BLUES AT THE CASTLE met Undercover en Big Bo

datum :

13 augustus 2017

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

kasteel Duurstede

entree :

€ 10

uitverkocht

UITVERKOCHT

STONES & BLUES

Blues in Wijk en Kasteel Cultureel slaan zondagmiddag 13 augustus de handen weer ineen en verzorgen samen een heerlijke muziekfeest. Na de eerdere successen van ‘ ‘Woodstock’ en ‘Clapton Blues’ is het thema dit jaar ‘Stones & Blues’.

Op de prachtige locatie van Kasteel Duurstede spelen dit jaar de Rolling Stones tributeband UNDERCOVER en de éénmans blues ’band’ BIG BO. Onvervalste Stonesnummers afgewisseld met real deal oude blues, een ongetwijfeld prachtige beleving voor zowel rock- als bluesliefhebbers. .

Willem van de Kraats, één van de bestuursleden van Blues in Wijk vertelt er enthousiast over.  ‘Al vanaf dat de Stones als bluesbandje in de jaren ’60 begon ben ik groot liefhebber van ze. Ik bezocht meerdere keren hun concerten, ook toen ze de blues al ruim ver zich hadden gelaten en uitgroeiden tot de beroemdste rockband van de wereld. Vorig jaar maakten ze een prachtige CD met nummers van hun oude blueshelden en enige tijd terug werd bekend dat ze opnieuw gingen toeren met in september ook concerten in Nederland. Toen we dan ook zochten naar het thema voor ‘Blues at the Castle 2017’ was de keus voor  ‘Stones & Blues’ snel gemaakt. Met ‘Undercover’ halen we dan wel niet de echte Stones naar Wijk, maar wel het beste wat er op tribute-gebied in de Benelux te krijgen is. Bovendien hebben we ze gevraagd wat bluesnummers van de laatste Stones-CD in te studeren om het bluesgehalte op het Kasteel wat te verhogen.  Als tegenhanger op de Stones-rock hebben we ook een bluesact in de muziektent: Big Bo Brocken met zijn one-man-band. Hij won vorig jaar de Dutch Blues Challenge, was al enkele keren onze gast in theater Calypso en is inmiddels uitgegroeid tot een echt bluesfenomeen. Bo en Undercover spelen beurtelings. We gaan ervan uit dat we op deze manier zowel de rock- als de bluesfans een fantastische mooie muziekmiddag kunnen bezorgen. We zijn inmiddels uitverkocht.’

TRIBUTE TO THE ROLLING STONES

Foto: Danny van der Weck DW Images.nl

Undercover is een echte live band. Rauw en puur zoals de Stones zijn.  Zonder een kopie te willen zijn van de RollingStones heeft Undercover een zanger met een net zo energieke performance als Mick Jagger en worden de legendarische riffs van Keith Richards in authentieke stemming gespeeld. Undercover klinkt als de Stones in hun beste jaren en speelt de nummers hartstochtelijk en herkenbaar. De ultieme Stonessfeer ontstaat door het publiek te betrekken bij de show. Naast de grote hits zoals Satisfaction, Hey Angie, Paint It Black, Sympathy For The Devil en nog vele anderen speelt Undercover ook minder bekende nummers. Een ding is zeker: Undercover heeft de muziek van de Rolling Stones goed onderzocht en begrepen en brengt deze met net zoveel passie en lol als de Stones (nog steeds) zelf doen. Undercover heeft dat de afgelopen jaren bewezen door uitgenodigd te worden op alle grote landelijke Stonesfanclubdagen in Nederland en België en mag zich thans verheugen op de warme belangstelling en support van een groot aantal Nederlandse en Belgische Stonesfans.

Foto Ed Magielse

Big Bo in januari 2016 in theater Calypso Wijk bij Duurstede. 

Bo Brocken (artiestennaam: Big Bo) speelt zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, cigarbox gitaar, hi-hatt en bassdrum. In deze one-man-band setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert. Emotionele akoestische Blues, vlotte Ragtime en doorleefde Deltablues, songs vol bezieling gebracht, worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en rudimentair fingerpicking-werk.

Big Bo wint in 2015 de eerste prijs in de categorie solisten/duo’s, tijdens de prestigieuze Dutch Blues Challenge, de belangrijkste prijs voor Nederlandse Blues artiesten. In januari 2016 vertegenwoordigde  hij Nederland  in Memphis (USA) op de International Blues Challenge.

Big Bo heeft zich verschillende stijlen binnen de Blues eigen gemaakt, van de noordelijke Chicago Blues tot diep in de Delta, van de Slave Hollers tot Gospel en Spiritual en van opwekkende Georgia Ragtime en Piedmont style tot swingende New Orleans Hokum. Nummers van onder meer Charley Patton, Muddy Waters, Robert Johnson, Skip James, Bukka White, maar ook Sister Rosetta Tharpe, Brownie McGhee, Blind Willie McTell en vele anderen worden op bezielde wijze vertolkt, waarbij de intentie en emotie van de Blues steeds bewaard blijft. Bo heeft slechts één doel in zijn leven: deze muziek moet gehoord worden. Hij maakte er zijn levenswerk van en beheerst het dan ook als geen ander. Het is fascinerend om te zien hoe deze man één wordt met zijn muziek. In het eigen werk, maar ook in de vertolkingen van traditionals klinkt altijd de eigen hand door en dat maakt Big Bo tot een unieke artiest. Daarnaast is Bo ook een uitstekend verteller en tijdens zijn optredens voorziet hij de muziek van de mooiste verhalen, anekdotes en gebeurtenissen uit de tijd van weleer. Het leven heeft zich aan Bo niet altijd van zijn mooiste kant laten zien. Deze levenservaring weet hij gepassioneerd te vertalen in de uitvoering van zijn muziek. 

 

BLUES AT THE CASTLE 2014, 2015 en 2016