Programma 2019

BluesWijkflyerjaar19

Word vriend

Vriendenkaartjeklein

10 jarig bestaan

BiWLUSTRUM10 klein

BluesinWijk zorgt er al vanaf 2009 voor dat de inwoners volop kunnen genieten van blues. In 2019 vieren wij ons 10 jarige bestaan.

Blueskrant

BluesInWijk Jubileumkrant klein

Speciaal ten gelegenheid van ons 10-jarige bestaan hebben wij een jubileumkrant laten ontwerpen. Deze krant is beschikbaar tijdens onze evenementen dit jaar.

5 jarig bestaan

5jaarBluesInWijk klein

BluesinWijk zorgt er al vanaf 2009 voor dat de inwoners volop kunnen genieten van blues. In 2014 vierden wij ons 5 jarige bestaan.

Fotoboek

fotoboek

Willem van de Kraats maakte een prachtig fotoboek over de eerste 5 jaar BluesinWijk.
Het fotoboek is alleen te koop bij BluesInWijk. Te bestellen via onze contactpagina of tijdens optredens.

Oorkondes & Prijzen

Kei van Utrecht

Kei van utrecht klein

In 2010 ontvingen wij de Kei van Utrecht.

Vrijwilligersprijs

 Vrijwilligersprijs klein

In 2016 ontvingen wij de Wijkse Vrijwilligersprijs

Dutch Blues Foundation

DutchBluesFoundation

Wij zijn een trotse partner van de Dutch Blues Foundation.

Pro Account

dbf pro account

Ook zijn wij in het bezit van Dutch Blues Foundation PRO account.

Culturele regio

CRdef

 

WIJK BIJ DUURSTEDE    ZATERDAG 18 SEPTEMBER:  

JIMI HENDRIX TRIBUTE met the Veldman Brothers in theater Calypso  

veldmanbrothers

SPECIAL GUEST ...... DE 12 JARIGE FILIP SCHRIJVER............ !!!!

Filip Schrijver

 

DITISWIJK.NL: "Op de dag af veertig jaar nadat Jimmi Hendrix overleed,was theater Calypso tot de nok gevuld met bewonderaas. Gisteravond brachten de Veldman Brothers een welgemeend eertbetoon aan de slechts 27 jaar geworden virtuoze gitarist". Lees verder............... en bekijk de foto's.

BLUESMAGAZINE.NL: De 3 heren van BluesInwijk moeten heel alert zijn geweest na de aankondiging van The Veldman Brothers om een aantal Jimi Hendrix tribute's te doen. Precies 40 jaar na zijn overlijden staat de Nederlandse band op 18 september in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede. Lees verder............... en bekijk de foto's.

THEBLUESMAN.NL: De afgelopen jaren heb ik onder andere Popa Chubby en John Cambell gezien die in de huid van Jimi Hendrix waren gekropen. Zij bleven dicht bij het werk van de stratocaster grootheid. Vooral de Engelsman Campbell, die vanwege zijn Marshall boxen Hendrix geweldig kon imiteren. Hoe zou de aanpak van The Veldman Brothers zijn, vraag je dan af? Het is in elk geval een hele bijzondere avond, want het is vandaag (18 september 2010) precies 40 jaar geleden dat Hendrix in Londen overleed. Lees verder............... en bekijk de foto's.

VANECKBLUES: In Wijk volop kunnen genieten .... lees verder>>

FOTOREPORTAGES: Bruinsslotfotografie

you tube Moggio666: Red House, Burning of the midnight lamp, Hey Joe, Little Wing.

Gerritrockt: Red House,Foxy Lady 

VanEckBlues: Rainy days dreams away (the day before in Enschede) 

Onze huisfotografe Silvia Bruins Slot (http://www.bruinsslotdigiphoto.nl) maakte oa de volgende foto's.

theveldmanbrothers

   theveldmanbrothers theveldmanbrothers theveldmanbrothers theveldmanbrothers

theveldmanbrothers

 theveldmanbrothers theveldmanbrothers theveldmanbrothers

jimi13      jimi5       veldmanbrothers      poster180910

un hendrixOp 18 september 2010 is het exact 40 jaar geleden dat de toen 27-jarige Jimi Hendrix overleed. Jimi staat te boek als een virtuoze, flamboyante gitarist die in de jaren 60 een revolutie teweegbracht in het gitaarwerk. De blues was opeens niet meer wat het was. Na zijn doorbraak in 1967 met “Hey Joe” gevolgd door een fenomenaal optreden in Monterey verraste hij de muziekwereld met een hoeveelheid songs die zijn weerga niet kent. Legendarische titels als “Little Wing”, ”All along the watchtower”, “Voodoo child”, “Purple haze” en ga zo maar door zijn niet meer weg te denken uit de blueswereld. Tussen 1967 en 1970 prijkten maar liefst 9 singles van Jimi in de toenmalige Nederlandse top-40.

 veldmanbrothers

The Veldman Brothers is een 4-mansformatie onder aanvoering van de broers Bennie en Gerrit Veldman. Ze komen uit het Gelderse Oosterwolde. Gerrit op gitaar en Bennie op hammond en bluesharp. Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op bas. Hun eerste optreden was in 2004 en na inmiddels honderden optredens zijn ze uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in de Nederlandse bluesscene. Bijna alle gerenommeerde bluesclubs en festivals in Nederland zetten ze al eens op z'n kop. Vier getalenteerde muzikanten met een schat aan ervaring, beïnvloed door elkaar en beïnvloed door de "helden van weleer": The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin' Wolf, Jimmy Smith en the Fabulous Thunderbirds. De mensen die hen zagen en hoorden zijn unaniem lovend over ze. Ze zijn formidabel goed, hebben een enorme synergie en spelen met tomeloze energie, enthousiasme en zichtbaar plezier. In 2007 werd hun CD “Home” uitgeroepen tot beste bluesalbum, heeft hun nummer "One more Chance' een plek veroverd in de Blues top 50 allertijden van Arrow Classic Rock, werd hun 5th Anniversary Live Album door de luisteraars van Radio Bluezy verkozen tot beste cd van 2009 en op Youtube hebben ze sinds kort een eigen kanaal, klik hier.. Hun eerste Jimi HENDRIX optreden was op 6 september 2010 in Apeldoorn. Klik hier voor een artikel en video's. Een bluesband die je gezien moet hebben dus.

 Wie kent ze niet, “Hey Joe”, “All along the watchtower”, Voodoo Child””, Little Wing””, “Purple Haze”, “Foxy Lady”, “The jimi5wind cries Mary”. Allemaal nummer van Jimi Hendrix die in de jaren 1966-1970 wereldwijd de hitlijsten bevolkten. De in Amerika geboren en getogen Hendrix speelde eigenlijk al zijn hele leven gitaar, maar viel niet echt op in Amerika. Chas Chandler van de Animals haalde hem in 1966 naar Engeland. Jimi vormde daar samen met drummer Mitch Mitchell en bassist Noel Redding ”the Jimi Hendrix Experience”. Engelse bands als de Rolling Stones en de Beatles waren helemaal ondersteboven van Jimi en de manier waarop hij met zijn gitaar omging. “Hey Joe” maakte Jimi in een klap beroemd in Engeland en al snel trok hij volle zalen in de rest van Europa. In 1967 ging hij weer terug naar Amerika en zijn optreden op het popfestival van Monterey sloeg in als een bom. De weg naar de grote Amerikaanse festivals en muziektempels lag opeens voor hem open. De keerzijde van het succes was het uiteenvallen van the Experience, maar in 1969 kwam Jimi “terug” met de Band of Gypsys op het legendarische Woodstock-festival. Hij gaf daar zijn beste live-optreden ooit. De wereld lag aan zijn voeten en overal wilden ze hem zien. Het ene succes na het andere was een feit, maar verstomde abrupt op 18 september 1970 toen hij op 27-jarige leeftijd overleed in Londen. Tussen 1967 en 1970 prijkten maar liefst 9 singles van Jimi in de toenmalige Nederlandse top-40. Zijn unieke gitaarspel inspireerde afgelopen 40 jaar heel veel grootheden als Queen, Prince, Stevie Ray Vaughan, Jeff Beck en Walter Trout. In 2003 riep muziekblad Rolling Stone hem uit beste gitarist aller tijden.

poster180910Een welgemeend eerbetoon van BLUESinWIJK aan deze virtuoze, flamboyante gitarist die in de jaren 60 een revolutie teweegbracht in het gitaarwerk en de blues stevig op zijn kop zette.

een hele avond JIMI HENDRIX, georganiseerd door BLUESinWIJK ism theater Calypso

op zaterdagavond 18 september 2010 vanaf 21.00 uur in het Wijkse Calypso-theater.

   15 euro

kaarten verkrijgbaar bij:

VVV (Markt 24, tel: 0343-575995, e-mail: info@vvv-wijkbijduurstede.nl%29">info@vvv-wijkbijduurstede.nl)

van Ginkel Muziek (Achterstraat 1, tel: 0343-574522, e-mail:  info@vanginkel-muziek.nl">info@vanginkel-muziek.nl

theater Calypso (Markt 4, e-mail: kaartverkoop@calypsotheater.nl">kaartverkoop@calypsotheater.nl)

 

wijksnieuws  wijksecourant  ditiswijk    bluesmagazine

 

jimi1  jimi4  jimi6

 jimi11 jimi8 jimi9

 
 • Aegir Marine
 • Anton Rekké Ontwerp Advies
 • Colorspace
 • feenstra
 • dufloo
 • Fonds Podiumkunsten
 • Gall & Gall
 • GEPU
 • Go-Autoparts
 • accountenskantoor harte
 • Holtech
 • Hotel Bistro Florian
 • kos elektrotechniek
 • krommerijn festival
 • Makelaarskantoor Patty van Rooijen
 • MKB Assist
 • plinten profielen centrale
 • Psychotherapiepraktijk Theysmeyer
 • Rabobank Kromme Rijnstreek
 • Richard Heres Schilderwerken
 • Rutges Vernieuwt
 • telecombinatie
 • Van Dillen
 • Ver-der-kijken
 • opvulling
 • willem van de kraats
 • opvulling
 
 
 

Copyright © 2011-2019 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.