Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

27 November 2010 Duketown Slim

 

DUKETOWN SLIM - (IMCO CEELEN)

 in voorprogramma van Cuby and the Blizzards op 27 november 2010 theater Calypso.

imco ceelen 1 imco ceelen 2 imco ceelen 3

foto's Marcel Wolters Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

imco tekeningIn het voorprogramma van CUBY and the BLIZZARDS speelt op 27 november 2010 in theater Calypso te Wijk bij Duurstede vanaf 20.00 uur een van de best bewaarde geheimen in de Nederlandse blues. Het is DUKETOWN SLIM en hij speelt verfijnde, authentieke rootsblues. Zijn akoestische klanken lijken toe te behoren aan een Amerikaanse bluesman die goed bekend lijkt te zijn met de erfenis van Robert Johnson. Een  nadere kennismaking leert echter  dat het hier om een Nederlandse bluespurist gaat die "wereldberoemd" is in Den Bosch en omstreken. Zijn naam is Imco Ceelen en hij doet het allemaal alleen op zijn  fonkelnieuwe National Guitar. Hij begrijpt als geen ander  hoe de traditionals behandeld moeten worden. Met zijn linkerhand bespeelt hij zijn prachtige gitaar, met zijn rechtervoet geeft hij het ritme aan, met zijn mond speelt hij op harmonica en met zijn stem (zijn  absolute handelsmerk) bespeelt, vermaakt en betovert hij zijn publiek. 

wijks nieuws 171110

duketownslim 271110 WbDIvm plotselinge ziekte van Cuby vervielen  al zijn  optredens (waaronder die in Wijk bij Duurstede) van afgelopen weekeind. De bluesmannen van BLUESinWIJK en theater Calypso besloten de ca. 300 Wijkse Cubyfans echter niet teleur te stellen maar op zoek te gaan naar een vervangende bluesband en iedereen toch een leuke (gratis) bluesavond aan te bieden. Mariëlla Tirottp & the Blues Fedetion waren direct bereid de moeilijke taak om Cuby te vervangen op zich te nemen en dat deden ze op een voortreffelijke manier. Imco Ceelen a.k.a. Duketown Slim was gelukkig niet ziek en verwende in het voorprogramma de zaal met zijn prachtige eenmansblues uit de tijd van oa Robert Johnson. Zijn eerste echte optreden in een grotere zaal ging hem prima af, het publiek at uit zijn hand en genoot zichtbaar van zijn oude USA-blues. Als Cuby in 2011 alsnog naar Wijk komt staat Imco opnieuw op de planken in Wijk in zijn voorprogramma. Rond 1 uur in de nacht ging de hele zaal meer dan tevreden naar huis, jammer dat Cuby er niet was, maar zeker een meer dan geslaagde bluesavond met veel dank aan Imco, Mariëlla en haar band en onze eigen bluesDJ Marcel.

  duketownslim 271110 WbD  duketownslim 271110 WbD

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.