DAVID GOGO

datum :

15 oktober 2011

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

David gogo (CND) op 15 okt. in calypso

CANADESE BLUES IN WIJK.

 

Het bluesconcert van David GOGO (Canada) op zaterdagavond 15 oktober was erg succesvol. Een stevig gevuld Calypso genoot volop van de speciaal voor dit concert uit Canada overgevolgen bluesman. Met bassist Jasper Mortier en drummer Fokke de Jong maakte hij er boeiende en zeer aangename bluesavond van. Op ons eigen youtubekanaal staan inmiddels 2 filmpjes en Bluesmagazine publiceerde een mooi verslag met prachtige foto’s.

 CANADESE BLUES IN THEATER CALYPSO

TOEGANG 15 EURO

David Gogo poster Gogo David Gogo

Zaterdagavond 15 oktober haalt BLUESinWIJK weer een absolute bluestopper naar Wijk. In theater Calypso speelt dan niemand minder dan de in Canada enorm populaire en uitermate bekwame gitarist/zanger/bluesman David GOGO. Hij begon op zijn vijfde de gitaar te verkennen, werd op zijn zestiende beroeps, won de afgelopen jaren diverse prijzen in Canada (2x “gitarist van het jaar” bij de Maple Blues Awards, 3 Juno nominaties, “muzikant van het jaar” bij de Western Canadian Music Awards en ontving de “Great Canadian Blues Award” voor zijn geweldige bijdrage aan de Canadese bluesmuziek), maakte maar liefst 10 CD’s en speelde zelfs op het prestigieuze Montreux Jazz Festival. Voorwaar geen kleine jongen. Hij mag tot de toppers in het bluesrock-idioom gerekend worden. Een optreden van David GOGO zorgt steevast voor een geweldige avond met heerlijke bluesrock en slide. Party time dus! David is momenteel in Canada op tournee met de band van niemand minder dan de Amerikaanse bluesgigant Johnny Winter. Johnny heeft enorm veel respect voor David en zei over hem: “David is a great blues player. I like his style!”! Voor het optreden in Wijk onderbreekt David de Canadese tour met Winter en vliegt hij “even” over naar Wijk! Dit overkomt ook ons niet elke dag en alleen daarom al zou je erbij moeten willen zijn. Zijn laatste CD is Soul Bender. De CD klinkt erg spontaan en geïnspireerd, hetgeen met name toegeschreven kan worden aan het feit dat de opnamen bij David thuis hebben plaatsgevonden. ‘Letterlijk tussen zijn immense platencollectie’, aldus de bijgeleverde informatie. Kijk, zo moet het dus kennelijk. Gogo is niet alleen een fantastische zanger, gitarist en performer, maar ook een van de meest aimabele mensen in de blues. Altijd vriendelijk, goedgeluimd en met oprechte interesse voor andere mensen en zijn fans. De deuren van theater Calypso zijn op 15 oktober vanaf 20.00 uur open en DJ-Marcel draait dan al lekkere blues. David speelt vanaf 21.00 uur. In Canada trekt hij steevast volle zalen en natuurlijk hopen we dat hij dat in Wijk ook zal doen. Hij speelt in Wijk met een uitstekende Nederlandse band.

Meer informatie over David GOGO te zien op zijn website, klik hier …

Kaarten ook te bestellen bij

theater Calypso kaartverkoop@calypsotheater.nl“>kaartverkoop@calypsotheater.nl

muziekwinkel van Ginkel , Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522

bluesmagazine

Blues in Wijk presenteert … David Gogo
Calypso Theater, Wijk bij Duurstede
15 oktober 2011

Tekst: Hananja Verduyn / Foto’s: Marco van Rooijen

David Gogo…komt…en gaat

BluesMagazine was afgelopen zaterdag te gast bij Blues in Wijk, waar David Gogo éénmalig zou optreden. David is bezig met een tour in Canada met Johnny Winter, en is één van de hardst werkende blues-rock gitaristen van Canada, en dat blijkt wel uit het feit dat hij voor dit ene optreden speciaal heen en weer gevlogen is naar ons kleine landje. Mede dankzij de jarige Maarten. Toen David was geland op Schiphol bleek zijn gitaar niet aanwezig te zijn, dus moest er naarstig op zoek gegaan worden door diverse mensen naar zijn Fender. Gelukkig, drie uur voor het concert van start zou gaan was de gitaar met een prachtige pin up erop, weer in handen van de bekwame gitarist / zanger. De zaal was gevuld met zo’n 175 mensen. En de sfeer was gezellig en verwachtingsvol. David werd begeleid door een Nederlandse bassist, Jasper Mortier. Niet de eerste de beste mag ik wel zeggen, gezien zijn nominatie voor de Blues Award. Achter het drumstel had Fokke de Jong plaatsgenomen. David trok van leer door te starten met een nummer van Muddy Waters, Louisiana Blues door vervolgens een nummer van zijn eigen album uit 2002 Skeleton Key, “Things are about To Change” te spelen. Het optreden werd afgewisseld met nummers van Jeff Healey, Bob Dylan, BB King, Robert Johnson en Elmore James. Eén van de slide songs werd gedaan met behulp van een eerst, door David op het podium leeggedronken bierglas. Ouderwetse slide blues dus. Het samenspel van de bassist en de drummer mag zeker niet over het hoofd worden gezien. Zoveel plezier, en zoveel enthousiasme! Het gehele optreden van David Gogo zorgde voor een geweldige avond met heerlijke bluesrock en slide. Het was een eer om daarbij aanwezig te zijn.

gogo 151011

gogo 151011

gogo 151011

 gogo 151011