Bluespodium Wijkse Cultuurmarkt

datum :

1 september 2018

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

Veldpoort

entree :

€ 0

Ook in 2018 weer een bluespodium, dit keer op het terras van café de Veldpoort.  De toegang is gratis. Tussen 14.00 en 18.00 uur DRIE jonge bluesbands: MERYN BEVELANDER BANDUNCLE JIMMY en de DAVE WARMERDAM BAND

 

WEER EEN HELE MIDDAG BLUES BIJ ‘KLEURRIJK UIT IN WIJK’.  

DIT JAAR RUIM BAAN VOOR DE JONGE GARDE.

Zaterdagmiddag  1 september organiseren Blues in Wijk, café de Veldpoort en theater Calypso weer een bluespodium met de hele middag blues op het terras van café de Veldpoort. Al vier jaar op rij is het bluespodium een groot succes.  Een mooie plek bij de “hoofdingang” van de Cultuurmarkt. Café De Veldpoort zorgt voor een podium, hapjes en drankjes,  van Ginkel Muziek/Calypso-theater voor het geluid, Regio 90-FM ‘Highstreet Jazz & Blues’ – DJ Jos du Floo  draait lekkere blues tijdens de bandwisselingen en BluesinWijk zorgt voor de programmering. Toegang is gratis. Om te laten zien dat blues  ook onder de jeugd leeft staan er dit jaar drie JONGE bluesbands.

MERYN BEVELANDER BAND.

Een driemans alternatieve bluesnrocknbluesnrollformatie uit Nijmegen rond gitarist Meryn Bevelander.  Meryn wordt begeleid door zijn broers Florian op drums en Aron op bas. De Meryn Bevelander Band speelt meest zelfgeschreven tracks maar ook valt werk van o.a. Joe Bonamassa en Gary Clark jr. op. Als support deelden zij o.a. het podium met European Blues Award winnaar Leif de Leeuw en zijn band en de rising star van de blues uit Engeland, Laurence Jones.  Op eigen kracht stonden de broers op vele festivals waaronder Culemborg Blues, Texel Blues, Hongerige Wolf, Polderpop en in België op het prestigieuze Delirium Blues Festival. Maar ook in een groot aantal clubs : o.a. Paradiso en Doornroosje. In 2015 won Meryn, toen 11 jaar oud, de publieksprijs in de finale van de Sena Young Talent Guitar Awards, dé grootste Nederlandse muziekprijs voor getalenteerde muzikanten die elektrische gitaar spelen en speelde Meryn samen met Douwe Bob in de Oosterpoort in Groningen waarvan een tv-registratie te zien was op NPO3. Line-up: Meryn Bevelander ( Vocals, Guitar ) Florian Bevelander ( Drums ) Aron Bevelander ( Bass )

MOONDAZE (vh UNCLE JIMMY.

Een energieke bluesrock band met invloeden van Deep Purple, Led Zeppelin en Triggerfinger. Twee chicks en twee heren zorgen ervoor dat het bloed door je aderen blijft stromen! Ze geven je de energie om de hele avond los te gaan op hun vuige en sexy blues rock. Ze steken de jaren ’70 in een nieuw jasje. De stevige, bluesy zanglijnen van de chick on Bass flankeren de virtuoze gitaar en de scheurende Hammond, alles met een bedje van snoeiharde drums. Uncle Jimmy, is een band die je live moet ervaren! Deze 4 muzikanten zorgen dat je je direct thuis voelt tijdens hun knallende show. Line up: Marja Boender – Vocals & Bass Guitar, Sebastiaan Fledderman – Guitar, Julia Driessen – Hammond organ en Tom Beemster – Drums & Backingvocals

DAVE WARMERDAM BAND.

De Dave Warmerdam Band wordt gevormd door 7 jonge muzikanten die een voorliefde hebben voor blues en jazz en hier ook graag hun eigen draai aan geven. De 17- jarige Dave Warmerdam, die in 2016 samen met blueszanger Robbert Fossen de Dutch Blues Challenge won en in de Verenigde Staten bij de International Blues Challenge in Memphis hoge ogen gooide, stelde zijn eigen band samen om een volgende stap te zetten. Met bassist Lars Hoogland speelde hij al eerder in een (blues)band. Op zijn school, het aan Codarts in Rotterdam gelieerde Havo en VWO voor muziek en dans, vond hij zijn gitarist, Anne-Luke van As. Bij Anne-Luke zijn de invloeden van Stevie Ray Vaughan duidelijk hoorbaar (en zichtbaar). Ook saxofonist Daan Roosenbrand en drummer Rick van de Voort volgen dezelfde opleiding als Dave. Sonny Ray van den Berg tenslotte voegt met zijn weergaloze gitaarsolo’s een extra dimensie toe aan de band. Tot de favoriete muzikanten van Dave zelf behoren o.a. Otis Spann en Pinetop Perkins uit de blueshoek, op het gebied van jazz wordt hij vooral geïnspireerd door muzikanten als Oscar Peterson en Cory Henry. Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion. Eind december 2017 bracht de band een eerste CD uit: “A Tribute To The Masters Of The Blues”. Per april 2018 heeft zangeres Janne Timmer zich aangesloten bij de band. Ook deze veelzijdige dame heeft al de nodige podiumervaring. Haar stem wordt wel vergeleken met Janis Joplin. Janne schrijft ook zelf prachtige nummers, waarvan de eerste inmiddels op de setlist van de Dave Warmerdam Band staat.

.