ALBUM RELEASE PARTY -LIVE IN CONCERT- MARIELLA TIROTTO & THE BLUES FEDERATION

datum :

20 februari 2015

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 7,50

Mariëlla Tirotto & the Blues Federation onstond op 29 februari 2008 in de Dordtse Jazzsociëteit DJS. Later dat jaar verscheen hun debuut-CD Somewhere Down The Road, in 2011 gevolgd door Dare To Stand Out. Sindsdien is het geluid van de band na enkele bezettingswisselingen wel flink veranderd. Hoe de band anno 2014 klinkt kun je op 20 februari 2015 live meebeleven bij de release van een nieuwe (live) CD in Calypso-theater in Wijk bij Duurstede bij Bluesinwijk. Het is een band die met hun warme mix van veel stijlen een bijzondere positie inneemt binnen het blueswereldje. De opnames deden ze zondag 16 november in de DMI Studio in Weesp voor een live publiek. We kunnen de setlist niet helemaal openbaren, maar begint met Mose Allison’s “If You’re Goin’ To The City” en als bonusnummer komt het door Heins op de vleugel gespeelde “Window Of My Eyes” op de cd te staan. Het repertoire bestaat uit een aantal nieuwe versies van nummers van de eerste cd, enkele nummers die al wel live gespeeld werden, maar nog niet eerder zijn opgenomen, een paar gloednieuwe nummers en het op de Blues Challenge op de Blues Challenge al a capella gebrachte “Are You Ready”. Naast Mariëlla Tirotto (zang) en Heins Greten (toetsen) bestaat de band verder uit de groovende bassist Arno Hagemans en de magistrale, vrijwel onzichtbaar achter zijn drumstel verstopt zijnde John Kakiay. Gastgitarist Micha Sprenger geeft met zijn puntige gitaarsolo’s het funky en jazzy bandgeluid een down to earth bluesy tintje, terwijl percussionist Onny Tuhumena en een lekker latin sausje overheen gooit. Nieuwste aanwinst van de band is gitarist Loek van der Knaap van de Livin’ Blues Xperience. Hij gaat beide bands combineren.

De release-party is vrijdagavond 20 februari 2015 in het intieme Calypso Theater, Markt 4 in Wijk bij Duurstede. Zaal open 19.30 uur, live-party om 20.30 uur. Na afloop after-party en meet & greet met de bandleden. Entree 7,50. E-tickets koop je hier  bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522 of aan de deur. De CD is tijdens de party met korting te koop voor 12,50. Een preview van de CD-opname kun je hieralvast zien.

  

De CD-release werd een enorm mooie avond.

Ruim 2,5 uur aan een stuk speelde de band de sterren van de hemel met heerlijke nummers.

Onderstaand een verslagvan Bluesmagazine.

In ons videokanaal enkele opgenomen nummers.

In ons fotoboekeen selectie van de foto’s.

  

Mariella Tirotto & The Blues Federation

–Album Release Party


Calypso Theater

Wijk Bij Duurstede
 20 Februari 2015

Tekst: Jurry Visser 

In het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede presenteren Mariëlla Tirotto & The Blues Federation hun op 16 november 2014 in Weesp opgenomen live CD. Het enthousiaste publiek, dat op 16 november bij de opnamen aanwezig mocht zijn, is voor het overgrote deel ook in Wijk bij Duurstede weer aanwezig en Mariëlla en haar mannen slagen er in om van deze Album Release Party een echt feest te maken.

Net als tijdens de CD opnamen is de band ook deze keer uitgebreid met percussionist Onny Tuhumena en met hem in de gelederen wijkt de band af van het geijkte blues pad. Drummer John Kakiay en bassist Arno Hagemans vormen de stuwende ritme sectie en Mariëlla’s echtgenoot Heins Greten is een toetsenist die de muziek lekker kan laten swingen. Het resultaat is blues met een flinke dosis funk en jazz, met hier en daar wat soul- en latin invloeden. Mariëlla is bij dit alles de bindende kracht. Ze zingt soms rauw, dan weer ingetogen en met haar performance weet ze het publiek de hele avond aan zich te binden.

Tijdens de CD opnamen had de net aangetrokken gitarist Loek van der Knaap andere verplichtingen, maar vanavond is hij wel van de partij. Micha Sprenger, die Loek op 16 november verving, mag als speciale gast vanavond ook een aantal nummers meespelen en dat leidt tot enkele spetterende gitaar battles. Hoogtepunt is in dat verband het nummer Playing The Game, waarin beide heren prachtige tweestemmige gitaarpartijen laten horen.

Een andere speciale gast is Michel de Kok. Michel maakte tot medio 2012 deel uit van de Blues Federation en tot genoegen van alle aanwezigen laat hij ons ook vanavond weer genieten van zijn weergaloze mondharmonica spel. Vooral in Too Blind To See krijgen de mensen kippenvel van zijn spel.

Na ongeveer een half uur spelen wordt officieel het eerste exemplaar van de nieuwe CD ‘Live in Concert’ uitgereikt aan de gastheren van de avond, Arie Verheul en Frans Hoving van Stichting Blues in Wijk. Na het in ontvangst nemen van de CD vertellen zij dat er plannen zijn om in de toekomst vaker CD Release Party’s te gaan organiseren. De rest van de avond spelen Mariëlla Tirotto & The Blues Federation vrijwel alle nummers van de nieuwe Live CD en daarnaast ook nog een aantal nummers van de eerste twee CD’s. Ik ben de tel een beetje kwijt geraakt maar volgens mij zijn er uiteindelijk vier toegiften gespeeld en dat zegt wel iets over het enthousiasme bij het aanwezige publiek. Van het hele gebeuren zijn er opnamen gemaakt voor een live DVD. Binnen afzienbare tijd zien we elkaar waarschijnlijk dus wel weer bij de presentatie van een live DVD van Mariëlla Tirotto & The Blues Federation. Ik kijk daar nu al weer naar uit!