Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

Home

21 april 2017 ERIC STECKEL (USA)

 

Theater Calypso, Markt 4 Wijk bij Duurstede. 

Zaal open 20.00 uur. Aanvang show 20.30 uur. Tickets €15,-. 

Ticketverkoop: E-tickets (excl. ticketkosten)  via de ticketknop boven aan deze pagina, bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1 te Wijk bij Duurstede, tel: 0343-574522 of Calypso theater.

Eric Steckel en de band van Bas Paardekooper 19 december 2009 Wijk bij Duurstede theater Calypso.

Het is inmiddels weer een paar jaar geleden dat Eric Steckel binnen onze landsgrenzen te zien was. De Amerikaanse gitaar belofte van weleer, betrad als ‘jochie’ van amper 16 voor het eerst de Nederlandse podia (zie foto hierboven theater Calypso Wijk bij Duurstede 19 december 2009) en is inmiddels uitgegroeid tot een vast blues-rock waarde in het internationale circuit.  In het voorjaar 2017 is hij weer in Europa en zal ook een  concerten verzorgen in Nederland, waaronder één in theater Calypso te Wijk bij Duurstede.  

Bluesveteraan in de dop. De nu inmiddels 25-jarige zanger, songwriter en gitarist wordt ook wel de jongste veteraan van de blues genoemd. Hij combineert vintage en moderne invloeden om tot zijn eigen ‘signature blend of tasty guitar-based bluesrock’ te komen. Hij heeft het podium gedeeld met de grootste namen van de blues en heeft de laatste tien jaar de wereld rond getoerd. Voor zijn leeftijd is deze jongen ongelofelijk ervaren en toegewijd. Zijn nieuwste release en reeds zevende album “Black Gold” laten de recensenten versteld staan. Opgenomen in Amsterdam en Nashville en onderscheidend als beste werk van Eric tot op heden. Eric wordt muzikaal ondersteund door een strakke ritmesectie, bestaande uit drummer Maikel Roethof en basgitarist Jos Kamps. Zelf is Eric gewapend met een ’65 Fender Strat en altijd klaar om het podium te bestormen. Daarnaast is hij al jaren een graag geziene gast op de grote blues festivals in Nederland, en weet het publiek iedere keer weer te imponeren met zijn geweldige gitaar virtuositeit! Een krachtige Amerikaanse gitaarspeler met een buitengewone authentieke blues soul.

Als klein jochie al in de ban van de gitaar. Al toen Eric Steckel 10 jaar oud was speelde hij door Albert King geïnspireerde stukken. In zijn geboortestad en omgeving ging het als een lopend vuurtje; ‘er loopt een jongetje rond dat dingen kan op een gitaar die niet te geloven zijn’. In 2002, op zijn 11de, nam hij zijn eerste album “A Few Degrees Warmer” op. Vanaf toen ging het hard met de bluesgitarist. Ook speelde hij al vaker in ons land; bijvoorbeeld als voorprogramma van Johnny Winter in Paradiso en op Bluesrock Tegelen. Na het album ‘Feels Like Home’ in 2008 transformeerde Eric van de bekende blues-tiener naar een wat meer volwassen gitaarbeul. Hij is nog steeds jong maar aan zijn spel is dat niet te merken! Er wordt steeds meer beweerd dat Eric in de voetsporen aan het treden is van zijn landgenoot Joe Bonamassa, die ook op zeer jonge leeftijd al de grote muziekpodia bespeelde. Nu nog de kans dus om in kleine setting Eric te bewonderen.

 
 
 
 

Copyright © 2011-2019 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.