Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

Home

5 jan 2018 'GOING TO MEMPHIS'

Elk jaar organiseert de Dutch Blues Foundation een Challenge voor Nederlandse bluesbands.  Voor de zevende editie van 2017 gaven zich ruim 40 bands op. Na een voorselectie en voorrondes, stonden er uiteindelijk acht van hen op 8 oktober  in de finale. Daar kregen ze elk20 minuten de tijd om aan publiek en jury te laten zien en horen wat ze in huis hadden.  De Limburgse band THE RAGTIME RUMOURS en de  Noord-Hollandse zanger/pianist Mr. BOOGIE WOOGIE  waren de grote winnaars. Beiden  vertegenwoordigen Nederland tijdens de Internationale Blues Challenge van 16 tot 20 januari 2018 in Memphis (USA). The Ragtime Rumours doen  bovendien mee aan de Europese Blues Challenge van 15 tot 18 maart 2018 in het Noorse Hell. Voordat ze aan deze trips beginnen, spelen ze vrijdagavond 5 januari eerst in het Wijkse theater Calypso. Een unieke kans dus om de beste blues van Nederland in Wijk bij Duurstede live te kunnen zien en te horen. 

     

Maar er is meer te doen die avond in theater Calypso. Het bestuur van de Dutch Blues Foundation is aanwezig om de muzikanten de, inmiddels met hun naam erin gegraveerde, winnaars-plaquettes uit te reiken.  Het bestuur van Blues in Wijk  brengt een toost uit op het nieuwe bluesjaar en maakt het voorjaarsprogramma bekend. Bovendien zijn alle bluesmuzikanten die afgelopen jaren werden toegelaten tot de Dutch Blues Hall of Fame te bewonderen op een bannerwand, draait er een prachtige diavoorstelling van alle blues highlights uit Memphis en is blues-DJ Jos aanwezig om lekkere blues te draaien in de pauzes. Kortom een heel mooie bluesavond in het sfeervolle theater Calypso met een voor Nederland uniek bluesconcept.

Vrijdag 5 januari 2017. Theater Calypso, Markt 4 Wijk bij Duurstede.  Zaal open vanaf 19.30 uur. Aanvang show 20.00 uur. Tickets €12,50.  E-tickets (excl. ticketkosten) bestel je  hier.Tickets zonder servicekosten koop je  bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1 te Wijk bij Duurstede, tel: 0343-574522 of calypsotheater

MR. BOOGIE WOOGIE is Eric-Jan Overbeek, een top pianist, zanger en entertainer die grappend en grollend weet hoe je een zaal moet bespelen. Op zijn 12de had hij zijn eerste baantje als pianist. In 2005 werd hij gekozen tot Best European Blues Pianist. In 2010 uitgeroepen tot Best Dutch Blues Pianist. Genomineerd voor Best Dutch Blues Pianist in 2013 maar hij is vooral ‘the Hardest Workin’ Man in Boogie Land’. Op overtuigende wijze zet hij een mooie set met New Orleans R&B, rock 'n' roll, blues en boogie woogie neer. Alle nummers worden professioneel en met humor aan elkaar gepraat.

De muziek van The RAGTIME RUMOURS  is met ragtime, early blues en gypsy jazz prima te omschrijven. Vocaal en instrumentaal top en veelzijdig, een enthousiaste en frisse podiumpresentatie en heerlijk gitaarspel van Thimo Gijezen, die duidelijk beïnvloed is door mannen als Django Reinhardt, Lonnie Johnson en Charlie Christian. Tom Janssen (gitaar/zang), Niki van der Schuren (sax, bas, zang) en Sjaak Korsten (drums en zang) completeren de band die een feestje kan bouwen.

  

 
 
 
 

Copyright © 2011-2019 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.