Word vriend

Vriendenkaartjeklein

10 jarig bestaan

BiWLUSTRUM10 klein

BluesinWijk zorgt er al vanaf 2009 voor dat de inwoners volop kunnen genieten van blues. In 2019 vieren wij ons 10 jarige bestaan.

Blueskrant

BluesInWijk Jubileumkrant klein

Speciaal ten gelegenheid van ons 10-jarige bestaan hebben wij een jubileumkrant laten ontwerpen. Deze krant is beschikbaar tijdens onze evenementen dit jaar.

5 jarig bestaan

5jaarBluesInWijk klein

BluesinWijk zorgt er al vanaf 2009 voor dat de inwoners volop kunnen genieten van blues. In 2014 vierden wij ons 5 jarige bestaan.

Fotoboek

fotoboek

Willem van de Kraats maakte een prachtig fotoboek over de eerste 5 jaar BluesinWijk.
Het fotoboek is alleen te koop bij BluesInWijk. Te bestellen via onze contactpagina of tijdens optredens.

Oorkondes & Prijzen

Kei van Utrecht

Kei van utrecht klein

In 2010 ontvingen wij de Kei van Utrecht.

Vrijwilligersprijs

 Vrijwilligersprijs klein

In 2016 ontvingen wij de Wijkse Vrijwilligersprijs

Dutch Blues Foundation

DutchBluesFoundation

Wij zijn een trotse partner van de Dutch Blues Foundation.

Pro Account

dbf pro account

Ook zijn wij in het bezit van Dutch Blues Foundation PRO account.

Culturele regio

CRdef

 

10 mei 2014 LIVIN' BLUES XPERIENCE

Op zaterdagavond 10 mei LIVING' BLUES XPERIENCE in het gloednieuwe Dorpshuis Oranjepoort, Prinsenplein 8 te Langbroek. De oude Livin' Blues uit de jaren 70 in een nieuw jasje met hits als Wang Dang Doodle en LB Boogie met Nicko Christiansen als frontman. De band heeft net een nieuwe CD uit "Alive And Kickin" en ze hebben een  Europese Tour voor de boeg naar oa Noorwegen, Polen, Tsjechië, Slowakije en Denemarken. Livin' Blues werd in 2013 opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. Zaal open 20.30 uur. Showtime 21.00- ca. 23.00 uur. Tickets 12,50 (excl.servicekosten)   

 

LANGBROEK WERD EEN FANTASTISCHE BLUESAVOND

De ruim 120 van heinde en verre gekomen blueslovers genoten zaterdagavond 10 mei in een tot blueslokaal omgetoverd Langbroeks Dorpshuis met volle teugen van de Haagse bluesformatie Livin’ Blues Xperience. Het werd een feest van herkennig met heerlijke onvervalste jaren-60 blues. Frontman Nicko Christiansen springt nog net als 40 jaar terug als een jonge kerel en de rest van de band staat ook nog steeds als een huis. Strak, vrolijk en muzikaal van hoog niveau. Dansend ging het enthousiaste en uitzinnige publiek de nacht in. Geweldige avond. Wang Dang Doodle vindt je op ons you-tubekanaal. Ook op Flickr en facebook meerdere foto- en filmreportages.   

 

MET DE BUS NAAR DE BLUES!

Triomf Tours rijdt  zaterdagavond 10 mei enkele keren met een touringcar naar het Dorpshuis in  Langbroek om  Wijkse en Cothense bluesliefhebbers naar het concert van Livin’ Blues Xperience te brengen. Kun je bij de blues in Langbroek lekker een biertje drinken en kom je toch weer veilig thuis! De bus vertrekt om 19.50 en 20.25 vanaf het busstation aan de Romeinenbaan via de bushaltes Amstel, Kempenaar, Engdijk, Eng/Frankenhof, Steenstraat, Nieuweweg, Voorwijk, de Geer en de Brink in Cothen naar het Dorpshuis in Langbroek. Na afloop van het concert brengt de chauffeur je weer veilig via dezelfde route terug. Kosten retour Wijk-Langbroek €4,- (enkele reis € 2,50) en Cothen-Langbroek € 2,-. Betalen bij de chauffeur. Mooie service van Triomf Tours!

Romeinenbaan                              19.50       20.25     uur

Amstel                                           19.52       20.27     uur

Kempenaar                                    19.53       20.28     uur

Engdijk                                          19.54       20.29     uur

Eng/Frankenhof                             19.55       20.30     uur

Steenstraat                                    19.56       20.31     uur

Nieuweweg                                    19.58       20.33     uur

Voorwijk                                         19.59       20.34     uur

de Geer                                         20.00       20.35     uur

de Brink in Cothen                         20.05       20.40     uur

Dorpshuis in Langbroek                 20.15       20.50     uur

 

 

 

 

Livin' Blues, jaren 60.

In de 60-er jaren brachten Engelse muzikanten en bands als Eric Clapton, The Rolling Stones en Led Zeppelin de Amerikaanse blues naar Europa. Ook in Nederland kenden we dit soort bluespioniers als Harry (Cuby) Muskee, Eelco Gelling, Ted Oberg en Nicko Christiansen. Met bands als Cuby and the Blizzards en Livin' Blues waren zij de succesvolle grondleggers van de Nederblues met hits tot zelfs in Amerika, zoals Wang Dang Doodle.

 

 

Living' Blues Xperience.

Livin' Blues hield midden jaren 70 op te bestaan, maar Nicko Christiansen, een van de mannen van het eerste uur, bleef geloven in het succes van de band. In de jaren 80 en 90 maakte hij enkele "doorstarts", tot in 2005 de huidige Livin' Blues Xperience ontstond. De band timmert momenteel door heel Europa weer stevig aan de weg met (funky) blues, boogie en rock en in april verscheen hun gloednieuwe live CD -Alive and Kicking-. De 64-jarige Haagse frontman Nicko Christiansen is in de huidige Livin' Blues Xperience het enige bandlid uit de bezetting van weleer. Rocken doen hij en de band nog net zo stevig als destijds met memorabele nummers als 'Wang Dang Doodle', 'L.B. Boogie', 'Spoonful', 'Black Night' en 'Hitch-hikin''. De band klinkt ruig en doorleefd, je waant je terug in de jaren 60 met de puike, actieve en fitte Christiansen. Over de blues zegt hij: ,,Blues is het leven en alles wat er in zit''. Verder bestaat de band uit Jeroen van Niele op bas, Kees van Krugten op drums, Loek van der Knaap op gitaar en harmonicaman Bas Kleine.

 

 

Dorpshuis Langbroek 10 mei.

BluesinWijk had de band al lange tijd op haar verlanglijstje staan. Opname van de oude Livin' Blues in de Dutch Blues Hall of Fame begin dit jaar en een reünieoptreden versnelden het boeken. Zaterdag 10 mei is het dan zover, in Langbroek. 

 

 

 

 

 
 • Aegir Marine
 • Anton Rekké Ontwerp Advies
 • Colorspace
 • feenstra
 • dufloo
 • Fonds Podiumkunsten
 • Gall & Gall
 • GEPU
 • Go-Autoparts
 • accountenskantoor harte
 • Holtech
 • Hotel Bistro Florian
 • kos elektrotechniek
 • krommerijn festival
 • Makelaarskantoor Patty van Rooijen
 • MKB Assist
 • plinten profielen centrale
 • Psychotherapiepraktijk Theysmeyer
 • Rabobank Kromme Rijnstreek
 • Richard Heres Schilderwerken
 • Rutges Vernieuwt
 • telecombinatie
 • Van Dillen
 • willem van de kraats
 
 
 

Copyright © 2011-2019 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.