UITMARKT

datum :

2 september 2017

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

Veldpoort

entree :

Gratis toegang.

Zaterdag 2 september organiseren Blues in Wijk, café de Veldpoort en theater Calypso weer een bluespodium met hele middag blues op het plein bij café de Veldpoort. Vanaf 14.00 uur elk uur een band. Als eerste Basic Station, daarna Blue Rebel, gevolgd door B – Ware  en als afsluiter St. Louis Slim. BluesinWijk heeft ook het najaarsprogramma gereed met ruim 20 bands op de boot, in Calypso en in de café’s. Waar, wie en wanneer zie je in de nieuwe flyer die dan klaar ligt.

Meerdere muziekpodia was een paar jaar terug  een nieuw idee van organisator Tom van Ginkel. Zo kwam er naast een bluespodium ook een poppodium en een DJ/dance-event. Wilfred Allers van de Veldpoort was blij verrast toen Tom hem voorstelde het bluespodium bij zijn café te plaatsen. Al drie jaar op rij werd het een groot succes met het podium op het pleintje hoek Singel-Zandweg. Een mooie plek bij de “hoofdingang” van de Uitmarkt. Wilfred zorgt voor een podium, hapjes en drankjes,  van Ginkel Muziek/Calypso-theater voor het geluid, BluesinWijk voor de programmering en de bluesbands terwijl Radio 90-FM ‘Blues for you’ – DJ Jos du Floo lekkere blues draait tijdens de bandwisselingen. Een mooie samenwerking, waar iedereen blij van wordt.

WEER EEN HELE MIDDAG BLUES BIJ ‘KLEURRIJK UIT IN WIJK’.

14.00 uur BASIC STATION

 www.basicstation.nl

De in 1993 opgerichte rock & bluesband Basic Station is inmiddels in Driebergen en wijde omgeving geen onbekende meer. De band zag het levenslicht in Studio Siskin te Driebergen. Naast enkele covers van o.a. Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix speelt Basic Station vooral eigen repertoire, geënt op de rhythm & blues uit de jaren zestig , zeventig en tachtig. In die jaren liggen de muzikale roots van het merendeel van de band en dat is goed te horen. Alle leden van Basic Station kunnen teruggrijpen op jarenlange podiumervaring in uiteenlopende bands. Basic Station speelt niet alleen regelmatig op festivals, maar ook in de kroeg op de hoek. Eind 2002 nam Basic Station zijn eerste cd op, ‘Your Name is my guitar’ genaamd, gevolgd door de cd ‘Trackin’ on a Trail’ in 2005. De muzikale ervaring, de gedrevenheid en niet te vergeten het plezier waarmee de band muziek maakt, komen op deze cd’s volledig tot z’n recht. De wisselwerking met het publiek in een ontspannen sfeer is voor hen een must om de rock & blues goed tot zijn recht te laten komen. Basic Station is swingende, snaarstrakke rock & blues, stevig en gevoelig, uitbundig en ingetogen: kortom, muziek vanuit het hart. De groep bestaat uit Willem Schriekenberg (gitaar en zang), Henk Haar (basgitaar), Dick Verbeek (drums), Ben Petersen (toetsen) Ruud Wegman (harmonica) of Bart de Vos (alternate harmonicaspeler).

15.00 uur BLUE REBEL

Blues That Rocks

Blue Rebel is een powertrio bestaande uit de veteranen, ex-Kingbee Tony Frans (bas en zang), Elbert Kok (gitaar en zang) ex- Coloured Dream en Sweet Bourbon en Gerrie van Heck (drums en zang) ex- Vanalles en huidige Pinktone.De band heeft zich laten inspireren door de Engelstalige bluesbands uit de jaren 60, en speelt covers van o.a. The Cream, Jimi Hendrix, The Free e.a. Maar ook de huidige gitaristen, o.a. Joe Bonamassa, worden niet vergeten. Daarnaast speelt de band ook eigenwerk gecomponeerd door Elbert Kok

.

16.00 uur B-WARE

www.bluesband-b-ware.nl

Funky Blues Music

B-Ware bestaat uit Peter van Houten (drums), Alfred Mulder (bas), Siebe Balt (gitaar), Jan van der Kooi (toetsen), Else Kingma (zang) en Leopold Wijdeveld (mondharp en sax). Een band met een grote voorliefde voor de blues en een setlist vol swingende nummers, met hier en daar jazzy en funky titmes. 

l

17.00 uur ST. LOUIS SLIM 

www.stlouisslim.nl

Live (Chicago) Bluesband

St. Louis Slim is opgericht in 2009 en bestaat uit vier doorgewinterde bluesmuzikanten met een zangeres. De band speelt een mix van eigen werk en versies van meer en minder bekende songs van de blues-giganten. Slim behoort tot één van de meest optredende bluesbands in Nederland met ca. 50 optredens per jaar (w.o. ook de bekende festivals) door heel Nederland en België en soms ook Duitsland. Maart 2016 is de cd ‘Desolated Track’ uitgekomen die uiterst positieve recensies kreeg uit zowel de blueswereld als daarbuiten. Juni 2017 heeft de release van de vierde cd ‘Empty Places’ plaatsgevonden met daarop het merendeel eigen werk.