiast om op een kasteellocatie te spelen en besloot er een akoestisch optreden van te maken. Het enige in Europa dit jaar! Zondag 24 augustus dus een werkelijk fantastische bluesact op een geweldig mooie locatie. Aanvang 15.00 uur, toegang € 10,-. E-tickets koop je hier of bij Kasteel Duurstede (’s middags geopend)

RYAN MACGARVEY WERD EEN ENORM SUCCES
MEER DAN 200 BEZOEKERS
EEN HEERLIJK ZONNETJE
EEN VOORTREFFELIJK CONCERT
EEN GITAARVIRTUOOS VAN  WERELDNIVO IN WIJK!
ONDERSTAAND WAT FOTOS EN REACTIES.

OP ONS YOUTUBEKANAALEEN STUKJE VAN ZIJN OPTREDEN EN OP PINTEREST MEER FOTO’S.

AD/UN 25 AUG

BLUESZINE: Precies 44 jaar geleden maakte de vermaarde Bluesband Canned Heat filmopnames, die niemand ooit te zien heeft gekregen, op de binnenplaats van het Kasteel in Wijk bij Duurstede, daarna hebben er wel eens incidenteel wat muziekgroepen het fraaie gerestaureerde muziekpaviljoen aangedaan maar nu herleefde de Blues at the Castle weer met een fraai intiem akoestisch optreden van Ryan McGarvey en zijn band. In het paviljoen zelf waren de 50 schattige witte klapstoeltjes bezet, die normaal gebruikt worden voor trouwpartijen aldaar en daarom heen was het goed gevuld met staande Bluesmuziekliefhebbers waarvan sommigen met de ogen gesloten aan het genieten waren. Het weer werkte mee en de omgeving is een uiterst geschikte plek om ingetogen muziek te maken. Wie Ryan kent van zijn festivalconcerten weet dat hij behoorlijk uit de voeten kan met zijn Gibson Les Paul Standard gitaar uit 1959, geruggesteund door een flinke Marshall versterker. Nu was er slechts zijn stem en een akoestische gitaar, een drummer die zachtjes op een met een handdoek omvloerste snare mocht tikken en een bassist die zijn verster niet harder dan stand 2 mocht zetten. Het publiek genoot, wiegde heen en weer en een enkeling waagde zich aan een dansje. Het nadeel van een akoestische gitaar via de P.A. versterking is dat het lang niet zo “zingt” als een electrisch exemplaar zoals voornoemd, zeker als er ook nog een batterij aan effecten gebruikt worden. Als dan de solo’s niet worden uitgelicht dan blijft het allemaal wat vlak, maar misschien was dit wel de bedoeling. De spanning kwam echter pas aan het einde met een instrumental als toegift waarin “Killin’In The Name” van Rage Against The Machine te herkennen was, grappig dat niemand de bijbehorende tekst “F*ck you, i won’t do what you tell me” meezong. Organisator BluesInWijk is na dit succes zeker van plan door te gaan met de Castle Sessies. Voor verdere activiteiten van deze bluesvereniging zie www.bluesinwijk.nl

DITISWIJK: Gisterenmiddag was de muziektent bij het Kasteel het decor voor een uniek optreden van de Amerikaanse blues grootheid Ryan McGarvey. Het optreden werd vooral uniek omdat McGarvey er het enige akoestische concert in Europa van heeft gemaakt tijdens zijn tour. De entourage van het kasteel, het park en de intieme muziektent van het kasteel leende zich hier uitstekend voor. De 200 bezoekers genoten dan ook met volle teugen. Als er een dak boven het terrein van het kasteel had gezeten, was het er gegarandeerd afgegaan. Zo diep wist deze blueszanger en gitaarvirtuoos het publiek te raken in een programma dat 2 uur duurde. Het publiek kreeg waar voor haar geld. Het was een heel afwisselende show van blues, bluesrock en prachtige instrumentale nummers waarbij hij heel zijn hart in de gitaar legde. Ook de weergoden waren goed op de hoogte van het optreden van Ryan McGarvey. Hadden we in de vroege middag nog te maken met zeer pittige buien, hoe dichter bij 15:00 uur het kwam, hoe meer het ging opklaren. Tijdens het concert is er geen druppel gevallen en hoe verder het concert vorderde, hoe uitbundiger zelfs de zon ging schijnen. Na het concert nam hij ook ruim de tijd voor een praatje met de bezoekers, ging met iedereen die dat wilde op de foto en signeerde zijn cd’s die verkocht werden. Ryan McGarvey werd al op jonge leeftijd verliefd op de gitaar en de blues. Hij bleek een echt talent. Zijn homestate New Mexico (USA) riep hem meerdere keren uit tot bluesact van het jaar en bij het “Eric Clapton Crossroads Guitar Festival 2010” was hij de beste onder de 3000 deelnemers. Hij was 24 toen hij voor het eerst in Nederland was. Tal van blueslovers, bookers, agenten en festivalprogrammeurs keken hun ogen uit. Dit was hen nog niet vaak overkomen. We waren erbij en boekten de band als openingsact voor de blueskroegentocht 2011 en ook in Wijk was iedereen sprakeloos. De weg naar Europa lag open en vanaf dat moment toert Ryan hier elk jaar een paar maanden rond aldus organisator Blues in Wijk. Tevens is hij in 2013 verkozen tot grootste gitaartalent en wordt vanaf dat moment in 1 adem genoemd met gitaargrootheden als Slash (Guns ’n Roses), Joe Bonamassa en Eric Clapton. Blues in Wijk heeft samen met Kasteel Duurstede een middag georganiseerd die niet snel vergeten zal worden.

BEZOEKERS OP FACEBOOK: 

Intiem concert van Ryan McGarvey op prachtige locatie, bedankt Bluesin Wijk !!

Met het akoestische optreden van Ryan McGarvey, in de muziektent bij kasteel Duurstede, mag BluesinWijk een bijzonder geslaagde middag bijschrijven op de lijst van bluesoptredens in Wijk.

Dank aan de organisatie voor het prachtige optreden van Ryan McGarvey, ik heb ervan genoten.

Genoten van Ryan McGarvey, het zonnetje en de mooie entourage van het kasteel in Wijk bij Duurstede

Uitstekende akoestische sessie van Ryan McGarvey gezien en gehoord op een fantastische locatie. Hij (en zijn band) heeft gisteren zijn internationale status meer dan waar gemaakt. Misschien het begin van iets moois op het kasteel terrein?

Een gedenkwaardig optreden ! Hopelijk navolging op deze bijzondere locatie. Net als Wim stoorde ik me ook aan een notoire “prater”, zeker bij zo’n intiem concert als dit is dat jammer. Op mijn verzoek om daarmee te stoppen werd op een nette manier (dat dan weer wel…) geantwoord dat hij dat niet ging doen. Desondanks ontzettend genoten hoor !

Het was super!
Ik vond het geweldig!
Het was geweldig BiW!!! Dank jullie wel!!!!
Fantastisch concert!!! Geweldige middag gehad!
Magistraal gewoon hoe hij bijv. “Mystic Dream” wist neer te zetten. Pure klasse hoe hij het publiek aan zich wist te binden van het begin tot het einde..! Bluesin Wijk bedankt voor de goede organisatie..!
het was echt Super wat een geweldige gitarist hier werd je echt stil van .
Het was een fantastisch optreden en zo goed georganiseerd bij Blues in Wijk! Complimenten!!!
Petje af voor Bluesin Wijk voor hun uitzonderlijke organisatie en ook hun gastvrijheid. Dit in combinatie met het optreden van Ryan McGarvey op zo’n geweldige locatie maakte het voor iedereen die er was een geweldige/succesvolle dag.

We zijn in ieder geval afgelopen zondag (vanuit Culemborg Blues) naar Ryan McGarvey geweest op het Kasteel – WEERGALOOS !!! – we waren de eersten en omdat ik niet zo lang kan staan zijn we in de muziektent gaan zitten – bovenop de opbouw- en soundcheck-plek – tijdens het concert konden we precies volgen wat er gebeurde – ongelooflijk, wat goed en mooi !!! we waren pas ’s avonds heel laat thuis in Leeuwarden, maar het was de moeite meeeer dan waard !!! bedankt, Bluesin Wijk !!!!!

Absoluut geweldig allemaal! Band, locatie, organisatie en zelfs het voorspelde slechte weer kwam niet. En wat was die Ryan in topvorm.

 LAZYSUNDAYBLUES

Ryan McGarvey werd al op jonge leeftijd verliefd op de gitaar en de blues. Hij bleek een echt talent. Zijn homestate New Mexico (USA) riep hem meerdere keren uit tot bluesact van het jaar en bij het “Eric Clapton Crossroads Guitar Festival 2010” was hij de beste onder de 3000 deelnemers. Hij was 24 toen hij voor het eerst in Nederland was. Tal van  blueslovers, bookers, agenten en festivalprogrammeurs keken hun ogen uit. Dit was hen nog niet vaak overkomen. We waren erbij en boekten de band als openingsact voor de blueskroegentocht 2011 en ook in Wijk was iedereen sprakeloos. De weg naar Europa lag open en vanaf dat moment toert Ryan hier elk jaar een paar maanden rond.

WIJKSE COURANT 13 AUG 2014

AD/UN 20 aug 2014 by Wim van Amerongen