Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

Gangster of the Blues weer terug in Wijk. Klik hier voor filmpje.

TICKETS €12,50

Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede.

Zaal open 20.00 uur. Show 20.30-23.00 uur. Staanplaatsen.E-tickets via ticketscript (extra servicekosten) of koop/reserveer je bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrienden & sponsors gratis toegang via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De blueswereld mag zich klaarmaken voor één van de meest gewilde comebacks van deze eeuw: Magic Frankie is terug.

MAGIC FRANKIE & THE BLUES DISEASE

Met een indrukwekkend cv weet Magic Frankie ( bijgenaamd de Gangster of the Blues ) als geen ander hoe het leven als bluesmuzikant in elkaar steekt. Al op jonge leeftijd voelde Frank zich aangetrokken tot de donkere klanken van de blues. In de jaren ’80 verraste de twintiger zijn vaderland met Magic Frankie and The Blues Disease. Deze formatie veroorzaakte een ware bluesgolf in Nederland, maar werd ook internationaal opgemerkt. B.B. King himself gaf Frank het grootste compliment ooit toen hij het album ‘It’s Magic’ signeerde met de woorden “You really play my kind of blues.”

De jaren die daarop volgden stonden in het teken van succes. Muzikale juweeltjes als ‘Hearts In Sorrow’ – in samenwerking met de legendarische Kaz Lux - en ‘Lucky’ – met gastoptredens van onder andere Lois Lane en Thijs van Leer- deden de blueswereld op haar grondvesten schudden. Naast vele optredens ( oa met het Metropole Orkest ) voor de nationale televisie, het Duitse WDR en kinderprogramma’s zoals het Klokhuis, was de bajestour één van de hoogtepunten uit deze periode. Twee weken lang trad Magic Frankie op in gevangenissen door het hele land in het teken van Kerst.

Het nieuwe millennium bracht Frankie gezondheidsproblemen. Zijn lifestyle veroorzaakte issues die de Gangster of the Blues tam maakten. Op persoonlijk vlak kwam Magic Frankie veel tegenslag tegen, waardoor hij rond 2004 besloot zijn gitaar een tijdje op te bergen. De blues spirit was kwijt, de magie gebroken. 

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als hij als gast wordt gevraagd bij een sessie, komt Magic Frankie weer tot leven. Bij het spelen van de eerste noten realiseert Frankie zich dat hij niet alleen blues maakt: hij ademt blues. Hij besloot op dat moment zijn opgedane levenservaring te gebruiken om zijn blues nog intenser uit te dragen.

Na een tijdje ontstond bij Magic Frankie de behoefte om ook zijn Blues Disease nieuw leven in te blazen.  The Gangster of the Blues is back in business.

BEZETTING:

Magic Frankie – zang, gitaar en bluesharp

Frans Damen – drums

Armando Jansen – gitaar, zang

Pim Spetter – piano en Wurlitzer

Mark Harmsma - bas

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.