WOODSTOCK op het Kasteel

datum :

19 juli 2015

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

15:00 uur

locatie :

kasteel Duurstede

entree :

€ 10

uitverkocht

Een middag onvervalste WOODSTOCK op kasteel Duurstede.

Verslagen van AD/UN, DitisWijk.nl en Blueszine.nl staan hieronder.

Meer foto’s en films.

 Foto Ditiswijk.nl Ed Magielse

Hippietijd herleeft bij ‘Woodstock at the Castle’

By Marien Stoel 20 juli 2015

Gisterenmiddag stond kasteel Duurstede in het teken van de pop- en rockmuziek uit de roerige jaren 60. De Woodstock Tributeband liet de tijden herleven van Jimi Hendrix, Janis Joplin, Led Zepplin en andere grote namen uit dit muziektijdperk. Grote hits, zoals Bobby McGee, Pinball Wizard, Put a spell on you, Proud Mary, het kwam allemaal voorbij. Woodstock werd op een spectaculaire wijze overgedaan. Op een uitverkocht kasteelplein (350 toeschouwers) speelde de Woodstock Tributeband de sterren van de hemel in 2 sets die samen ongeveer 2½ uur duurden. Vooral de zang van Sabine van Gessel viel op vanwege de gelijkenis met de stem van Janis Joplin in zowel het ingetogen als het rauwe werk. Naarmate het concert vorderde, ging het publiek steeds meer uit haar dak en op het einde bleven zij massaal om toegiften roepen. De band maakte zo een grote indruk dat zelf in het kasteelpark, om de gracht, tientallen mensen stonden mee te genieten en te klappen. Velen hiervan bleven ook tot het einde van het concert.Woodstock at the Castle was een samenwerking van Stichting Kasteel Cultureel en Blues in Wijk. Beide organisaties hebben al laten doorschemeren dat dit naar meer smaakt. Een prachtige locatie, een geweldige band en een dol-enthousiast publiek maken dit tot een fantastisch evenement. Meer foto’s.

Woodstock met veel Blues in Wijk

BY TOM MOERENHOUT · 20 JULI 2015

Totaal uitverkocht.  Op de niet al te grote binnenplaats van Kasteel Duurstede mochten vanwege de veiligheidsvoorschriften maar 350 personen genieten van de klanken van de Woodstock Tribute band die het uitzinnige publiek meenam op een muzikale reis naar het verleden georganiseerd door de immer actieve muziekvereniging BluesinWijk. Hoewel op alle mogelijke manieren ruim tevoren bekend was gemaakt dat het totaal uitverkocht was bleven velen via social media naar toegangskaarten zoeken maar ook velen kwamen geheel uitgedost in jaren 60 outfit al dan niet op de bonnenfooi naar het kasteel maar konden er niet in.  Velen hadden ook met hun kleden en picknickmandjes aan de overkant langs de oever van de kasteelvijver een plekje gevonden en ook daar werd menig dansje gemaakt. Nostalgie viert hoogtij;  veel 55 plussers en een enkele jongere kregen weer de bevestiging van hun muzikale roots in de songs van al de helden uit je jaren 60 en het Woodstock-festival perfect gecoverd en uitgevoerd door de Woodstock Tribute band.  Of het nu Blues was of een van de vele Popsongs, men genoot er met volle teugen van. Meer foto’s.

foto Blueszine.nl Tom Moerenhout

GEEN TICKETS MEER TE KOOP

Samen met Stichting Kasteel Cultureel organiseren we zondag 19 juli een middagje heerlijke WOODSTOCK.

Alle hits uit 1969 komen langs en worden live gespeeld door de

WOODSTOCKTRIBUTE BAND

10700367 630298587090860 7815758433858826418 o

Terug in de tijd met de hits van

Santana, Led Zeppelin, Janis Joplin,

Jimi Hendrix, the Who, Jefferson Airplane,

Canned Heat, Deep Purple eva.

ER ZIJN GEEN TICKETS MEER TE KOOP. 

Zondag 19 juli 15.00-18.00 uur

Kasteeleiland geopend vanaf 14.00 uur

Parkeren in het kasteelpark is niet toegestaan.

Bij de Stadshaven aan de Havenweg is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Loopafstand naar het kasteel is 500 meter.

Kasteel Duurstede

Langs de Wal 6-7

Wijk bij Duurstede

WAT SCHRIJVEN DE KRANTEN?

Wijkse Courant

Wijks Nieuws

 

AD/UN

 Woodstock herleeft in kasteel Duurstede.

Peace, Love and Music

kleurrijke kleding, vrede-kettingen en bloemen in je haar……

Woodstock was een muziekfestival dat van 15 tot en met18 augustus 1969 gehouden werd in de Amerikaanse plaats Bethel, op een weiland van een melkveehouder (240 ha). Het festival had als motto “3 Days of Peace & Music” (Nederlandse vertaling: ‘drie dagen van vrede en muziek’). Het geldt als een van de belangrijkste en bekendste evenementen in de geschiedenis van de Amerikaanse hippiecultuur en popmuziek. Hoewel aanvankelijk 200.000 mensen werden verwacht, lag het uiteindelijke bezoekersaantal ruim boven de 400.000, van wie de meesten geen entreegeld hadden betaald. Hierdoor was het festival eerst niet winstgevend voor de organisatoren, maar dankzij de platenverkoop en inkomsten van de film werd het dat uiteindelijk toch nog. Ondanks het gebruik van alcohol en het gebruik van drugs was er weinig misdaad en geweld op het festival. Er waren echter te weinig voorzieningen getroffen voor het onverwacht grote aantal bezoekers, waardoor de autoriteiten uiteindelijk besloten de noodtoestand over het festivalterrein uit te roepen. Het Woodstock festival was een hoogtepunt van de  tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk.