BLUESBIJDEBUREN

datum :

23 oktober 2016

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

entree :

€ 0

BLUES bij de BUREN werd een uniek en meer dan geslaagd project.

Op zondagmiddag 23 oktober vond in Wijk en Cothen het huiskamerbluesfestival plaats. In 23 huiskamers traden evenveel bluesbands/solisten op. Veel belangstellenden vonden hun weg naar de optredens en genoten er zichtbaar van. Het was gezellig en de kwaliteit van de bluesacts was uitstekend. De reacties van bezoekers, huiseigenaren en artiesten waren hartverwarmend. Het was zoals we het hadden gehoopt: blues in de huiskamer….kleinschalig en pakkend. Het werd een fantastisch evenement. Dit kon alleen maar slagen door de inzet, enthousiasme, het beschikbaar stellen van de huiskamer en belangeloos willen optreden van de artiesten/muzikanten. De gastvrijheid werd door iedereen voortreffelijk ingevuld, overal waren hapjes en drankjes. De bluesmuzikanten traden belangeloos en of er nu 7 bezoekers waren of 50, hun enthousiasme was overal en altijd even groot. Grote klasse! Blues in Wijk is er ongelooflijk trots op dat de huiskamereigenaren het aangedurfd hebben om hun eigen bluesfeest te organiseren. Het resultaat was er naar: bij  het eerste optreden waren er zo’n 470 belangstellenden, dit liep gedurende de middag op tot 675 bezoekers bij het 3de optreden. Bij de workshop gitaar bouwen waren 8 deelnemers, ruimschoots voldoende om het tot een succes te maken. Dit zijn getallen, daar gaat het ons niet zozeer om, kleinschaligheid en vooral kwaliteit vinden wij belangrijk. Wij kijken terug op een geslaagd festival. Klik voor foto’s en fimpjes op de logo’s rechtsbovenaan deze pagina.  

Zondagmiddag 23 oktober veranderen 23 huiskamers in Cothen en Wijk bij Duurstede  in echte Juke-Joints.  65 blues muzikanten treden daar dan 3 keer een half uur op. Een voor Nederland uniek blues evenement!

Gluren bij de Buren. Al enkele jaren is ‘Gluren bij de Buren’ zeer succesvol in oa. de Utrechtse en Houtense woonkamers. Dichters, cabaretiers, dansgroepen, koren, acteurs en muzikanten laten dan in tientallen huiskamers zien en horen wat ze in huis hebben. Frans Hoving van Blues in Wijk was daar enkele keren te gast en vertaalde het naar een Wijkse blues versie.

23 woonkamers in Cothen en Wijk. Patty van Rooijen is één van de huiskamereigenaren die meedoet. Patty: “Ard en ik zijn groot muziekliefhebbers. We steunen Wijkse muziekprojecten met ons makelaarskantoor waar we kunnen. Blues in Wijk is ook zo’n club die we al supporten vanaf de oprichting in 2009. Een paar oudere Wijkse bluesmannen die blues in Wijk zeer succesvol op de kaart hebben gezet met steeds weer nieuwe activiteiten. Toen ze begin dit jaar op de proppen kwamen met het huiskamer bluesproject waren we direct verkocht. Blues in je eigen huiskamer, een enorm origineel en cool idee. Dat zich in totaal 23 huiskamereigenaren in Cothen en Wijk bij Duurstede hebben aangemeld geeft aan dat de blues hier leeft en was ook voor de bluesmannen een aangename verrassing. Hoe ze het geflikt hebben weet ik niet, maar binnen de kortste keren hadden ze er ook 23 bluesacts bij. Dat geeft toch wel aan wat een enorm netwerk ze hebben in blues-Nederland. Wij ontvangen het John Frick trio in ons huis met de Wijkse Tom Moerenhout op sax. Ontzettend leuk. Ze treden op 23 oktober 3 keer een half uur op. Ik hoop op 3 keer een volle huiskamer. Ard en ik maken lekkere hapjes voor iedereen en natuurlijk schenken we tegen een kleine vergoeding (de opbrengst is voor de muzikanten) een wijntje en een biertje. Dat hoort gewoon bij blues. We gaan de hele buurt langs om te flyeren en mensen uit te nodigen. We kijken er erg naar uit.”

23 bluesacts. De 23 blues acts komen niet alleen uit Wijk en de Utrechtse regio, maar uit heel Nederland. Ook meldde zich een band uit België aan. Ze spelen allemaal (semi) akoestisch, dat is een harde eis. Op geluidsoverlast in woonwijken zit niemand te wachten. Alle bands treden gratis op. Het is in bluesland niet gebruikelijk om gratis te spelen, maar de muzikanten vinden spelen in een huiskamer enorm origineel  en ook wel een beetje uitdagend en spannend. Het is weer eens wat anders dan in een café of op een podium. De acts die meedoen zijn: Kees Dusink (Peter Green tribute) solo, the Vaults, Bluesband Route61, the Blues Vision, Mylk, The First Lady, Lemmen & Co, Joel Eweg en Band, Five Point Six, Ramblin’Dog, John Frick Trio, Big Daddy’s Breakfast Voodoo, Tuff Enuff Acoustic, Vintage Brothers, Beechcraft Bonanza, Theo Sieben, Carolina and the BluesMen, trio Meyer Jacobs  & Maybelline, Richard van Bergen & Gait Klein Kromhof, Maatvol, Ad Vlaar, Five Point Six rock & blues band, Onderbloes, B-lose Session en Cigar-box Henri.

Bijzondere optredens. Alle 23 optredens zijn op zich al bijzonder, maar twee springen er een beetje uit. Een premiere en een prijswinnaar. De premiere is voor gitarist Kees Dusink. Kees is een enorm fan en bewonderaar van de werelberoemde Peter Green (Fleedwood Mac). Hij heeft zich het werk van Green eigen gemaakt en spelt vandaag voor het eerst zijn nieuwe one-manshow. De prijswinnaar is de akoestische band Ramblin’Dog. Zij wonnen op 9 oktober de publieksprijs bij de Dutch Blues Challenge en dat wordt je niet zomaar.

Bluesbus’ van de Wijkse Dienst. Voor mensen die slecht ter been zijn en toch graag willen komen (maar ook voor blueslovers die het gewoon leuk vinden!) is de Wijkse Dienst beschikbaar. Normaliter vervoert de Wijkse Dienst met elektrovoertuigen personen tussen het industrieterrein en busstation, maar dan rijden ze ook als bluesbus. Per keer kunnen er 8 mensen mee. De kosten zijn €1 per rit. Wil je vaker mee rijden tijdens Blues bij de Buren dan kan dat, je betaalt nooit meer dan €2 totaal. Voor onze bluesliefhebbers is dit een speciaal en goed tarief. De Wijkse Dienst fungeert als een soort taxi/belbus. Je moet vooraf  wel even bellen naar ze op 06 23083043.

Workshop eigen gitaar bouwen. Henri Groothuis uit Dalfsen (Cigarbox Henri) is niet alleen bluesmuzikant, maar bouwt ook gitaren van sigarenkisten. Op  23 oktober 2016 kun je samen met Henri in de schuur achter de woning van Jan van der Horst, Middelweg Oost 24, zelf een akoestische slide Cigar-box gitaar bouwen.  De Cigar-box gitaar  is van oorsprong een echt oer blues instrument. In de beginjaren van de vorige eeuw had de arme bevolking op de katoenplantages geen geld om instrumenten te kopen en gingen ze zelf aan de slag met bezemstelen en lege sigarendozen om daar 1 tot 3 snarige instrumenten van te bouwen.  Een Cigar-box gitaar is gemakkelijk te leren bespelen, zeker de 1-snarige versies, die Diddley Bows heten. Als je de gitaar klaar hebt leert Henri je er ook op te spelen en na afloop neem je het instrument, de authentieke bottleneck en cursus materiaal mee naar huis. Dit is de enige activiteit die niet gratis is. Deelname is geschikt voor mannen en vrouwen en kost €60,- Maximaal 8 deelnemers. Aanmelden bij info@bluesinwijk.nl.

Radio-special. Zondag van 12 tot 1 uur zijn we met bestuursleden Roelof Hummel en Willem van de Kraats, huiskamereigenaren Frank Aarts en GertJan Schrijne en muzikaal trio Wim Schriekenberg  & friends te gast bij radiopresentator Jos du Floo  in het bluesprogramma ‘Highstreet Jazz & Blues’ in de studio van Radio90FM. We praten dan samen met Jos een uur lang over BLUES bij de BUREN, laten muziek horen van enkele bluesbands die daar optreden en Wim en zijn trio spelen ook live. Een soort huiskamer in de studio dus. Meeluisteren kan via FM 107.0 of www.radio90fm.nl

Gratis toegang. Alle huiskamers zijn  vanaf 13.00 uur open. De huiskamers zijn herkenbaar aan posters en ballonnen. Om 13.30, 15.00 en 16.30 uur spelen de muzikanten 30 minuten in dezelfde huiskamer. Steeds zit er een uur tussen een optreden. Daarin kunnen bezoekers nog even napraten en verkassen naar een andere huiskamer. Zorg wel dat je op tijd bent bij de optredens die je graag wilt bijwonen. De huiskamers kunnen steeds maar een beperkt aantal mensen bergen en Vol=Vol. Kom zoveel mogelijk te voet of per fiets. De toegang is overal gratis, wel gaat overal de hoed rond. De opbrengst is voor de muzikanten. Overal liggen flyers met een plattegrond en een korte beschrijving van de bands. Hieronder  de huiskamers  gerangschikt op wijk:

Cothen: Willem Alexanderweg 47, Kerkweg 16 en van Groningenstraat 15

De Geer: Claudius 9

Noorderwaard: Appelgaard 38, Zandweg 102

De Heul: Noormannenstraat 26, Londiniumdreef 47 en Karolingersweg 170

Centrum: Kerkstraatje 5-09, Peperstraat 6, Wilhelminastraat 24, Lekdijk 5 en Rijndijk 2a

De Horden: IJsselsteen 28, Friese Steen 30, Schepenen 30, Amstel 116, Kotter 27, Boeg 29, Schoener 36, Middelweg Oost 24 en 8

 

AD/UN 22 oktober 2016

Wijkse Courant 19 oktober 2016

Wijks Nieuws 12 oktober 2016

AD/UN 15 september 2016

Wijkse Courant 27 spril 2016

                                                     NIEUW BLUESPROJECT. 

Blues bij de Buren start in 2016 voor de eerste keer in Wijk bij Duurstede  om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk, zonder financiële drempels, met Blues muziek bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laten zien hoe gastvrij een stad/woonwijk en haar bewoners zijn.

Ontmoet je buren.Tijdens Blues bij de Buren ontmoet je niet alleen de inwoners van de stad/wijk, maar maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat Blues te bieden heeft. Blues muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat. We vragen geen entree. Wel wordt na afloop van elk optreden gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor de muzikant.

Meld je huiskamer aan. Iedereen mag zich aanmelden met een huiskamer hoe meer zielen hoe meer vreugd. Er vinden drie optredens plaats van een artiest per huiskamer. Ken je een muzikant die in jouw woonkamer wil komen spelen, geen probleem. Meld deze muzikant dan wel apart aan. We verwachten van de muzikant dat die driemaal het zelfde optreden speelt. De optredens zullen semi akoestisch zijn en de muzikant zal zich hierbij aan moeten aanpassen. Een semi akoestisch optreden past helemaal in de intieme sfeer van de woonkamer.

Wijk één grote huiskamer. Blues bij de Buren  wordt georganiseerd door BluesinWijk. Samen met vele vrijwilligers  maken zij van Wijk bij Duurstede op zondag 23 oktober één grote huiskamer. Dus, laat je tijdens Blues bij de Buren verrassen door Blues muzikanten en geniet van de Wijkse gastvrijheid.

Blues-muzikanten gezocht. BluesinWijk is  op zoek naar huiskamers en  Blues muzikanten. Speel jij graag 3 x een optreden van 30 minuten? Alles kan, alles mag op Blues gebied.  Uiteraard hebben de muzikanten ook een podium nodig om hun muziek te laten horen!


AANMELDEN HUISKAMER

Je huiskamer aanmelden doe je hier.


AANMELDEN MUZIKANT

Je als muzikant aanmelden doe je hier.


HUISKAMER FESTIVAL ‘BLUES BIJ DE BUREN’ 

Perspresentatie 23 april 2016 theater Calypso

Wijkse Courant 26 april 2016

Blues  bij de Buren is een Huiskamer Bluesfestival wat  zondag 23 oktober zal  plaatsvinden in alle kernen van de gemeente Wijk bij Duurstede. Op deze zondagmiddag veranderen huiskamers door heel Wijk bij Duurstede in intieme podia en kan iedereen luisteren naar bijzondere optredens van Blues talenten. Je ontmoet niet alleen de muzikanten, maar maakt ook kennis met de woonwijken en met haar gastvrije bewoners. De optredens zijn allemaal gratis te bezoeken.

WAAROM BLUES BIJ DE BUREN? Blues bij de Buren start in 2016 om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk, zonder financiële drempels, met Blues muziek bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij een stad en haar bewoners zijn. Tijdens Blues bij de Buren ontmoet je niet alleen de inwoners van de stad, maar maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat de stad op muzikaal vlak te bieden heeft. Blues muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat.

WIE ORGANISEERT HET? Blues bij de Buren  wordt georganiseerd door BluesinWijk. Samen met vele vrijwilligers  maken zij van Wijk bij Duurstede één grote huiskamer. Dus! Laat je tijdens Blues bij de Buren verrassen door Blues muzikanten en geniet van de Wijkse gastvrijheid

WANNEER VINDT  BLUES BIJ DE BUREN PLAATS? Blues  bij de Buren vindt plaats op zondag 23  oktober 2016. Tussen 13:00 en 17:00 programmeren we een drietal optredens van een  Blues artiest in elke woonkamer. Elk optreden duurt maximaal 30 minuten.

HOEVEEL WOONKAMERS DOEN ER DIT JAAR MEE?In totaal kan er in minimaal ?  woonkamers naar blues gekeken worden.

IS Blues  BIJ DE BUREN GRATIS? Alle optredens van Blues bij de Buren zijn gratis te bezoeken! Wel wordt er na elk optreden een vrijwillige bijdrage gevraagd.

WAT GEBEURT ER MET DE VRIJWILLIGE BIJDRAGE? De gehele opbrengst ten goede aan de artiest.

MAG IEDEREEN ZICH AANMELDEN VOOR Blues BIJ DE BUREN? Iedereen mag zich aanmelden met hun woonkamer! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! 

MIJN WOONKAMER IS NIET ZO GROOT? MAAKT DAT UIT?Nee dat maakt niet uit. Bij je aanmelding kan je de grootte van je woonkamer aangeven. We houden hier dus rekening mee. 

WIE REGELT ER KOFFIE EN THEE VOOR DE GASTEN? Als woonkamereigenaar krijg je een speciale Blues bij de Buren tas tijdens een informatiebijeenkomst in de maand voorafgaand aan het evenement. In deze tas zitten allemaal handige zaken als bekers, suiker, roerstaafjes, promotiemateriaal maar ook…koffie en thee. Voor de kleintjes is er ook aanmaaklimonade aanwezig.

IK WEET ZELF EEN Blues ARTIEST DIE IN MIJN WOONKAMER MAG SPELEN? MAG DAT? Natuurlijk mag dat! Meld deze artiest dan wel even apart aan!

WORDT ER OOK NOG EEN INFORMATIEBIJEENKOMST GEPLAND? In de maand voorafgaand aan het evenement wordt er een gastheren/-vrouwen meeting gepland. Tijdens deze meeting zijn wij als organisatie aanwezig om meer te vertellen over wat je als woonkamereigenaar kan verwachten tijdens Blues bij de Buren. Uiteraard is er tijdens deze bijeenkomst ook volop ruimte om al je vragen te stellen.

HOE KAN IK HET BESTE MIJN WOONKAMER PROMOTEN? Twitter, Facebook, Instagram, flyeren, posters ophangen…ga zo maar door! Meer weten: neem vooral contact op met: info@bluesinwijk.nl

MAG IK ZELF EEN VOORKEUR DOORGEVEN VAN MUZIEK DIE IK IN MIJN WOONKAMER GEPROGRAMMEERD WIL HEBBEN? Ja natuurlijk!


INFORMATIE VOOR HUISKAMERS

Perspresentatie 23 april 2016 theater Calypso

Wanneer vindt Bues bij de Buren plaats? Blues bij de Buren vindt plaats op zondag 23 oktober 2016. Tussen 13:00 en 17:00 programmeren we een drietal optredens van een artiest in elke woonkamer. Elk optreden duurt maximaal 30 minuten.

Kan iedereen zich aanmelden voor Blues bij de Buren? In principe kan iedereen zich aanmelden. Voor alle overige wijken geldt dat deelname alleen kan als er voldoende huiskamers in dezelfde wijk meedoen.

Wanneer is mijn huiskamer geschikt? Bijna alle huiskamers zijn geschikt, groot en klein. Zo lang er maar een geschikte muzikant voor je is.  Ook gemeenschapsruimtes van bijv. verpleeghuizen, bedrijfskantines kunnen zich opgeven. Zelfs een winkelruimte, garage of schuur  mits het een duidelijke wijkfunctie heeft, kan meedoen; wel met de voorwaarde dat de kassa tijdens Blues bij de Buren dicht is.

Tot wanneer kan ik mij aanmelden? Aanmelden kan tot vrijdag 5 augustus  12:00 uur .

Ik wil zelf in mijn eigen woonkamer spelen, kan dat? Ja dat kan, belangrijkste is dat naast jou er minimaal 2 mensen zijn die de rol van gastheer en/of gastvrouw op zich nemen.

Hoe lang duren de optredens? Een artiest treedt drie keer op in jouw huiskamer. Ieder optreden duurt maximaal 30 minuten. (13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur)

Mag iedereen mijn huiskamer in? Als je meedoet met Blues bij de Buren doe je de deuren open om met andere inwoners uit de stad gezamenlijk en zonder financiële drempels, te genieten van de Blues muzikanten. Als je huiskamer tijdens een optreden vol is kun je dit buiten aangeven middels een draaibordje, wat jij of de gastheer/gastvrouw op je raam kunt hangen.

Ik heb mij aangemeld, wat gebeurt er dan? Je ontvangt dan een berichtje van BluesinWijk voor een huisbezoek. Deze beoordeelt of je huiskamer geschikt genoeg is. Begin augustus gaan wij de geselecteerde muzikanten koppelen aan de geselecteerde huiskamers. Je ontvangt dan bericht of deelname definitief is. Begin oktober volgt er dan nog een informatiebijeenkomst.

Heb ik veel ervaring nodig om te kunnen spelen? Nee ervaring is geen pre. Het is natuurlijk wel zo prettig voor de bezoekers dat het van enig niveau is. Blues bij de Buren heeft als filosofie dat wanneer mensen het goed bedoelen, het al vaak goed voelt.

Wat regelt BluesinWijk que apparatuur? In principe regelt de organisatie niks qua apparatuur voor je optreden tijdens Blues bij de Buren. Het is uiteraard wel mogelijk, in overleg met de woonkamereigenaar, om je eigen apparatuur mee te nemen.

Ik heb zelf een muzikant geregeld. Mag dat? Natuurlijk mag dat! Meld dan ook wel de muzikant aan via de mail info@bluesinwijk.nl

Hoeveel optredens zijn er? We verwachten dat er driemaal hetzelfde optreden wordt gespeeld. Elk optreden mag maximaal 30 minuten duren!


Informatie voor muzikanten.

Hans Theessink bij perspresentatie 23 april 2016 theater Calypso

Wijks Nieuws 4 mei 2016

Wanneer kom ik in aanmerking om deel te nemen aan Blues bij de Buren? Blues bij de Buren staat open voor alle muzikanten met een duidelijke link met blues muziek, alle blues muziekstijlen zijn welkom. Wel dien je over enig niveau te beschikken. Het moet namelijk voor iedereen leuk zijn om naar je te luisteren.

Hoe laat en hoe vaak speel ik? Je speelt drie optredens van maximaal 30 minuten en tussen elk optreden zit een uur. Bijvoorbeeld: 13.30 / 14.30 / 15.30

Mag ik ook in mijn eigen huiskamer spelen?  Ja dat kan, belangrijkste is dat naast jou er minimaal 2 mensen zijn die de rol van gastheer en/of gastvrouw op zich nemen.

Ik heb zelf een huiskamer geregeld, mag dat?  Ja hoor, als jij iemand kent die het leuk vindt dat jij bij haar/hem/hun speelt dan is dat meer dan prima. Die huiskamer moet zich dan nog wel eerst aanmelden. Geef dit duidelijk aan in de mail.

Moet ik akoestisch spelen om aan Blues bij de Buren deel te nemen?  Niet perse hoewel het makkelijker is een huiskamer te vinden voor een akoestisch optreden dan voor een versterkt Bluesconcert. Geef in de mail aan wat je kan, wie weet vinden wij een huiskamer waar je als band op volle sterkte kan spelen.

Hoe zit het met de techniek?  De techniek verzorg je helemaal zelf.

Krijg ik betaald voor het optreden?  Nee, hoe zeer wij ook vinden dat muzikanten alle waarderingen horen te krijgen kan je je voorstellen dat met gages aan bv 40 groepen Blues bij de Buren onbetaalbaar wordt. Wel kan je de reiskosten die je maakt declareren.  Per huiskamer gaan we met de pet rond t.b.v. de blues artiest. We nemen je natuurlijk wel mee in al onze publiciteitsuitingen en zullen in de aanloop van het festival ook een aantal artiesten uitlichten.

Wat gebeurt er nadat ik mij heb aangemeld?  Je ontvangt binnen twee weken bericht of je bent geselecteerd. Begin september maken wij de koppeling (match) met de huiskamers. Pas dan weten wij ook of je deelname definitief is.

Is een website of facebook pagina een voorwaarde?  Nee, maar wij willen natuurlijk wel een goed beeld krijgen van wie jullie zijn en wat voor een muziek jullie maken. Zo kunnen wij ook een goede match maken met een huiskamer. Zonder een linkje naar jullie muziek kunnen wij je niet beoordelen.

Mag ik ook een CD sturen?  Ja dat mag.

Moet ik echt uit Wijk bij Duurstede komen om te kunnen spelen? Met Blues bij de Buren willen we de lokale en regionale Blues een boost geven. Het geniet dus wel onze voorkeur dat artiesten uit de regio Utrecht komen. Toch niet uit wijk bij Duurstede? Geen nood, meld je gewoon aan. Nee heb je, ja kun je krijgen!

Mag ik versterkt muziek ten gehore brengen? Ruim 90% van de optredens tijdens Blues bij de Buren is semi-akoestisch. Het geniet dus onze voorkeur dat de artiest zijn optreden hierop aanpast. Vaak past het semi-akoestische karakter ook heel goed bij de intieme setting van de woonkamer.

Hoeveel optredens moet ik spelen? We verwachten dat je driemaal hetzelfde optreden speelt. Elk optreden mag maximaal 30 minuten duren!

Hoe kan ik het beste mijn optreden promoten? Twitter, Facebook, Instagram, flyeren, posters ophangen…ga zo maar door! Meer weten: neem vooral contact op met: in@bluesinwijk.nl 


INFORMATIE VOOR PUBLIEK

Wat is Blues bij de Buren?  Blues bij de Buren is een Huiskamer Bluesfestival. In verschillende huiskamers verspreid over de kernen kan je genieten van optredens van muzikale blues artiesten en de gastvrijheid van stadsgenoten. De muzikanten geven in elke huiskamer drie optredens van maximaal 30 minuten. Bij de ene huiskamer krijg je een kopje koffie met een plakje cake en bij de ander tref je misschien wel een drankje en hapje aan. Maar wat je zeker weet is dat elke huiskamer die je bezoekt een blijvende herinnering wordt, een herinnering aan een bijzonder optreden bij gastvrije stadsgenoten.

Waar en wanneer vindt het plaats?  Op zondagmiddag 23 oktober 2016. We starten de dag om 13:00 uur en kunnen bezoekers  tot 17.30 uur de huiskamer optredens bezoeken verspreid over nagenoeg alle wijken van Wijk bij Duurstede.

Zijn de optredens gratis te bezoeken?  Ja, omdat de Wijkse gastvrijheid onbetaalbaar is. Dat betekent overigens niet dat Blues bij de Buren niets kost. Daarom kunnen wij alle steun goed gebruiken. Via onze website kan je binnenkort direct doneren of je als sponsor opgeven en tijdens de optredens kun je een vrijwillige bijdrage in een hoed doen voor de muzikanten.

Welke artiesten spelen op Blues bij de Buren?  In september maken we het programma bekend op onze website. Tijdens Blues bij de Buren kun je luisteren naar allerlei Blues muziek stijlen. Allemaal gemaakt door Blues artiesten. Je kunt je via onze site www.bluesinwijk.nl  ook aanmelden voor onze nieuwsbrief. Zodra het programma bekend is krijg je van ons een e-mail.

Wat gebeurt er met mijn/die vrijwillige bijdrage? De donaties die binnen komen gebruiken wij om de editie van 2016 mogelijk te maken. De opbrengsten ‘uit de hoed’ zijn voor de muzikanten.

In hoeveel huiskamers kan ik terecht?  Dit jaar kan je in ??huiskamers verspreid over de hele gemeente  genieten van Blues muziek. Waarbij het principe geldt: vol = wachten op de volgende ronde.

Heb je nog vragen over Muziek bij de Buren? Wellicht staat het antwoord hieronder al beschreven. Mocht dat niet zo zijn, schroom dan niet om ons via Twitter, Facebook of via de mail info@bluesinwijk.nl  te benaderen.