HOWLIN’BLUES in CALYPSO

datum :

21 maart 2015

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

19:00 uur

locatie :

theater Rijnstraat

entree :

€ 12,50

Muziek, film en twee bands met HOWLIN’BLUES als thema.

HOWLIN’BLUES.

Samen met het Calypso Theater verwelkomen we de lente van 2015 met een heel bijzondere bluesavond. De hele avond bluesmuziek die is geinspireerd op het thema HOWLIN’. We starten met een film over het leven van een beroemde HOWLIN’bLUES muzikant gevolgd door een optreden van de jonge en energieke Limburgse bluesband HOWLIN’STONE en we gaan vrolijk de nacht in met een optreden van de Belgische superband HOWLIN’BILL. In de pauzes draait Jos Du Floo van  Radio90FM uitsluitend HOWLIN’muziek. Entree 12,50. E-tickets koop je hier of bij van Ginkel Muziek  (Achterstraat 1, tel. 0343-574522) of aan de kassa (mits niet uitverkocht).

Let op, de avond speelt zich af op TWEE lokaties in Wijk bij Duurstede. 

het theater Calypso op de Markt 4

en het Muziektheater in de Rijnstraat 6.

(hemelsbreed 100 m van elkaar vewijderd).

De film start om 19.30 uur in theater Calypso (groot scherm)

 zaal open vanaf 19.00 uur en duurt tot 20.45 uur. 

De bands spelen van 21.00 tot ca. 00.30 uur in het Muziektheater.

Zaal open vanaf 20.30 uur.

(Howlin’Stone van 21.00-22.30 en Howlin’Bill van 23.00 tot 00.30 uur)

HOWLIN'BILL (B)

HOWLIN’BILL

Ondertussen geen onbekende meer aan het bluesfirmament. In 2011 stonden ze in het Wijkhuis en in 2012 op de boot bij de Bluescruise. Exact 15 jaar geleden begonnen ze aan een project dat doorspekt is met blues, rock’n’roll en aanverwanten. Ze brengen vooral eigen werk met teksten die uit het leven gegrepen zijn. In 2011 wonnen ze de eerste European Blues Challenge in Berlijn en sindsdien staan ze in heel Europa op het podium. Ze brachten ondertussen vijf albums uit en op 1 november 2014 verscheen hun nieuweling. Howlin’ Bill heeft als missie het entertainen van het publiek met een diepe warme stem en mondharmonica. Little Jimmy is absoluut zijn rechterhand en haalt de meest onwaarschijnlijke verhalen uit zijn gitaar. Alles wordt dan nog eens ondersteund door de perfecte ritmesectie bestaande uit Daddy T op drums en de onverstoorbare Walkin’ Winne op bas. Howlin’ Bill staat garant voor een avondje  entertainment met als must dat elk nummer een hoog hipshaking gehalte moet hebben.

HOWLIN’STONE 

Vier jonge gasten uit het Noord-Limburgse Reuver met een grote passie voor de blues,  bestaande uit Tom Janssen, Daan Geerlings, Juliën Rapmund en Thimo Gijezen. Oprichters zijn Daan en Tom, die in 2011 de stap waagden van een akoestiche duo naar een band.  Zij brengen hun blues ten gehore onder de ‘spirit’ van Robert Johnson en andere blueslegendes uit die tijd. Howlin’Stone speelt met een ongekende passie, emotie en energie!. Een van hun grootste voorbeelden is de jong overleden Sean Costello. Ze slaagden er in 2014 in vanuit Limburg rechtstreeks in de finale van de Dutch Blues Challenge te komen.  Zuid-Nederland hebben ze inmiddels veroverd, de tijd voor optredens bover de groite rivierten gaat nu beginnen. Wijk wordt hun eerste bruggenhoofd.